FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about 1970s Lyrics
Quiz about 1970s Lyrics

1970s Lyrics Trivia Quiz


The 1970s was certainly a wonderful era for music, but can you remember these chart hits from their lyrics?

A multiple-choice quiz by gajona. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. 1970s Music
  8. »
  9. 1970s Lyrics

Author
gajona
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
364,041
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
963
Last 3 plays: BrianMad (9/10), booklover1959 (6/10), Guest 74 (7/10).
- -
Question 1 of 10
1. The Temptations sang that "It was the third of December, that day I'll always remember..." But why? Hint


Question 2 of 10
2. "Does anyone know the way, did we hear someone say, we just haven't got a clue what to do". About who or what were The Sweet so clueless in 1973? Hint


Question 3 of 10
3. In 1975 the Eagles opined sadly that "Your smile is a thin disguise". But what does the title suggest can't be hidden? Hint


Question 4 of 10
4. David Bowie asked us to "Take a look at the Lawman beating up the wrong guy". But from which of his many hits does this line originate? Hint


Question 5 of 10
5. "She keeps Moet et Chandon in her pretty cabinet, 'let them eat cake' she says just like Marie Antoinette" was the wonderful opening line to which Queen classic? Hint


Question 6 of 10
6. Probably my all time favourite song. In which song did Billy Paul say "We meet every day at that same cafe"? Hint


Question 7 of 10
7. The first record I ever bought. Marc Bolan and T Rex sang of "Purple pie Pete his lips are like lightening girls melt in the heat." Who was the titular "main man" in this 1972 hit? Hint


Question 8 of 10
8. In which single did Elton John say "She's got electric boots, a mohair suit, you know I read it in a magazine."? Hint


Question 9 of 10
9. ABBA asked "And how could I ever refuse, I feel like I win when I lose." In which of their many hits did they pose this question? Hint


Question 10 of 10
10. In which Bob Marley classic did he state "I remember when we used to sit, in a government yard in Trench Town"? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 13 2024 : BrianMad: 9/10
Jun 12 2024 : booklover1959: 6/10
Jun 08 2024 : Guest 74: 7/10
May 31 2024 : Guest 66: 5/10
May 27 2024 : bernie73: 7/10
May 25 2024 : Guest 69: 7/10
May 06 2024 : Guest 24: 6/10
Apr 24 2024 : TERRYHURST22: 5/10
Apr 23 2024 : Guest 208: 6/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. The Temptations sang that "It was the third of December, that day I'll always remember..." But why?

Answer: That was the day when my daddy died

"Papa was a Rolling Stone". This early 70s Motown song was written by Norman Whitfield and Barrett Strong. The Temptations version is still considered to be a soul classic and has been covered many times.
2. "Does anyone know the way, did we hear someone say, we just haven't got a clue what to do". About who or what were The Sweet so clueless in 1973?

Answer: Blockbuster

The Sweet stood astride the Glam Rock world of the 70s, with outrageous costumes and make up. The Sweet influenced many groups of that era.
3. In 1975 the Eagles opined sadly that "Your smile is a thin disguise". But what does the title suggest can't be hidden?

Answer: Lyin' eyes

Written by Don Henley and Glen Fry, the Eagles reached number two in the Billboard charts with this country influenced song.
4. David Bowie asked us to "Take a look at the Lawman beating up the wrong guy". But from which of his many hits does this line originate?

Answer: Life on Mars

From the album "Hunky Dory" released in 1971. "Life on Mars" enjoyed a new lease of life as the title of the 2006 TV series of the same name.
5. "She keeps Moet et Chandon in her pretty cabinet, 'let them eat cake' she says just like Marie Antoinette" was the wonderful opening line to which Queen classic?

Answer: Killer Queen

"Killer Queen" appeared on the 1974 "Sheer Heart Attack" album. The song was written by lead singer Freddie Mercury.
6. Probably my all time favourite song. In which song did Billy Paul say "We meet every day at that same cafe"?

Answer: Me and Mrs Jones

This number one hit single was released in 1972. Written by Gilbert, Gamble and Huff, it was to be his only number one hit.
7. The first record I ever bought. Marc Bolan and T Rex sang of "Purple pie Pete his lips are like lightening girls melt in the heat." Who was the titular "main man" in this 1972 hit?

Answer: Telegram Sam

"Telegram Sam" was to reach number one in the UK charts in 1972 for T Rex. Writer and lead singer of the group Marc Bolan was tragically killed in a car accident in 1977.
8. In which single did Elton John say "She's got electric boots, a mohair suit, you know I read it in a magazine."?

Answer: Bennie and the Jets

Written in 1974 by the prolific pairing of Elton John and Bernie Taupin. "Bennie and the Jets" featured on the best selling album "Goodbye Yellow Brick Road".
9. ABBA asked "And how could I ever refuse, I feel like I win when I lose." In which of their many hits did they pose this question?

Answer: Waterloo

Released in 1974 "Waterloo" won ABBA the Eurovision song contest. This was to be the first number one hit single for the Swedish super-group.
10. In which Bob Marley classic did he state "I remember when we used to sit, in a government yard in Trench Town"?

Answer: No Woman No Cry

"No Woman No Cry" was released in 1974 and taken from Bob Marley's album "Natty Dread". Marley was to die all too early at 36 as a result of cancer.
Source: Author gajona

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/14/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us