FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Dachshund Sausages
Quiz about Dachshund Sausages

Dachshund Sausages! Trivia Quiz


Well, that WAS their original name ... Have fun playing this quizzie about the American Hot Dog!

A multiple-choice quiz by catnippin. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Hobbies Trivia
  6. »
  7. Food & Drink
  8. »
  9. Fast Food

Author
catnippin
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
48,583
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
4 / 10
Plays
2025
- -
Question 1 of 10
1. In the US, July is 'National Hotdog Month'. When is 'National Hotdog Day' (in the US)? Hint


Question 2 of 10
2. Hot Dogs supposedly got their name at The Polo Grounds in New York City in 1901. They were sold from hot water tanks while vendors shouted, 'They're red hot! Get your Dachshund sausages while they are red hot!' What sports cartoonist could not spell 'Dachshund' and wrote 'Hot Dog!' instead in his cartoon? Hint


Question 3 of 10
3. In 1904, during the St. Louis 'Louisiana Purchase Exposition', a Bavarian concessionare named Anton Feuchtwanger would loan patrons a certain item with which to hold his piping hot sausages. What was this item? Hint


Question 4 of 10
4. Approximately how many hot dogs does each person in the US eat every year? Hint


Question 5 of 10
5. In honor of the 1996 Olympics, Sara Lee Corp. made the world's longest hot dog. How long was it? Hint


Question 6 of 10
6. How many hot dogs did Babe Ruth once eat between games of a double header? Hint


Question 7 of 10
7. Mad Martha's on Martha's Vineyard has served hot dog ice cream.


Question 8 of 10
8. According to the U.S. National Hot Dog and Sausage Council, what is considered by Americans to be the favorite topping for the hot dog? Hint


Question 9 of 10
9. During what months are hot dog retail sales the highest in the United States of America? Hint


Question 10 of 10
10. The US Dept. of Agriculture requires by law that meats used in hot dogs and sausages must be muscle meat.



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In the US, July is 'National Hotdog Month'. When is 'National Hotdog Day' (in the US)?

Answer: July 23rd

2. Hot Dogs supposedly got their name at The Polo Grounds in New York City in 1901. They were sold from hot water tanks while vendors shouted, 'They're red hot! Get your Dachshund sausages while they are red hot!' What sports cartoonist could not spell 'Dachshund' and wrote 'Hot Dog!' instead in his cartoon?

Answer: Tad Dorgan

Thomas Aloysius 'Tad' Dorgan worked for the New York Journal and often featured dogs in his cartoons. In the press box, Tad was nearing his deadline and desperate for an idea. Hearing the vendors, he hastily drew a cartoon of barking dachschund sausages nestled warmly in rolls. Not sure how to spell 'dachshund' he simply wrote 'hot dog' !
3. In 1904, during the St. Louis 'Louisiana Purchase Exposition', a Bavarian concessionare named Anton Feuchtwanger would loan patrons a certain item with which to hold his piping hot sausages. What was this item?

Answer: white gloves

He loaned white gloves, but most of the gloves were not returned, and the supply began running low. He reportedly asked his brother-in-law, a baker, for help. The baker improvised long soft rolls that fit the meat, thus inventing the hot dog bun !
4. Approximately how many hot dogs does each person in the US eat every year?

Answer: 70

5. In honor of the 1996 Olympics, Sara Lee Corp. made the world's longest hot dog. How long was it?

Answer: 1,996 feet

6. How many hot dogs did Babe Ruth once eat between games of a double header?

Answer: 12

He ate 12 hot dogs and drank 8 bottles of soda, and went to the hospital after the game with severe indigestion !
7. Mad Martha's on Martha's Vineyard has served hot dog ice cream.

Answer: True

8. According to the U.S. National Hot Dog and Sausage Council, what is considered by Americans to be the favorite topping for the hot dog?

Answer: mustard

According to http://www.hot-dog.org/pressreleases/052505.htm: "Mustard remains the "wiener" at 32 percent. Twenty-three percent of Americans said they preferred ketchup, though Council etiquette recommends against consuming ketchup on hot dogs after the age of 18. Chili came in third at 17 percent, followed by relish (9 percent) and onions (7 percent). Southerners showed the strongest preference for Chili, while Midwesterners showed the greatest affinity for ketchup. Nationwide, however, mustard prevailed."
9. During what months are hot dog retail sales the highest in the United States of America?

Answer: May to August

May to August represents more than 44 percent of the annual total, with July leading the pack. The time between Memorial Day and Labor Day reflects the most demand for hot dogs!
10. The US Dept. of Agriculture requires by law that meats used in hot dogs and sausages must be muscle meat.

Answer: True

The vast majority of hot dogs and sausages consist of the same high quality meats that shoppers buy straight out of their grocer's meat case.
Source: Author catnippin

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ozzz2002 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us