Quiz about His Wedding Night
Quiz about His Wedding Night

His Wedding Night Trivia Quiz


"His Wedding Night", released in 1917, again teams Roscoe "Fatty" Arbuckle, Buster Keaton, and Al St. John.

A multiple-choice quiz by ubermom. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. H
  8. »
  9. Ha - Hm Movies

Author
ubermom
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
319,028
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
156
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. The setting for "His Wedding Night" is very similar to the setting for "The Butcher Boy" (1917) -- a store. But while "The Butcher Boy" was set in a general store, what sort of store was "His Wedding Night" set in? Hint

A feed and grain store
A grocery store
A clothing store
A drug store

2. Just as in "The Butcher Boy" (1917), Fatty is in love with his boss's daughter. What does he give her? Hint

An ice cream soda
A kiss
All of these
A ring

3. Once again Arbuckle's nephew, Al St. John, plays Fatty's love rival. While Fatty is out pumping gas (and drinking from the gas nozzle), what is Al doing? Hint

Sipping soda with Alice
Trying to steal a kiss from Alice
Buying headache powder from Alice
Eating watermelon with Alice

4. When Al manhandles Alice, Fatty hurls him across the room. A fight ensues in which Al tries to bite Fatty's face and ends up getting slavered in what?

Answer: (Two words. Remember, Fatty works at a soda fountain.)
5. Just as in "The Rough House" (1917), Buster Keaton plays a delivery boy and arrives on a bicycle, this time carrying something that he'll end up wearing. Of course, Buster + Bicycle = Stunt. Which bicycle stunt does Buster do in this movie? Hint

He clotheslines himself.
His hands are full so he's riding hands-free.
He rides it up the stairs.
He flips over the handlebars.

6. Why does Buster go to Alice's room with her? Hint

To deliver a package for her
To flirt with her
To deliver a message from Al
To steal her necklace

7. Why does Fatty bring out a wash tub, towel, sponge, and scrub brush for the customer in the boater hat? Hint

The customer is covered with food from the fight between Fatty and Al.
Fatty wants the customer to clean up the mess he made.
The customer is helping himself to so much perfume he might as well take a bath in it.
The customer wants to sample the soap.

8. Fatty fills a perfume bottle with chloroform. A pretty lady customer accidentally doses herself and knocks herself out. What does Fatty steal from her while she's unconscious? Hint

Her handkerchief
A ring
Money
Kisses

9. Fatty's rival, Al, returns, hoping to get the girl the same way he tried to get the girl in "The Butcher Boy" (1917). How? Hint

He tries to convince her he's rich.
He gets a friend in drag to try to lure Fatty away from Alice.
He frames Fatty.
He plots a kidnapping.

10. Al and Fatty each very nearly end up doing something to Buster. What? Hint

Shoot him
Kiss him
Run him over
Marry him


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. The setting for "His Wedding Night" is very similar to the setting for "The Butcher Boy" (1917) -- a store. But while "The Butcher Boy" was set in a general store, what sort of store was "His Wedding Night" set in?

Answer: A drug store

The store is named "Koff & Kramp". Fatty plays the soda jerk. He's as unsanitary a soda jerk as he was a butcher. Though he does wash his hands (in the soda water), he also licks the ice cream scoop before returning it to the bin. Then he cracks an egg into a milkshake and tosses in the eggshell as well. Finally, he strains the drink through his comb.
2. Just as in "The Butcher Boy" (1917), Fatty is in love with his boss's daughter. What does he give her?

Answer: All of these

Fatty and Alice have their flirty moment over by the soda fountain. After a bit of teasing, they kiss, and Fatty turns her head away because he has a surprise for her: a ring! She leaps into his arms and showers him with kisses. She sits down and he gives her an ice cream soda -- then brings over a second straw and shares it with her.

Alice Mann, the pharmacist's daughter, also plays in "Oh, Doctor!" and "Coney Island", both released by Comique in 1917. "His Wedding Night" is the only one in which she plays Fatty's love interest.
3. Once again Arbuckle's nephew, Al St. John, plays Fatty's love rival. While Fatty is out pumping gas (and drinking from the gas nozzle), what is Al doing?

