Quiz about Christie Cluedo Part One
Quiz about Christie Cluedo Part One

"Christie Cluedo" Part One Trivia Quiz


This is a variation of "Cluedo" (or "Clue", ). I give you an Agatha Christie victim, which book it is from and who committed the murder. You have to work out how the victim died. This quiz is based on full-length novels. Warning - major spoilers!

A multiple-choice quiz by JaneMarple. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Authors A-C
  8. »
  9. Agatha Christie

Author
JaneMarple
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
181,310
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1153
Last 3 plays: Guest 93 (8/10), Guest 207 (6/10), Guest 2 (8/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Book - "The Secret Adversary". Murderer - Sir James Peel Edgerton. Victim - Rita Vandemeyer. How did the victim die? Hint

Chloral
Morphine
Arsenic
Strychnine

2. Book - "The Murder of Roger Ackroyd". Murderer - Doctor James Sheppard. Victim - Roger Ackroyd. How did the victim die? Hint

Poisoned
Strangled
Shot
Stabbed

3. Book - "Peril at End House". Murderer - Nick Buckley. Victim - Maggie Buckley. How did the victim die?
Hint

Hanged
Shot
Blow to the head
Car accident

4. Book - "Three Act Tragedy". Murderer - Sir Charles Cartwright. Victim - Sir Bartholomew Strange. How did the victim die?
Hint

Nicotine poisoning
Hit with a golf club
Smoke inhalation
Poisoned chocolates

5. Book - "The ABC Murders". Murderer - Franklin Clarke. Victim - Betty Barnard. How did the victim die?
Hint

Strangled
Stabbed
Poisoned
Bludgeoned

6. Book - "Appointment with Death". Murderer - Lady Westholme. Victim - Mrs Boynton. How did the victim die? Hint

Injection of cyanide
Stabbed
Injection of digatoxin
Shot

7. Book - "Hecule Poirot's Christmas". Murderer - Superintendent Sugden. Victim - Simeon Lee. How did the victim die?
Hint

Died of fright
Shot
Throat cut
Blow to the head

8. Book "Murder is Easy". Murder - Honaria Waynflette. Victim - Tommy Pierce. How did the victim die?
Hint

Arsenic poisoning
Septicaemia
Fall from window
Pushed off a cliff

9. Book - "The Moving Finger". Murderer - Richard Symmington. Victim - Mona Symmington. How did the victim die? Hint

Overdose of aspirin
Cyanide poisoning
Blow to the head
Arsenic poisoning

10. Book - "They do it with Mirrors". Murderer - Lewis Serracold. Victim - Alex Resterick. How did the victim die? Hint

Head crushed in
Poisoned
Stabbed
Shot


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Book - "The Secret Adversary". Murderer - Sir James Peel Edgerton. Victim - Rita Vandemeyer. How did the victim die?

Answer: Chloral

This is Tommy and Tuppence Beresford's (although their names are Prudence Cowley and Thomas Beresford, they are married in later books) first adventure, and only Agatha Christie's second novel. They are looking for a secret draft that might send England into another war. It was first published in 1922.
The murderer committed only one murder. The murderer later committed suicide by cyanide.
2. Book - "The Murder of Roger Ackroyd". Murderer - Doctor James Sheppard. Victim - Roger Ackroyd. How did the victim die?

Answer: Stabbed

The main detective is Hercule Poirot. This is one of Agatha Christie's more famous books, first published in 1926. It concerns blackmail. The murderer committed only one murder.
3. Book - "Peril at End House". Murderer - Nick Buckley. Victim - Maggie Buckley. How did the victim die?

Answer: Shot

The main detective is Poirot, helped by Hastings. An exciting puzzle for Hercule Poirot in this book, first published in 1932. A young woman tells Poirot that she has escaped death three times in as many days. The main detective is Poirot. The murderer committed only one murder.
4. Book - "Three Act Tragedy". Murderer - Sir Charles Cartwright. Victim - Sir Bartholomew Strange. How did the victim die?

Answer: Nicotine poisoning

The main detective is Hercule Poirot. This is also known as "Murder in Three Acts", first published in 1933. Poirot attends a cocktail party where a member of the party dies. The murderer committed three murders.
5. Book - "The ABC Murders". Murderer - Franklin Clarke. Victim - Betty Barnard. How did the victim die?

Answer: Strangled

The main detective is Poirot, helped by Hastings. This is also known as "The Alphabet Murders", first published in 1936. A man is accused of murdering people, alphabetically; the murderer is sending letters to Hecule Poirot, giving him information when the next crime will be committed. There are four murders committed.
6. Book - "Appointment with Death". Murderer - Lady Westholme. Victim - Mrs Boynton. How did the victim die?

Answer: Injection of digatoxin

The main detective is Hercule Poirot who is travelling in Petra. It was first published in 1938. The victim is not at all well liked. The murderer committed only one murder.
7. Book - "Hecule Poirot's Christmas". Murderer - Superintendent Sugden. Victim - Simeon Lee. How did the victim die?

Answer: Throat cut

The main detective is Hercule Poirot. It is also known as "Murder for Christmas" and "A Holiday for Murder". Poirot is staying with his friend, Colonel Johnston, when a murder is committed in this book, first published in 1938. The murderer was really the victim's secret son. The murderer only committed one murder.
8. Book "Murder is Easy". Murder - Honaria Waynflette. Victim - Tommy Pierce. How did the victim die?

Answer: Fall from window

This book is also known as "Easy to Kill", first published in 1939. The main detective is Luke Fitzwilliam, a retired policeman. He gets involved when he chats to a lady on the train, who is later killed. The murderer committed seven murders, five before the beginning of the story.
9. Book - "The Moving Finger". Murderer - Richard Symmington. Victim - Mona Symmington. How did the victim die?

Answer: Cyanide poisoning

The main detective is Miss Marple; the book was first published in 1942. There are nasty anonymous letters doing the rounds in Lymstock, and Miss Marple is asked to investigate. The murderer committed two murders.
10. Book - "They do it with Mirrors". Murderer - Lewis Serracold. Victim - Alex Resterick. How did the victim die?

Answer: Head crushed in

The main detective is Miss Marple. The book is also known as "Murder with Mirrors", first published in 1952. One of Miss Marple's old friends fears for her sister's life. The murderer committed three murders.
Source: Author JaneMarple

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 30 2023 : Guest 93: 8/10
Jan 18 2023 : Guest 207: 6/10
Jan 18 2023 : Guest 2: 8/10
Jan 06 2023 : Guest 92: 6/10
Dec 30 2022 : Guest 91: 8/10
Dec 30 2022 : Guest 2: 10/10
Dec 27 2022 : Guest 80: 5/10
Dec 20 2022 : Guest 86: 6/10
Dec 17 2022 : Guest 82: 5/10

Score Distribution

quiz
2/5/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us