Quiz about A Whole Bunch of Holes
Quiz about A Whole Bunch of Holes

A Whole Bunch of "Holes" Trivia Quiz


The book "Holes" by Louis Sachar captured me from the get-go. I couldn't wait to see the movie. If you've seen "Holes", then this quiz is for you. It's a mixture of quotes and regular questions. Enjoy!

A multiple-choice quiz by megrit. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies H-K
  8. »
  9. Holes

Author
megrit
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
133,775
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Easy
Avg Score
13 / 15
Plays
6401
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: BarbaraMcI (15/15), Guest 79 (13/15), kenedi (14/15).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What is the name (NOT nickname) of the main boy in the movie? Hint

Stanley Yelnats
Marion Servio
Hector Zeroni
Theodore Yelnats

2. Who said this: "Once upon a time there was a magical place, where it never rained. The end." Hint

Mr. Sir
The Warden
Stanley
Mom

3. The real purpose of the boys digging the holes is to build character.

True
False

4. Zero is related to Madame _______.

Answer: (One Word, similar to name)
5. What is the name of the boy that replaces Zero? Hint

Twitch
Squid
Armpit
Zig-Zag

6. What is the special ingredient that the Warden adds to her nail polish? Hint

rattlesnake venom
scorpion venom
yellow-spotted lizard venom
tarantula blood

7. What occupation did Kate Barlow hold before she became Kissin' Kate Barlow? Hint

clerk
doctor
teacher
farmer

8. Who plays Kissin' Kate? Hint

Sigourney Weaver
Siobhan Fallon
Eartha Kitt
Patricia Arquette

9. Why does Kate become Kissin' Kate? Hint

Because she needs the money
Because she wanted to marry Trout Walker and he refused
Because she's lonely
Because the sheriff wouldn't help her, instead he asked for a kiss

10. Who said this: "My no-good-dirty rotten-pig-stealing-Great-Great-Grandfather." Hint

X-Ray
Zero
Stanley
Armpit

11. Sam, the Onion Man, says this each time Miss Kate asks him to fix something. Hint

As you wish
No
I love you
I can fix that

12. What is the name of Sam's donkey?

Answer: (Two Words, female name)
13. When Stanley breaks the curse, his father finally figures out how to get rid of foot odor.

True
False

14. Why don't the yellow-spotted lizards bite Zero and Stanley? Hint

Because yellow-spotted lizards don't bite
Because they don't move
Because they ate onions for days
Because they recognize that Stanley and Zero are nice

15. Who really stole the sneakers that got Stanley into Camp Green Lake in the first place?

Answer: (One Word, nickname)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is the name (NOT nickname) of the main boy in the movie?

Answer: Stanley Yelnats

Stanley is the fourth generation Stanley Yelnats. Every first-born son is named that because their first name is their last name spelled backwards.
2. Who said this: "Once upon a time there was a magical place, where it never rained. The end."

Answer: Mr. Sir

At this point, all of the kids at Camp Green Lake are hoping that a thunderstorm might reach them and relieve them of some of the heat.
3. The real purpose of the boys digging the holes is to build character.

Answer: False

The Warden has them dig the holes to look for Kissin' Kate Barlow's treasure.
4. Zero is related to Madame _______.

Answer: Zeroni

When Stanley carries Zero up the mountain he breaks the curse that has affected his family for generations.
5. What is the name of the boy that replaces Zero?

Answer: Twitch

Twitch is called that because he has a tendency to start twitching around cars that he wants to steal.
6. What is the special ingredient that the Warden adds to her nail polish?

Answer: rattlesnake venom

She scratches her nails across Mr. Sir's face when he brings Stanley to her because he accuses Stanley of stealing his sunflower seeds.
7. What occupation did Kate Barlow hold before she became Kissin' Kate Barlow?

Answer: teacher

Kate Barlow only kisses the men she kills. She doesn't kill Stanley's Great-Great-Grandfather, just steals his money.
8. Who plays Kissin' Kate?

Answer: Patricia Arquette

Patricia Arquette can be seen in other movies such as "Little Nicky" with Adam Sandler, "Stigmata", and "Bringing out the Dead".
9. Why does Kate become Kissin' Kate?

Answer: Because the sheriff wouldn't help her, instead he asked for a kiss

When Trout Walker burns down the schoolhouse, Kate goes to the Sheriff for help. Later, after he refused to help her, she shoots him, and then gives him the kiss he asked for.
10. Who said this: "My no-good-dirty rotten-pig-stealing-Great-Great-Grandfather."

Answer: Stanley

The Yelnats curse was started because Stanley's Great-Great Grandfather didn't take Madame Zeroni up the mountain like he had promised. Instead, he went to America.
11. Sam, the Onion Man, says this each time Miss Kate asks him to fix something.

Answer: I can fix that

The last time he says, "I can fix that", he kisses Miss Kate.
12. What is the name of Sam's donkey?

Answer: Mary Lou

Mary Lou is also the name of Sam's boat that Stanley and Zero find shelter under when they escape from camp.
13. When Stanley breaks the curse, his father finally figures out how to get rid of foot odor.

Answer: True

At the same time the curse is broken, Stanley Yelnats III (played by Henry Winkler) drops something into his mixture and figures out how to get rid of the stinky shoe smell.
14. Why don't the yellow-spotted lizards bite Zero and Stanley?

Answer: Because they ate onions for days

Stanley and Zero ate onions for days, which gave them Onion Blood. Yellow-spotted lizards hate Onion Blood.
15. Who really stole the sneakers that got Stanley into Camp Green Lake in the first place?

Answer: Zero

Zero stole the sneakers from the homeless shelter because he needed new shoes. Stanley ended up getting hit in the head with them when Zero got rid of them.
Source: Author megrit

This quiz was reviewed by FunTrivia editor linkan before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 23 2023 : BarbaraMcI: 15/15
Jan 12 2023 : Guest 79: 13/15
Dec 28 2022 : kenedi: 14/15
Dec 25 2022 : Guest 98: 15/15
Dec 24 2022 : MikeyGee: 7/15
Dec 05 2022 : Guest 99: 14/15
Dec 03 2022 : boombaby: 14/15
Nov 30 2022 : Guest 147: 14/15

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
1. The Difference Between Two 'Holes' Average
2. Holes Easier
3. Holes Average
4. Another "Holes" Quiz Tough
5. Broken Hands and a Weathered Soul Tough
6. "Holes" 3 Tough
7. Holes Average
8. Holes Easier

1/29/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us