Quiz about Agatha Christies Assortment Part Two
Quiz about Agatha Christies Assortment Part Two

Agatha Christie's Assortment Part Two Quiz


Agatha Christie wrote over 80 books in all. Sometimes the murderers are obvious and sometimes they are well hidden. This quiz is about her early full length novels, from 1931 until 1936. Warning - spoilers may be revealed! Enjoy!

A multiple-choice quiz by JaneMarple. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Authors A-C
  8. »
  9. Agatha Christie

Author
JaneMarple
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
315,962
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
449
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 78 (8/10), jefner40 (9/10), Guest 147 (7/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. In "The Sittaford Mystery", what sport did Major Burnaby and Captain Trevelyan do in their youth? Hint

Skiing
Football
Cricket
Rugby

2. In "Peril at End House", what nationality are Mr and Mrs Croft? Hint

Irish
Australian
American
German

3. In "Lord Edgeware Dies", what was Lord Edgeware hoping to buy in Paris? Hint

Painting
Statuette
Jewels
Antiques

4. In "The Murder on the Orient Express", what does Mrs Hubbard find in her sponge bag? Hint

Knife
Kimono
Pistol
Set of keys

5. In "Why Didn't They Ask Evans?", where is the village of Marchbolt? Hint

Wales
Scotland
Ireland
England

6. In "Three Act Tragedy", what sort of sport is Captain Dacres connected with? Hint

Greyhound racing
Fishing
Badminton
Horse racing

7. In "Death in the Clouds", what sort of poison killed Madame Giselle? Hint

Arsenic
Prussic acid
Strychnine
Boomslang

8. In "The ABC Murders", what item of clothing connects all three murders? Hint

Hats
Stockings
Shoes
Gloves

9. In "Murder in Mesopotamia", which river is nearby? Hint

Amazon
Yangtze
Nile
Tigris

10. In "Cards on the Table", who makes their first appearance in a full length novel? Hint

Chief Inspector Japp
Mr Harley Quin
Mrs Ariadne Oliver
Mr Parker Pyne


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In "The Sittaford Mystery", what sport did Major Burnaby and Captain Trevelyan do in their youth?

Answer: Skiing

Agatha incorporates the supernatural into this story. It takes place on a winter evening when, during some table-turning game, the spirits tell the gathering that Captain Trevelyan has been murdered. It is also known as "Murder at Hazelmere". The main detective is young Emily Trefusis, whose fiancÚ is suspected of murdering his uncle, the Captain.
2. In "Peril at End House", what nationality are Mr and Mrs Croft?

Answer: Australian

Poirot and Captain Hastings are holidaying in the south of England and investigate a murder which was committed, thinking the victim was someone else. The story also involves drug smuggling.
3. In "Lord Edgeware Dies", what was Lord Edgeware hoping to buy in Paris?

Answer: Statuette

This is also known as "Thirteen at Dinner". Jane Wilkinson is a well known actress and hopes to marry the Duke of Merton. However, she is still married to Lord Edgeware, and he refuses to grant her a divorce. Jane asks Poirot and Hastings to try and persuade her estranged husband to divorce her. Lord Edgeware is a little confused, as he had written to his wife, saying he would divorce her, some time ago. Shortly after, Lord Edgeware is found stabbed to death ...
4. In "The Murder on the Orient Express", what does Mrs Hubbard find in her sponge bag?

Answer: Knife

This is another very well known Poirot mystery, Poirot is travelling on the Orient Express when it becomes snowbound. Things get even more complicated when someone is stabbed to death, and only those on the train could have done it.
5. In "Why Didn't They Ask Evans?", where is the village of Marchbolt?

Answer: Wales

This book is also known as "The Boomerang Clue". The two investigators in this case are Bobby Jones, the local vicar's son, and Lady Frances Derwent - better known as Frankie. They are very similar characters to Tommy and Tuppence Beresford. Bobby is playing golf - badly - when he comes across a dead body at the bottom of a cliff. Their dying words are the title of the book.
6. In "Three Act Tragedy", what sort of sport is Captain Dacres connected with?

Answer: Horse racing

This book is also known as "Murder in Three Acts". Instead of Captain Hastings, Poirot is assisted by the elderly Mr Satterthwaite, who usually works with the mysterious Mr Harley Quin. A vicar dies at a house party, and Poirot can not help but investigate.
7. In "Death in the Clouds", what sort of poison killed Madame Giselle?

Answer: Boomslang

This book is also known as "Death in the Air". Boomslang is really snake venom. An unpopular moneylender is murdered while on an aeroplane.
8. In "The ABC Murders", what item of clothing connects all three murders?

Answer: Stockings

This is also known as "The Alphabet Murders". Captain Hastings reappears in this novel and assists Poirot. The book is a mixture of Captain Hastings narrative and of another character's point of view. Poirot receives anonymous letters from someone who boasts that a murder will be committed on a certain day in a certain place. Poirot has to find who the murderer is before they get too far through the alphabet.
9. In "Murder in Mesopotamia", which river is nearby?

Answer: Tigris

Agatha Christie's second husband, Sir Max Mallowan, was an archaeologist, and Agatha often went on digs with him. This book is set on an archaeological dig, in the Middle East. The narrator is Nurse Amy Leatheran, who is asked to take care of Louise Leidner. Mrs Leidner is later murdered. Nurse Leatheran assists Hercule Poirot.
10. In "Cards on the Table", who makes their first appearance in a full length novel?

Answer: Mrs Ariadne Oliver

Chief Inspector Japp had appeared in several Poirot mysteries before this one, while Mr Quin and Mr Parker Pyne have never appeared in a full length novel, only in short stories. Mr Shaitana invites four criminal experts and four people who may or may not be murderers, to a bridge evening. The plan backfires when he is stabbed to death. As well as Mrs Oliver, Shiatana invited Hercule Poirot, Colonel Race and Superintendent Battle. Mrs Oliver has also appeared in short stories with Mr Parker Pyne.
Source: Author JaneMarple

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 31 2023 : Guest 78: 8/10
Jan 31 2023 : jefner40: 9/10
Jan 23 2023 : Guest 147: 7/10
Jan 18 2023 : Guest 207: 5/10
Jan 11 2023 : Guest 78: 9/10
Jan 05 2023 : Guest 92: 7/10
Dec 30 2022 : Guest 2: 9/10
Dec 28 2022 : Guest 86: 9/10
Dec 17 2022 : Guest 82: 8/10

Score Distribution

quiz
2/8/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us