FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about What Film Do We Have In Common
Quiz about What Film Do We Have In Common

What Film Do We Have In Common? Quiz


The first nine questions will be the name of an actor, actress, author or director and the last question will be their common bond. Good luck.

A multiple-choice quiz by JuniorTheJaws. Estimated time: 7 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movie Mixture
  8. »
  9. Movies Bonds and Acrostics

Time
7 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
175,545
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
5 / 10
Plays
521
- -
Question 1 of 10
1. This actress was first seen in 1959's "Sen noci svatojanske", which is also known as "A Midsummer Night's Dream", where she lent her voice to Hermia. She later went on to star in the 1993 UK television series "Head Over Heels". Do you know who this actress is? Hint


Question 2 of 10
2. This actress/singer appeared in the 1993 UK television series "The National Lottery", where she was a presenter. She also performed "Heaven Must Have Sent You", which can be found on the "Motown Mania" CD. She is also one of the UK's most famous female recording artists. Do you know her name?

Answer: (One Word)
Question 3 of 10
3. This actor appeared in the 1961 television series "The Avengers," in the episode "Invasion of the Earthmen" as Huxton. He also appeared in "The Adventurers" in 1970 as Robert. Do you know who this actor is? Hint


Question 4 of 10
4. This producer/director is responsible for such films as 1958's "The Fly", 1963's "The Great Escape", and 1971's "The Last Valley". What is his name? Hint


Question 5 of 10
5. This actor appeared in the UK television series "Freewheelers" in 1968 as Nick Carter. He also appeared in 1979's "Zulu Dawn" as Lt. Milne. What is the name of this actor? Hint


Question 6 of 10
6. This actor appeared in 1971's "10 Rillington Place", where he portrayed a member of the medical board. He can also be seen in 1972's "Young Winston", where he portrayed Henry Labouchere. What is this actor's name? Hint


Question 7 of 10
7. This actress first appeared on the big screen in Ian Fleming's 1965 "Thunderball", where she was uncredited in the portrayal of Prue. She also appeared as Natasha in 1966's "Circus of Fear". What is her name? Hint


Question 8 of 10
8. This actor is a native of Cat Island in the Bahamas. He starred in Joseph L. Mankiewicz's 1950 film "No Way Out", where he portrayed Dr. Luther Brooks. What is his name?

Answer: (Two Words. Full name or Surname.)
Question 9 of 10
9. This author is the writer in residence at New York University and Florida State University. He holds a degree in Physics from Cambridge University, in Cambridge England. He has served as Ambassador to the United Nations for Guyana, and Guyana's Ambassador to Venezuela. He also wrote a book that was turned into a famous screenplay. Do you know who this author is? Hint


Question 10 of 10
10. Okay now for the tie that binds the answers from questions 1 through 9 together. Hint: It is a British based movie that was filmed in London's East End. Do you know the name of this movie?

Answer: (Four Words)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. This actress was first seen in 1959's "Sen noci svatojanske", which is also known as "A Midsummer Night's Dream", where she lent her voice to Hermia. She later went on to star in the 1993 UK television series "Head Over Heels". Do you know who this actress is?

Answer: Ann Bell

Ann Bell was born in Wallasey, Cheshire, England on April 29, 1940. Her first acting role was as the voice of Hermia in 1959's "Sen noci svatojanske".

Bell also had parts as Bunty Mainwaring in 1964's "The Vortex", as Sally in 1966's "The Witches", (In the US it is known as "The Devil's Own"). However, some will agree to disagree that her most famous acting role came in the 1967 UK film "To Sir, With Love", which starred Sidney Poitier.
2. This actress/singer appeared in the 1993 UK television series "The National Lottery", where she was a presenter. She also performed "Heaven Must Have Sent You", which can be found on the "Motown Mania" CD. She is also one of the UK's most famous female recording artists. Do you know her name?

