FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about All About Saves the Day
Quiz about All About Saves the Day

All About Saves the Day Trivia Quiz


General knowledge about one of my favorite bands.

A multiple-choice quiz by deegeedana. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music Q-S
  8. »
  9. Saves the Day

Author
deegeedana
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
256,899
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
115
- -
Question 1 of 10
1. In which New Jersey city did the band form? Hint


Question 2 of 10
2. Under which name did the band's initial lineup originally perform? Hint


Question 3 of 10
3. Which was Saves the Day's first album? Hint


Question 4 of 10
4. Which 80s pop hit did the band cover on their "I'm Sorry, I'm Leaving" EP? Hint


Question 5 of 10
5. Which record company did the band sign with for their 2001 album? Hint


Question 6 of 10
6. In June 2004, band member Sean McGrath died of what? What did he play? Hint


Question 7 of 10
7. What name did the band give their home studio, built in Chris Conley garage? Hint


Question 8 of 10
8. Which is NOT a part of the Saves the Day discography? Hint


Question 9 of 10
9. Which is NOT a member (past or present) of STD?
Hint


Question 10 of 10
10. Which band is NOT a purported musical influence of Chris Conley's or of Saves the Day as a whole? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In which New Jersey city did the band form?

Answer: Princeton

Princeton, New Jersey is Chris Conley's hometown; the band formed there in 1997.
2. Under which name did the band's initial lineup originally perform?

Answer: Sefler

Lifetime and Gray Matter are two emo-hardcore bands, each of which, interestingly, disbanded then reunited several years later. Pencey Prep is the former band of My Chemical Romance guitarist Frank Iero.
3. Which was Saves the Day's first album?

Answer: Can't Slow Down

The album was released on Equal Vision Records in August of 1998.
4. Which 80s pop hit did the band cover on their "I'm Sorry, I'm Leaving" EP?

Answer: Modern English - "I Melt with You"

The EP came out in March of 1999.
5. Which record company did the band sign with for their 2001 album?

Answer: Vagrant

Their album "Stay What You Are" was released on Vagrant Records. The result was an extremely different sounding album from their earlier work.
6. In June 2004, band member Sean McGrath died of what? What did he play?

Answer: Intestinal cancer; Bass guitar

Sean was their bassist, he died of intestinal cancer. The album "Ups and Downs: Early Recordings and B-Sides" is dedicated to him.
7. What name did the band give their home studio, built in Chris Conley garage?

Answer: Electric Ladybug

The band started work there on their "Sound the Alarm" album, after their label, Dreamworks, was bought out and their contract with Vagrant had expired. The name was thought up by drummer Pete Parada, as an homage to Jimi Hendrix.
8. Which is NOT a part of the Saves the Day discography?

Answer: Nothing Feels Good

"Nothing Feels Good" is The Promise Ring's 1997 release, responsible for getting them a greater following and rave reviews.
9. Which is NOT a member (past or present) of STD?

Answer: Matt Breen

Breen is the singer/guitarist of the band Emanuel, also on Vagrant.
10. Which band is NOT a purported musical influence of Chris Conley's or of Saves the Day as a whole?

Answer: The Sex Pistols

According to the band's MySpace, their influences include the Beatles and the Damned. Wikipedia cites Aerosmith as one of Chris Conley's early influences when he first started playing guitar.
Source: Author deegeedana

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/25/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us