Quiz about What am I cooking
Quiz about What am I cooking

10 Easy Questions about What am I cooking?


You may get hungry after playing this quiz

A multiple-choice quiz by pes0. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Hobbies Trivia
  6. »
  7. Food & Drink
  8. »
  9. Cooking and Baking

Author
pes0
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
311,488
Updated
Jan 05 22
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
2524
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 172 (10/10), Guest 172 (10/10), Guest 34 (7/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. I want to make a relish using tomatoes, jalapenos, onions and cilantro. Its name in Spanish means "rooster's beak". What is the name of this delicious condiment? Hint

Pico de Gallo
Guacamole
Salsa
Tortilla

2. I layer wide pasta, meat, cheese and tomato sauce in a pan and bake in oven for about 55 minutes. Hint

Lasagna
Veal parmesan
Baked ziti
Spanikopita

3. I take a cut up older chicken and braise it on the stove in a mixture of broth and red wine. I also add bacon, mushrooms and pearl onions. This is typical French bistro fare. Hint

Chicken Tetrazzini
Coq au Vin
Chicken Kiev
Chicken Parmesan

4. It's 11:00 at night and I am hungry. I look in my refrigerator and spy eggs, cheese, and ham. I set a pan on the stove and while butter is melting I whip the eggs with a little milk and pour into the pan. I let the eggs set and put the ham and cheese in the middle. When it's done I fold the eggs over and use a spatula to put it on the plate. What could this be called? Hint

Omelet or Omelette
Souffle
Frittata
Eggs au Gratin

5. Another egg question. I poach the eggs, toast English muffins, fry Canadian bacon, and prepare a hollandaise sauce. This yummy brunch dish sounds like an American revolutionary bad guy. What is it? Hint

Eggs Lafayette
Eggs King George
Eggs Benedict
Eggs Washington

6. What sauce am I making if I combine lemon juice, salt, white pepper, egg yolks and butter? Hint

Bechamel Sauce
Espagnole Sauce
Hunter Sauce
Hollandaise Sauce

7. I layer thin slices of potatoes and shredded cheese in a pan and pour milk or cream over all and bake in the oven until the top gets nice and crusty. What is the name of this dish? Hint

Roast Potatoes
Potato Gratin
Hash Browns
Baked Potatoes

8. I am making a stir fry and have lots of vegetables on hand. Which vegetable wouldn't go into my wok? Hint

lettuce
peppers
mushrooms
onions

9. I am craving Chinese food. Which of the following would not be on my take out menu? Hint

Egg Foo Young
Wonton Soup
Sushi
Pork Lo Mein

10. I want to make a Mirepoix. It's a mixture of vegetables. Which would you not put into your mirepoix? Hint

carrots
tomato
onion
celery


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. I want to make a relish using tomatoes, jalapenos, onions and cilantro. Its name in Spanish means "rooster's beak". What is the name of this delicious condiment?

Answer: Pico de Gallo

Pico del gallo is generally drier than typical salsas.
2. I layer wide pasta, meat, cheese and tomato sauce in a pan and bake in oven for about 55 minutes.

Answer: Lasagna

One can also make it vegetarian with spinach and other vegetables.
3. I take a cut up older chicken and braise it on the stove in a mixture of broth and red wine. I also add bacon, mushrooms and pearl onions. This is typical French bistro fare.

Answer: Coq au Vin

Perfect for a cool autumn night. Remember to serve with crusty bread.
4. It's 11:00 at night and I am hungry. I look in my refrigerator and spy eggs, cheese, and ham. I set a pan on the stove and while butter is melting I whip the eggs with a little milk and pour into the pan. I let the eggs set and put the ham and cheese in the middle. When it's done I fold the eggs over and use a spatula to put it on the plate. What could this be called?

Answer: Omelet or Omelette

Frittatas are not folded over. Omelets are easy to make and you can put your favorites in to make it uniquely your own.
5. Another egg question. I poach the eggs, toast English muffins, fry Canadian bacon, and prepare a hollandaise sauce. This yummy brunch dish sounds like an American revolutionary bad guy. What is it?

Answer: Eggs Benedict

You can substitute the meat for fish like salmon.
6. What sauce am I making if I combine lemon juice, salt, white pepper, egg yolks and butter?

Answer: Hollandaise Sauce

Substitute vinegar and add shallots and tarragon and you have Bearnaise!
7. I layer thin slices of potatoes and shredded cheese in a pan and pour milk or cream over all and bake in the oven until the top gets nice and crusty. What is the name of this dish?

Answer: Potato Gratin

Potato Gratin pairs nicely with roasted meat.
8. I am making a stir fry and have lots of vegetables on hand. Which vegetable wouldn't go into my wok?

Answer: lettuce

Lettuce is almost always served raw. Stir fry is easy and very versatile. Yummy with rice.
9. I am craving Chinese food. Which of the following would not be on my take out menu?

Answer: Sushi

Sushi is a Japanese food consisting of ingredients such as raw or cooked fish, eggs and/or vegetables wrapped with seasoned rice and held together with a seaweed wrapper called nori.
10. I want to make a Mirepoix. It's a mixture of vegetables. Which would you not put into your mirepoix?

Answer: tomato

Mirepoix is the basis for many stews and sauces. It also makes your kitchen smell fantastic.
Source: Author pes0

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Bruyere before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 28 2023 : Guest 172: 10/10
Jan 25 2023 : Guest 172: 10/10
Jan 24 2023 : Guest 34: 7/10
Jan 21 2023 : Auntie19Annie: 9/10
Jan 21 2023 : Synerco: 9/10
Jan 20 2023 : Guest 96: 10/10
Jan 19 2023 : Guest 86: 9/10
Jan 16 2023 : jkkkbdelorge: 9/10
Jan 15 2023 : Guest 66: 10/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
1. What am I Cooking? Average
2. What's That? Average
3. Baking the Grade Easier
4. Cooking Safety Tough
5. Joy of Cooking Very Difficult
6. Baking and Pastry Average
7. How's It Cooking? Average
8. Making Ramen Noodle Soup Average
9. The Chemistry of Cookery Average
10. Know your Sauce? Average
11. Do You Know Your Kitchen Equipment? Average
12. Food Alternatives Average

2/5/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us