FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Myth and History
Quiz about Myth and History

Myth and History Trivia Quiz


If you love myth and history, you should enjoy this quiz!

A multiple-choice quiz by thejazzkickazz. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Humanities Trivia
  6. »
  7. Varied Liberal Arts

Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
33,199
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Very Difficult
Avg Score
3 / 10
Plays
5734
Last 3 plays: Guest 174 (3/10), nikkanikachu (8/10), Guest 136 (4/10).
- -
Question 1 of 10
1. Which of these gods or goddesses was accepted only as a guest of honor in the royal pantheon at Olympus? Hint


Question 2 of 10
2. Who created the Vietnamese Romanized script known as 'Quoc Ngu'? Hint


Question 3 of 10
3. Which of these gods was therianthropic? Hint


Question 4 of 10
4. What was the most important city of the ancient Cambodian empire of Funan? Hint


Question 5 of 10
5. To the Argives, who was the first man, son of Inachus and Melia? Hint


Question 6 of 10
6. The monsoon season is of paramount importance to the people of South and Southeast Asia. The term is derived from Arabic and has what meaning? Hint


Question 7 of 10
7. The first man of the Arcadians was whom? Hint


Question 8 of 10
8. When Sun Yat Sen stepped down from his position as provisional president of China in February of 1912, who replaced him? Hint


Question 9 of 10
9. What is another name for the Napoleonic 'Battle of Aboukir Bay'? Hint


Question 10 of 10
10. At what battle did William Wallace finally meet defeat? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 07 2024 : Guest 174: 3/10
Jul 02 2024 : nikkanikachu: 8/10
Jul 01 2024 : Guest 136: 4/10
Jun 27 2024 : Guest 47: 2/10
Jun 01 2024 : Guest 175: 2/10
May 23 2024 : PurpleComet: 7/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which of these gods or goddesses was accepted only as a guest of honor in the royal pantheon at Olympus?

Answer: Dionysus

2. Who created the Vietnamese Romanized script known as 'Quoc Ngu'?

Answer: Alexander of Rhodes

3. Which of these gods was therianthropic?

Answer: Pan

Pan was part man and part beast.
4. What was the most important city of the ancient Cambodian empire of Funan?

Answer: Oc-Eo

5. To the Argives, who was the first man, son of Inachus and Melia?

Answer: Phoroneus

6. The monsoon season is of paramount importance to the people of South and Southeast Asia. The term is derived from Arabic and has what meaning?

Answer: Prevailing winds

7. The first man of the Arcadians was whom?

Answer: Pelasgos

8. When Sun Yat Sen stepped down from his position as provisional president of China in February of 1912, who replaced him?

Answer: Yuan Shi Kai

9. What is another name for the Napoleonic 'Battle of Aboukir Bay'?

Answer: Battle of the Nile

10. At what battle did William Wallace finally meet defeat?

Answer: Falkirk

Source: Author thejazzkickazz

This quiz was reviewed by FunTrivia editor looney_tunes before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us