FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Astorians  Mystery Word Lyrics Game 14
Quiz about Astorians  Mystery Word Lyrics Game 14

Astorian's Mystery Word Lyrics Game #14 Quiz


As always, I'll give you snippets of lyrics from 9 classic rock songs. Identify as many of the songs and artists as possible, while trying to guess the word that's found in all of them.

A multiple-choice quiz by astorian. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Rock Lyrics
  8. »
  9. Mystery Word

Author
astorian
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
184,809
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
395
- -
Question 1 of 10
1. "I'll shine up the old brown shoes, put on a brand-new shirt. I'll get home early from work, if you say that you love me."
Hint


Question 2 of 10
2. "Well, another man might've been angry, and another man might've been hurt. But another man never would've let her go. I stashed the bill in my shirt." Hint


Question 3 of 10
3. "And though I wear a shirt and tie, I'm still a red man deep inside."

Hint


Question 4 of 10
4. "You can rent your blues, photograph your soul. You can even dig some diamonds out of rock & roll. You can change the world, but if you lose control, they will take away your tee shirt."
Hint


Question 5 of 10
5. "The photograph on the dashboard, taken years ago, turned around backwards so the windshield shows. Every streetlight reveals the picture in reverse. Still, it's so much clearer. I forgot my shirt at the water's edge."
Hint


Question 6 of 10
6. "Well now, Hazy Davey got really hurt. He ran into the lake in just his socks and a shirt. Me and Crazy Janie was making love in the dirt, singing our birthday songs."
Hint


Question 7 of 10
7. "Put on your night shirt and your morning gown. You know by night I'm gonna shake 'em on down."
Hint


Question 8 of 10
8. "Some girls take my money, some girls take my clothes, some girls get the shirt off my back and leave me with a lethal dose."
Hint


Question 9 of 10
9. "Clean shirt, new shoes, and I don't know where I am goin' to. Silk suit, black tie, I don't need a reason why."
Hint


Question 10 of 10
10. Now, without peeking back, what's the one word common to all 9 of the previous lyrical snippets?

Answer: (One Word)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "I'll shine up the old brown shoes, put on a brand-new shirt. I'll get home early from work, if you say that you love me."

Answer: Cheap Trick

"I Want You to Want Me" - can't you hear those Japanese teenyboppers screaming at Budokan?
2. "Well, another man might've been angry, and another man might've been hurt. But another man never would've let her go. I stashed the bill in my shirt."

Answer: Harry Chapin

"Taxi" from the master storyteller's "Heads and Tales" album.
3. "And though I wear a shirt and tie, I'm still a red man deep inside."

Answer: Paul Revere and the Raiders

"Indian Reservation," the only #1 hit ever for Mark Lindsay, Paul Revere & Company.
4. "You can rent your blues, photograph your soul. You can even dig some diamonds out of rock & roll. You can change the world, but if you lose control, they will take away your tee shirt."

Answer: Emerson, Lake & Palmer

"Nobody Loves You Like I Do," from "Works Volume 1"
5. "The photograph on the dashboard, taken years ago, turned around backwards so the windshield shows. Every streetlight reveals the picture in reverse. Still, it's so much clearer. I forgot my shirt at the water's edge."

Answer: R.E.M.

"Nightswimming," from "Automatic for the People."
6. "Well now, Hazy Davey got really hurt. He ran into the lake in just his socks and a shirt. Me and Crazy Janie was making love in the dirt, singing our birthday songs."

Answer: Bruce Springsteen & the E Street Band

"Spirit in the Night," from "Greetings from Asbury Park, N.J."
7. "Put on your night shirt and your morning gown. You know by night I'm gonna shake 'em on down."

Answer: Led Zeppelin

"Custard Pie," from "Physical Graffiti"
8. "Some girls take my money, some girls take my clothes, some girls get the shirt off my back and leave me with a lethal dose."

Answer: Rolling Stones

"Some Girls," from... gee, what WAS the name of that album?
9. "Clean shirt, new shoes, and I don't know where I am goin' to. Silk suit, black tie, I don't need a reason why."

Answer: ZZTop

"Sharp Dressed Man," from "Eliminator."
10. Now, without peeking back, what's the one word common to all 9 of the previous lyrical snippets?

Answer: shirt

A sartorial theme, this time! Thanks for playing.
Source: Author astorian

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ralzzz before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us