Answer: Lulu

Marie McDonald McLaughlin Lawrie, was born on November 3, 1948 in Lennox Castle, Lennoxtown, Glasgow. From the time she was a small girl, all she ever wanted to do was sing and to entertain. Little did her family know that Marie would become one of the most celebrated UK female artists, so much so that she would have the honour of making her debut film performance in "To Sir, With Love" and have the number one hit in 1967 by the same name, that would top the charts in the USA for five weeks!

In 1969, Lulu made the headlines again when she married Maurice Gibb of Bee Gees fame. Lulu and Maurice's marriage officially ended in 1973 when the couple filed for divorce.

In June of 2000, Lulu was honoured with an Order of the British Empire Award and in December of the same year, she was given a Doctorate Of Music by The University Of Westminster.
3. This actor appeared in the 1961 television series "The Avengers," in the episode "Invasion of the Earthmen" as Huxton. He also appeared in "The Adventurers" in 1970 as Robert. Do you know who this actor is?

Answer: Christian Roberts

Christian Roberts was born on March 17, 1944 in Southmoor, Berkshire, England. His film debut was in "To Sir, With Love" where he portrayed tough guy Denham, who tends to think that he rules the class, that is until the new teacher shows up and teaches the class what life is really all about.

In 1980, Roberts became a board member of his family's company, Job's Dairy and was Director of the Theatre Royal. In 1995, he moved to Barbados, where he owns and operates the famous Lone Star Restaurant and Hotel on the island's West Coast.
4. This producer/director is responsible for such films as 1958's "The Fly", 1963's "The Great Escape", and 1971's "The Last Valley". What is his name?

Answer: James Clavell

James du Maresq Clavell was born on October 10, 1924 in Sydney, New South Wales, Australia to Richard Charles and Eileen Collis Clavell. Clavell is a descendant of Norman conqueror Walterus de Claville. After being injured in the military in 1946, James attended the University of Birmingham. While there he met singer/actress April Stride, and in 1951 they were married.

While with April, James visited a movie set and found that he was enthralled with the powerful man in the chair that had the entire stage crew, actors and actresses on edge and full of respect for the man in "the chair." Once Clavell saw the power that the director's position held, he knew that that was what he wanted to do.

For his screenplay for "The Great Escape", he received a Screen Writers Award for his efforts. Clavell died in 1994 in Gstaad, Switzerland.
5. This actor appeared in the UK television series "Freewheelers" in 1968 as Nick Carter. He also appeared in 1979's "Zulu Dawn" as Lt. Milne. What is the name of this actor?

Answer: Christopher Chittell

Christopher Chittell was born on May 19, 1948 in Aldershot, Hampshire, England. He appeared in "The Last Valley" as Svenson, "The Raging Moon" as Terry, and he portrayed a trooper in "The Charge of the Light Brigade".
6. This actor appeared in 1971's "10 Rillington Place", where he portrayed a member of the medical board. He can also be seen in 1972's "Young Winston", where he portrayed Henry Labouchere. What is this actor's name?

Answer: Edward Burnham

Burnham can also be seen in 1984 television mini-series "Ellis Island", in the 1977 television mini-series "Nicholas Nickleby" as Mr. Lillyvick.

In this writer's opinion he did a remarkable job as Florian in James Clavell's "To Sir, With Love".
7. This actress first appeared on the big screen in Ian Fleming's 1965 "Thunderball", where she was uncredited in the portrayal of Prue. She also appeared as Natasha in 1966's "Circus of Fear". What is her name?

Answer: Suzy Kendall

Born Frieda Harrison in 1944 in Belper, Derbyshire, England, this lovely British actress' most noted claim to fame is in her marriage to actor Dudley Moore.

Suzy and Moore were married in June of 1968 and divorced in September of 1972. Like Sharon Tate before her, she has been praised for her remarkable blonde looks, but not credited by her peers for her acting abilities.
8. This actor is a native of Cat Island in the Bahamas. He starred in Joseph L. Mankiewicz's 1950 film "No Way Out", where he portrayed Dr. Luther Brooks. What is his name?

