Quiz about COOKIES
Quiz about COOKIES

COOKIES! Trivia Quiz


Cookies are a favorite snack of many people all over the place. So here's a quiz to test your knowledge of this delicious snack.

A multiple-choice quiz by iris_rose_9. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Hobbies Trivia
  6. »
  7. Cooking and Baking
  8. »
  9. Cookies

Author
iris_rose_9
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
368,459
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
1491
Last 3 plays: boombaby (10/10), Guest 107 (2/10), 409804 (6/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. This cookie is a butter cookie with half chocolate fondant and half vanilla fondant. What type of cookie is it? Hint

peanut butter cookie
oatmeal cookie
gingerbread cookie
black and white cookie

2. What type of cookie is often given out at Chinese restaurants and buffets? Hint

wisdom cookie
inspirational cookie
advice cookie
fortune cookie

3. What cookie is often flavored with ginger, cinnamon, molasses, and nutmeg? Hint

oatmeal cookie
ginger snap
chocolate chip cookie
macaroon

4. This cookie contains all of these ingredients: chocolate, butter, eggs, and sugar. Which cookie is it? Hint

oatmeal raisin
chocolate chip
ginger snap
macaroon

5. What cookie is used in desserts such as tiramisu?
Hint

ginger snaps
macaroon
pizzelles
ladyfingers

6. This cookie is a sugar cookie that is rolled in cinnamon sugar. What kind of cookie is it? Hint

oatmeal raisin cookie
snickerdoodle
pizzelle
ladyfingers

7. What cookie sometimes has a filling of real maple syrup?
Hint

oatmeal cookie
ginger snap
pizzelle
maple leaf cookie

8. This cookie is an Italian waffle cookie. What is it called?
Hint

chocolate chip
ginger snap
macaroon
pizzelle

9. Which of these cookies is frequently adorned with criss-cross fork marks? Hint

peanut butter cookie
oatmeal raisin cookie
ginger snap
pizzelle

10. What cookie recipe can be found on a package of Quaker Oats? Hint

macaroon
snickerdoodle
ginger snap
oatmeal cookie


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. This cookie is a butter cookie with half chocolate fondant and half vanilla fondant. What type of cookie is it?

Answer: black and white cookie

It may also be called a half moon cookie or a half and half cookie.
2. What type of cookie is often given out at Chinese restaurants and buffets?

Answer: fortune cookie

Funny enough fortune cookies did not originate in China, rather California in the early 20th century. National Fortune Cookie Day is celebrated on July 20th.
3. What cookie is often flavored with ginger, cinnamon, molasses, and nutmeg?

Answer: ginger snap

Alternative names are ginger biscuit or ginger nut.
4. This cookie contains all of these ingredients: chocolate, butter, eggs, and sugar. Which cookie is it?

Answer: chocolate chip

The chocolate chip was invented by Ruth Graves Wakefield in the 1930s. Some popular manufacturers of chocolate chip cookies are Nestle Toll House, Famous Amos, Mrs. Fields, and Otis Spunkmeyer.
5. What cookie is used in desserts such as tiramisu?

Answer: ladyfingers

Ladyfingers are sponge cakes that are shaped somewhat like a large finger. They are often soaked in sugar syrup or liqueur.
6. This cookie is a sugar cookie that is rolled in cinnamon sugar. What kind of cookie is it?

Answer: snickerdoodle

The oldest snickerdoodle recipe is from 1889. Around 1889 they were popular in New England and Pennsylvania. Some believe they are of German origin.
7. What cookie sometimes has a filling of real maple syrup?

Answer: maple leaf cookie

Maple leaf cookies are also called maple leaf cream cookies or just maple cremes. They are of Canadian origin and very popular there. They are also becoming very popular in the US as well.
8. This cookie is an Italian waffle cookie. What is it called?

Answer: pizzelle

Pizzelle are usually flavored with anise, vanilla, or lemon zest. They are popular around Christmas and Easter and Italian weddings.
9. Which of these cookies is frequently adorned with criss-cross fork marks?

Answer: peanut butter cookie

Originally peanut butter cookies didn't have criss-cross fork marks. Fork marks were popularized by Pillsbury in the 1930s.
10. What cookie recipe can be found on a package of Quaker Oats?

Answer: oatmeal cookie

Oatmeal cookies have been around since the late 1800s. The recipe has been on packages of Quaker Oats since 1908. In the US there is even a day just for oatmeal cookies on April 30th of every year.
Source: Author iris_rose_9

This quiz was reviewed by FunTrivia editor WesleyCrusher before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 30 2023 : boombaby: 10/10
Jan 30 2023 : Guest 107: 2/10
Jan 30 2023 : 409804: 6/10
Jan 30 2023 : Guest 38: 10/10
Jan 27 2023 : Guest 107: 10/10
Jan 26 2023 : Guest 172: 7/10
Jan 25 2023 : Guest 12: 8/10
Jan 25 2023 : Guest 98: 10/10
Jan 22 2023 : Emma234: 7/10

Score Distribution

quiz
1/31/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us