Quiz about Name That Cookie
Quiz about Name That Cookie

Name That Cookie! Trivia Quiz


The cookie is a lovable treat many people have come to savor. Many recipes have been shared and treasured throughout the years and are often recognizable. I'll give a few key ingredients or clues, and you name the cookie! Note: US recipes.

A multiple-choice quiz by kkoala87. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Hobbies Trivia
  6. »
  7. Cooking and Baking
  8. »
  9. Cookies

Author
kkoala87
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
215,273
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
15284
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 35 (2/10), Guest 173 (9/10), LesleyO (10/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Which cookie includes butter, sugar, eggs and semi-sweet morsels of chocolate? Hint

Brownies
Chocolate Chip Cookies
Gingersnaps
Cherry Chip Bars

2. Which cookie's ingredients include flour, salt, cream of tartar...and is then rolled in cinnamon-sugar? Hint

Gingersnaps
Lemon Bars
Sugar Cookies
Snickerdoodles

3. Which cookie needs some "JIF" or "Skippy" to make? Hint

Peanut Butter Cookies
Almond Raisin Cookies
Chocolate Chip Cookies
Snickerdoodle

4. Take some of a horse's favorite food and combine it with some dancing dried fruit grown in California to make what cookies? Hint

Chocolate Cherry Cookies
Oatmeal Raisin Cookies
Whole Wheat Apricot Cookies
Caramel Nut Cookies

5. This kind of pastry can be made a bunch of different ways--fudge, chocolate chunk, double chocolate...as long as there's chocolate involved, you're good. Which one am I talking about? Hint

Mexican Wedding Cakes
Chocolate Drop Cookie
Vanilla Almonds Bars
Brownies

6. Which cookie shares a name with a movie star from Gilligan's Island? Hint

Madeleines
Gingersnap
Mary Ann Meringue
Hazelnut Bars

7. Which cookie's distinctive ingredient comes from a product extracted from a cane? Hint

Oatmeal Raisin Cookies
Chocolate Chip Cookies
Sugar Cookies
Fudge Cookies

8. A small young girl in Paris who lived in a house covered with vines, may come to your mind while making these cookies flavored with lemon or orange flower water. Which cookies are these? Hint

Financiers
Biscotti
Madeleines
Meringue Cookies

9. "Snap," "Crackle," and "Pop" would approve of which cookies? Hint

Crisp and Crunchy Cookies
Butter Cookies
Rice Krispies Bars
Cut-Out Cookies

10. Even though it has more of a cake texture, which cookie looks like a part of your hand? Hint

Russian Tea Cakes
Palm Peanut Cookies
Ladyfingers
Chocolate Thumbprint Cookies


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which cookie includes butter, sugar, eggs and semi-sweet morsels of chocolate?

Answer: Chocolate Chip Cookies

Ruth Wakefield invented chocolate chip cookies in 1937.
2. Which cookie's ingredients include flour, salt, cream of tartar...and is then rolled in cinnamon-sugar?

Answer: Snickerdoodles

The Snickerdoodle was invented in the 19th century in New England.
3. Which cookie needs some "JIF" or "Skippy" to make?

Answer: Peanut Butter Cookies

This was introduced in the 1904 World's Fair in St. Louis. Half of America's peanut production now goes to making peanut butter.
4. Take some of a horse's favorite food and combine it with some dancing dried fruit grown in California to make what cookies?

Answer: Oatmeal Raisin Cookies

Oats were first manufactured by the Quaker Oats company and was the first packaged product. After it started being produced in the late 1800s, the cookies became popular in America, and people added nuts, dried fruit, or what is now considered the most popular--raisins.
5. This kind of pastry can be made a bunch of different ways--fudge, chocolate chunk, double chocolate...as long as there's chocolate involved, you're good. Which one am I talking about?

Answer: Brownies

Many think this first appeared in a catalogue in 1897 and there are many variations of the recipe in circulation today.
6. Which cookie shares a name with a movie star from Gilligan's Island?

Answer: Gingersnap

Similar to the recipe used to make "Gingerbread men," you can add pepper or crystallized ginger to make these cookies even spicier.
7. Which cookie's distinctive ingredient comes from a product extracted from a cane?

Answer: Sugar Cookies

These cookies are ideal for using cookie cutters or developing other designs as they hold their shape well.
8. A small young girl in Paris who lived in a house covered with vines, may come to your mind while making these cookies flavored with lemon or orange flower water. Which cookies are these?

Answer: Madeleines

These usually look like shells, and date back to the 18th century France.
9. "Snap," "Crackle," and "Pop" would approve of which cookies?

Answer: Rice Krispies Bars

Combining Rice Krispies cereal with melted marshmallows, these treats are easy to make, as they don't need to be baked. (They can even be made in the microwave!)
10. Even though it has more of a cake texture, which cookie looks like a part of your hand?

Answer: Ladyfingers

These cookies often look finger-shaped, or like an oval. They are also known as Boudoir biscuits or sponge biscuits. These were first mentioned in a poem in 1820.
Source: Author kkoala87

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Bruyere before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Dec 01 2022 : Guest 35: 2/10
Nov 30 2022 : Guest 173: 9/10
Nov 29 2022 : LesleyO: 10/10
Nov 29 2022 : ren33: 8/10
Nov 28 2022 : Guest 87: 4/10
Nov 28 2022 : Guest 47: 8/10
Nov 25 2022 : Guest 67: 10/10
Nov 23 2022 : muzzyhill3: 10/10
Nov 22 2022 : Guest 162: 10/10

Score Distribution

quiz
12/3/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us