Answer: Eating watermelon with Alice

He also proposes to her. Alice turns him down, showing off the ring Fatty had just given her and miming her enthusiasm for her big hunk of a man. Al keens so loudly that Alice tries to cork his mouth with a watermelon rind. For some reason Al responds not only by throttling her, but trying to gnaw on her face.
4. When Al manhandles Alice, Fatty hurls him across the room. A fight ensues in which Al tries to bite Fatty's face and ends up getting slavered in what?

Answer: ice cream

When Al protests to Alice's father that she accepted a ring from Fatty, it turns out Dad approves of his future son-in-law -- even though Fatty had just smashed a wad of ice cream into his face a moment earlier. Al gets booted out of the store and skulks off in disgrace.
5. Just as in "The Rough House" (1917), Buster Keaton plays a delivery boy and arrives on a bicycle, this time carrying something that he'll end up wearing. Of course, Buster + Bicycle = Stunt. Which bicycle stunt does Buster do in this movie?

Answer: He flips over the handlebars.

Buster rides full-tilt into the bike rack and flips over the handlebars. He gets dust in his eye, and Fatty interprets Buster's attempts to clear his vision as winking for booze. Watch when Buster presses his hand to his eye, and when he picks up his beer glass: you can spot his missing index fingertip. He lost it in a wash wringer as a small child.
6. Why does Buster go to Alice's room with her?

Answer: To deliver a package for her

Poor Buster, there to deliver Alice's wedding dress, is drunk from the beer Fatty gave him, so the delivery doesn't go too smoothly. He lets the dress slide out of the box and steps on it. When Alice asks him to model it for her, he immediately starts stripping right in the middle of the room, and Alice has to chase him behind the changing screen.
7. Why does Fatty bring out a wash tub, towel, sponge, and scrub brush for the customer in the boater hat?

Answer: The customer is helping himself to so much perfume he might as well take a bath in it.

The customer, far from being offended, empties the perfume bottle into the wash tub and steps in. Angry that the guy didn't take the hint, Fatty sprays him with soda water. The customer responds by pulling a little umbrella from inside his coat.
8. Fatty fills a perfume bottle with chloroform. A pretty lady customer accidentally doses herself and knocks herself out. What does Fatty steal from her while she's unconscious?

Answer: Kisses

Fatty's a cad for kissing an unconscious woman -- especially since he just got engaged to Alice. He even dosed his boss with chloroform so he'd have no witnesses. After kissing the woman, he wakes her up with smelling salts and gives her a bottle of perfume as a gift.
9. Fatty's rival, Al, returns, hoping to get the girl the same way he tried to get the girl in "The Butcher Boy" (1917). How?

Answer: He plots a kidnapping.

Fatty ends up knocking himself unconscious by sniffing the chloroform after another lady customer finds it so refreshing she pours some into a glass and drinks it. With the pharmacist and Fatty both out cold, Al comes with his two confederates in a stolen carriage and heads for Alice's room.
10. Al and Fatty each very nearly end up doing something to Buster. What?

Answer: Marry him

Buster, modeling Alice's wedding dress, is kidnapped by mistake. Al, with his gang, takes him to the Justice of the Peace and demands an immediate wedding. Fatty breaks up this wedding and drags Buster into the next room and likewise demands an immediate wedding. Just as he and Buster join hands, Alice arrives.

When Buster is divested of the bag Al had put over his head, he winks at Fatty and treats us to a rare Keaton smile.
Source: Author ubermom

This quiz was reviewed by FunTrivia editor jmorrow before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Happy Feet Average
2. Hair Average
3. Haunted Mansion Tough
4. The Hills Have Eyes Average
5. High School Magical Average
6. He's Just Not That Into You Average
7. Hard to Kill Average
8. High Anxiety Average
9. Harry and The Hendersons Average
10. He Got Game Average
11. Hannah and her Sisters Tough
12. Hang 'Em High Average

12/7/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us