Quiz about Christie Cluedo Part Four
Quiz about Christie Cluedo Part Four

"Christie Cluedo" Part Four Trivia Quiz


This is a variation on the board game "Cluedo" (or "Clue",). I give you an Agatha Christie victim, you say where they were found dead. This quiz deals with the full-length books. Warning - major spoilers will be revealed!

A multiple-choice quiz by JaneMarple. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Authors A-C
  8. »
  9. Agatha Christie

Author
JaneMarple
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
181,974
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
870
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 2 (10/10), Guest 2 (10/10), Guest 86 (8/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Where was Paul Renauld found dead? Hint

Golf course
In a wardrobe
In the garden
In a trunk

2. Where was Ruth Kettering found dead? Hint

On a ship
In a car
On an aeroplane
On a train

3. Where was Colonel Protheroe found? Hint

Billiard room
Ballroom
Study
Lounge

4. Where was Marie Morrisot found dead? Hint

In an outhouse
In an attic
On a aeroplane
In her bedroom

5. Where was Betty Barnard found dead?
Hint

On the beach
In the dining room
In the conservatory
In the sitting room

6. Where was Louise Bourget found? Hint

In the ship's gallery
In her cabin
On the quayside
On the ship's deck

7. Where was Thomas Rogers found dead? Hint

In the garage
In the wood shed
In the lounge
In the kitchen

8. Where was Pamela Reeves found dead?
Hint

Kitchen
Library
Study
Hall

9. Where was Agnes Waddell found dead? Hint

In the kitchen
In the lounge
In a cupboard
In the dining room

10. Where was Doctor John Christow found dead?
Hint

Bedroom
In a church
Swimming pool
On the beach


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Where was Paul Renauld found dead?

Answer: Golf course

Paul Renauld was the victim in "The Murder on the Links". The main detective is Hercule Poirot, helped by Captain Hastings. Hastings meets his wife in this book. It was first published in 1923.
2. Where was Ruth Kettering found dead?

Answer: On a train

Ruth Kettering (known as Ruth Van Aldin, before her marriage) was the victim in "The Mystery of the Blue Train". The main detective is Hercule Poirot. It was first published in 1928.
3. Where was Colonel Protheroe found?

Answer: Study

Colonel Protheroe was the victim in "The Murder at the Vicarage". The main detective is Miss Marple. It was first published in 1930.
4. Where was Marie Morrisot found dead?

Answer: On a aeroplane

Marie Morrisot (also known as Madame Giselle) is the victim in "Death in the Clouds", also known as "Death in the Air". The main detective is Hercule Poirot. It was first published in 1935.
5. Where was Betty Barnard found dead?

Answer: On the beach

Betty Barnard was one of three victims in "The A. B. C. Murders", also known as "The Alphabet Murders". The main detective is Hercule Poirot, helped by Captain Hastings. It was first published in 1935.
6. Where was Louise Bourget found?

Answer: In her cabin

Louise Bourget is one of three victims in "Death on the Nile". The main detective is Hercule Poirot. It was first published in 1937.
7. Where was Thomas Rogers found dead?

Answer: In the wood shed

Thomas Rogers was one of the many victims in "And Then There Were None". It has no main detective. It was first published in 1939.
8. Where was Pamela Reeves found dead?

Answer: Library

Pamela was one of two victims in "The Body in the Library". The main detective is Miss Marple. It was fist published in 1942.
9. Where was Agnes Waddell found dead?

Answer: In a cupboard

Agnes Waddell was one of two victims in "The Moving Finger". The main detective is Miss Marple. It was first published in 1943.
10. Where was Doctor John Christow found dead?

Answer: Swimming pool

Doctor John Christow was the victim in "The Hollow", also known as "Murder after Hours". The main detective is Hercule Poirot. It was first published in 1946.
Source: Author JaneMarple

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 18 2023 : Guest 2: 10/10
Dec 30 2022 : Guest 2: 10/10
Dec 20 2022 : Guest 86: 8/10
Dec 17 2022 : Guest 82: 8/10
Dec 09 2022 : Guest 46: 7/10

Score Distribution

quiz
2/5/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us