Answer: Sidney Poitier

Sidney was born on February 20, 1927 in Miami, Florida while his parents were on holiday. When he was 16, he was sent to live with his brother in Miami as a way to fend off the more likely chance of becoming a delinquent. Once in the states, he noticed how the blacks were treated in the USA and it alarmed him.

When he was eighteen, he left Miami and headed to New York, where he slept in bus terminal stations. His first acting job was a bit part in the Broadway hit "Lysistrata", for which he was given rave reviews.

Poitier was offered the part of Dr. Luther Brooks in Darryl F. Zanuck's "No Way Out". That one film led to many more and a changing of the tides of how black men were viewed in Hollywood. Poitier opened many doors for the black community in Hollywood and showed the world what they had to offer if given a chance.

Sidney was awarded the highest honor for his amazing acting talent when he was nominated and received the coveted Oscar for his portrayal of Homer Smith in Ralph Smith's "Lilies of the Field".
9. This author is the writer in residence at New York University and Florida State University. He holds a degree in Physics from Cambridge University, in Cambridge England. He has served as Ambassador to the United Nations for Guyana, and Guyana's Ambassador to Venezuela. He also wrote a book that was turned into a famous screenplay. Do you know who this author is?

Answer: E. R. Braithwaite

E.R. Braithwaite is world renowned for his teaching abilities. He also is the Writer in Residence at Howard University, where he teaches Honors English. His novel, "To Sir, With Love" was turned into a screen play by James Clavell.
10. Okay now for the tie that binds the answers from questions 1 through 9 together. Hint: It is a British based movie that was filmed in London's East End. Do you know the name of this movie?

Answer: To Sir With Love

The common bond that links questions 1 through 9 together is James Clavell's 1967 film "To Sir, With Love".

Ann Bell portrays Ms. Dare, Pamela's mother. Ms. Dare visits Mr. Thackeray in school to see if he will speak with Pamela about all the nights she stays out late and does not come home.

Lulu portrayed the character of Barbara Pegg. Pamela Dare is her friend, but she has enough wits about herself to realise that Mr. Thackeray is offering the class the chance of a lifetime...to learn about life.

Christian Roberts portrays tough guy Denham. He thinks he is the ruler of the class until Thackeray shows up. Denham has a chip on his shoulder that he thinks beating the teacher in a boxing bout will solve, the only thing that happens is that Thackeray brings Denham crashing down to earth.

James Clavell is the director of the film that brought real life to the big screen.

Christopher Chittell portrays Potter, Denham's best friend. Potter resents the fact that Thackeray tells him to apologise to the boy's gym teacher, after Buckley was hurt attempting to jump the buck.

Edward Burnham portrayed Florian the Principal of the school. He knows he and the teaching staff are having a tough time with the students, as they were discarded from other schools. With Thackeray, he sees and hopes that things will change...and change they do!

Suzy Kendall portrayed Gillian Blanchard. Gillian befriends Thackeray, who is having a tough time of it as the kids are getting him down. While speaking with Gillian a brilliant idea hits him and he starts to teach his class as if they are adults, as they will be graduating and taking on jobs shortly, and not children...this earns him the respect of a majority of the class, except for Denham of course.

Sidney Poitier portrayed Mark Thackeray. Mark had a degree in Engineering, but because he was a black man, he had a tough time find a job in his field. Realising his bills still had to be paid he took on the teaching job that was offered to him. The children were not what he had expected, and he was almost ready to give in and quit until an idea struck him to teach them about life and what it will be like for them outside, in the real world when they graduate.

E.R. Braithwaite, is a teacher and holds various degrees, he wrote the novel "To Sir, With Love" which was turned into a feature film by director James Clavell.

All information can be found at www.imdb.com.

I hope that you have enjoyed my quiz, thanks for playing.
Source: Author JuniorTheJaws

This quiz was reviewed by FunTrivia editor spanishliz before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us