FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about A Tribute to Jungle Hula
Quiz about A Tribute to Jungle Hula

A Tribute to Jungle Hula Trivia Quiz


Jungle Hula was one of the greatest San Francisco-based bands you never heard in your life. The quiz is composed in such a way that common sense, a working knowledge of rock and pop culture, and a process of elimination will help you fare well.

A multiple-choice quiz by CrunchyLogan. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music H-K
  8. »
  9. J

Author
CrunchyLogan
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
235,023
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
135
- -
Question 1 of 10
1. Jungle Hula prided itself on being a power trio, comprised of guitarist Jason Roach, bassist Jacion Baker, and drummer Randy Rice. In what state were the three living when they met as teenagers, before moving to San Francisco, California? Take into account the band's name. Hint


Question 2 of 10
2. Before the band changed its name to Jungle Hula, it shared the name of a popular women's fashion magazine. What was the band's original name? Hint


Question 3 of 10
3. So the story goes, the first song the trio ever jammed together was a Stevie Wonder classic which the Red Hot Chili Peppers popularized. What is the name of the song that inspired the group to officially band together? Hint


Question 4 of 10
4. Drummer extraordinaire Randy Rice grew up a fan of the great '80s rock band Motley Crue, and drew much influence from the band's drummer. Rice's middle name just happened to be the same as The Crue drummer's last name. What was Rice's middle name? Hint


Question 5 of 10
5. One of the first songs Jungle Hula ever composed predated a song from Pearl Jam's "Ten" album that shared in part the same name. What concise question did this Hula song-title ask? Hint


Question 6 of 10
6. What notorious make of Hammer electric did guitarist Jason Roach most often play? Hint


Question 7 of 10
7. One of the first songs composed solely by bassist Jacion Baker was a funky tribute to a famed mathematician. What is the surname that precedes "Groove" in the song title, "_____ Groove"? Hint


Question 8 of 10
8. Name the popular ska band that Jacion Baker tried out for shortly after Jungle Hula disbanded in 1993. Hint


Question 9 of 10
9. One of the last songs ever composed by Jungle Hula took its name from a famous David Bowie song. What were scary in the song, "Scary ____"? Hint


Question 10 of 10
10. By far, the most popular Jungle Hula song ever was an autobiographical account of one of the band mates. What is the initial by which the homeless protagonist is referred to in the Hula classic "Bark Bark Park"? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Jungle Hula prided itself on being a power trio, comprised of guitarist Jason Roach, bassist Jacion Baker, and drummer Randy Rice. In what state were the three living when they met as teenagers, before moving to San Francisco, California? Take into account the band's name.

Answer: Hawaii

As a tribute to its home state, Jungle Hula once opened a show at the now closed San Francisco concert house The Stone, with a reggae version of the Don Ho classic "Tiny Bubbles".
2. Before the band changed its name to Jungle Hula, it shared the name of a popular women's fashion magazine. What was the band's original name?

Answer: Bazaar

The band was briefly known as Bizarre Bazaar after changing its name, before deciding on the more recognizable, Jungle Hula. "Bazaar" is the only women's fashion mag listed. "Esquire" is a men's fashion magazine, "Circus" is a rock-n-roll magazine, and "Playboy" is of course a gentlemen's magazine.
3. So the story goes, the first song the trio ever jammed together was a Stevie Wonder classic which the Red Hot Chili Peppers popularized. What is the name of the song that inspired the group to officially band together?

Answer: Higher Ground

Hula was also fond of rattling off a rendition of the Jane's Addiction classic "Mountain Song".
4. Drummer extraordinaire Randy Rice grew up a fan of the great '80s rock band Motley Crue, and drew much influence from the band's drummer. Rice's middle name just happened to be the same as The Crue drummer's last name. What was Rice's middle name?

Answer: Lee

On one of the many garage tapes cut by Jungle Hula during rehearsals, there is an abbreviated version of Rice and Roach riffing on the popular Motley Crue single "Looks That Kill".
5. One of the first songs Jungle Hula ever composed predated a song from Pearl Jam's "Ten" album that shared in part the same name. What concise question did this Hula song-title ask?

Answer: Why

The Pearl Jam song "Why Go", released in 1992, begged the question of an institutionalized woman faced with the ironic return to the home that in fact was the cause of her insanity. Jungle Hula's "Why", composed in 1991, was a groovy number about an obsessed lover who begged the questions: "Why do you love me? Why do you hate me?"
6. What notorious make of Hammer electric did guitarist Jason Roach most often play?

Answer: Vector

The Stratocaster and Jazzmaster are models of Fender guitars, while the Les Paul is a Gibson model.
7. One of the first songs composed solely by bassist Jacion Baker was a funky tribute to a famed mathematician. What is the surname that precedes "Groove" in the song title, "_____ Groove"?

Answer: Mandelbrot

Benoit Mandelbrot is considered the foremost expert of fractal geometry in the world. To explain the beginnings of his studies based on the order of chaos, he once wrote: "Clouds are not spheres, mountains are not cones, coastlines are not circles, and bark is not smooth, nor does lightning travel in a straight line".
8. Name the popular ska band that Jacion Baker tried out for shortly after Jungle Hula disbanded in 1993.

Answer: Dance Hall Crashers

Dance Hall Crashers is the only ska band listed. Bauhaus is a goth-rock band, Dogs D'Amour is a glam-rock act, and Super Diamond is a Neil Diamond cover band.
9. One of the last songs ever composed by Jungle Hula took its name from a famous David Bowie song. What were scary in the song, "Scary ____"?

Answer: Monsters

When Rice and Roach reunited after Jungle Hula's breakup to form a rock-and-roll act called The Sun, they soon incorporated the Bowie classic "Space Oddity" into their regular set-list.
10. By far, the most popular Jungle Hula song ever was an autobiographical account of one of the band mates. What is the initial by which the homeless protagonist is referred to in the Hula classic "Bark Bark Park"?

Answer: J

"Bark Bark Park" was inspired by a park in San Mateo, California that did not enforce leash laws. While between homes, bassist Jacion Baker spent the night there which inspired him to write the song that featured the line: "Well you should get a house J, things would be easier that way."
Source: Author CrunchyLogan

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/14/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us