FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Lianna
Quiz about Lianna

Lianna Trivia Quiz


After years of not being available, this wonderful 1983 movie about a lesbian love affair has finally been released on DVD.

A multiple-choice quiz by julia103. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. L
  8. »
  9. Li - Lz Movies

Author
julia103
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
162,933
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
194
- -
Question 1 of 10
1. "Lianna" was written and directed by a man.


Question 2 of 10
2. The director also had an acting role in the film. What character was that? Hint


Question 3 of 10
3. What country does "Lianna" take place in? Hint


Question 4 of 10
4. What degree does Lianna have? Hint


Question 5 of 10
5. Where did Lianna and Ruth meet? Hint


Question 6 of 10
6. Who are Lianna's children named for? Hint


Question 7 of 10
7. When does Lianna tell her husband that she had an affair with another woman? Hint


Question 8 of 10
8. How does Lianna react when Cindy tells her that she (Cindy) is "in the service"? Hint


Question 9 of 10
9. Are Liz and Sheila, who live in the apartment upstairs from Lianna, a lesbian couple?



Question 10 of 10
10. 10. At the end of the film ______. Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 10 2024 : skatersarehott: 4/10
Apr 23 2024 : moonraker2: 3/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "Lianna" was written and directed by a man.

Answer: True

John Sayles, who wrote and directed "Lianna", has directed a number of movies dealing with social issues. His most recent movie (2003) is "Casa de los Babys" which follows a group of women from the United States who are trying to adopt Mexican babies.
2. The director also had an acting role in the film. What character was that?

Answer: Jerry

John Sayles played Jerry Carlson, a film professor who tried to hit on Lianna after she separated from her husband. The producer, Maggie Renzi, also acted in the film. She played Sheila who lived in the apartment upstairs.
3. What country does "Lianna" take place in?

Answer: Unspecified

When Lianna visits her upstairs neighbors, Sheila and Liz, Lianna tells them that she is Canadian and they tell her that they will introduce her to American cooking - popcorn. However the film doesn't clarify whether Liz and Sheila have moved to Canada from the U.S. or whether Lianna has moved to the U.S. from Canada. The actual filming was done in Hoboken, New Jersey (USA).
4. What degree does Lianna have?

Answer: None - she dropped out of college to get married

Although they are not the right answers to this question, film, dance and child psychology all appear in the film. Lianna married her professor, who teaches film. She volunteers with a dance company, where she handles the lights. Her lover Ruth teaches child psychology.
5. Where did Lianna and Ruth meet?

Answer: At night school

Lianna is a student in the class on child psychology that Ruth teaches.
6. Who are Lianna's children named for?

Answer: Movie stars Spencer Tracy and Theda Bara

Prior to playing Lianna, actress Linda Griffiths played the parts of both Pierre and Margaret Trudeau in a TV movie "Pierre and Molly".
7. When does Lianna tell her husband that she had an affair with another woman?

Answer: When he returns from a film festival

After she told him about Ruth, Dick insisted that Lianna move out of their house and leave the children with him.
8. How does Lianna react when Cindy tells her that she (Cindy) is "in the service"?

Answer: She doesn't know what that means

Cindy has to explain that "the service" is the military.
9. Are Liz and Sheila, who live in the apartment upstairs from Lianna, a lesbian couple?

Answer: No

Lianna first introduces herself to Sheila in the laundry room. "I'm gay." "I'm Sheila."
10. 10. At the end of the film ______.

Answer: Ruth has moved away and Lianna is living alone

Sandy says that she doesn't understand women who love women sexually, but that she still loves Lianna (platonic).
Source: Author julia103

This quiz was reviewed by FunTrivia editor skunkee before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Life of Pi Easier
2. The Life of Emile Zola Easier
3. Looking For Alibrandi Average
4. Lightyear (2022) Average
5. Lion Average
6. The Long Kiss Goodnight Average
7. "Love Happens" (2009) Doesn't It? Average
8. The Love Nest Average
9. Loving Annabelle Average
10. Little Ashes Average
11. The Few, the Proud, "The Losers" Average
12. The Love Bug Average

5/20/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us