FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Beatles Rolling Stones  Beach Boys
Quiz about Beatles Rolling Stones  Beach Boys

Beatles, Rolling Stones, & Beach Boys Quiz


This is a ten-question quiz about ties between the Beatles and the Rolling Stones and the Beach Boys. Good luck!

A multiple-choice quiz by Joko24. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music Mixture
  8. »
  9. Bands and Musical Acts

Author
Joko24
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
133,145
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
5 / 10
Plays
1086
Last 3 plays: Guest 99 (2/10), Guest 51 (4/10), cheeseit223 (2/10).
- -
Question 1 of 10
1. Which early Beatles song, sung by Ringo, was given to the Rolling Stones? Hint


Question 2 of 10
2. The title of the Stones album "Let it Bleed" parodied the Beatles' song, album and film "Let it Be." When was "Let it Bleed" released? Hint


Question 3 of 10
3. Where on the "Sgt. Pepper" cover is "Welcome the Rolling Stones" written? Hint


Question 4 of 10
4. According to John Lennon, by 1967, George Harrison was writing songs like which of these musicians? Hint


Question 5 of 10
5. Which Rolling Stone frequently referred to the Beatles as "The Four-Headed Monster"? Hint


Question 6 of 10
6. Which Beach Boy accompanied the Beatles to India in 1968? Hint


Question 7 of 10
7. Which Rolling Stone played saxophone on "You Know My Name (Look Up the Number)"? Hint


Question 8 of 10
8. Which of the following statements about Brian Wilson and Paul McCartney is not true? Hint


Question 9 of 10
9. Mick Jagger (among others) clapped during the chorus of a Beatles' live recording of which song in 1967? Hint


Question 10 of 10
10. Which Beatles album was inspired by "Pet Sounds"? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 25 2024 : Guest 99: 2/10
May 19 2024 : Guest 51: 4/10
May 12 2024 : cheeseit223: 2/10
Apr 25 2024 : ladyp1214: 7/10
Apr 06 2024 : Hayes1953: 4/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which early Beatles song, sung by Ringo, was given to the Rolling Stones?

Answer: I Wanna Be Your Man

John Lennon and Paul McCartney's song "I Wanna Be Your Man" from their second album "With the Beatles" was a gift from John and Paul to the Rolling Stones, which became their first Top 40 hit.
2. The title of the Stones album "Let it Bleed" parodied the Beatles' song, album and film "Let it Be." When was "Let it Bleed" released?

Answer: 1969

The album "Let it Be" didn't come out until May 1970, but "Let it Bleed" was released in 1969, while the film and song by the Beatles were already in the works.
3. Where on the "Sgt. Pepper" cover is "Welcome the Rolling Stones" written?

Answer: On a doll

"Welcome the Rolling Stones" is written in red and white on the shirt of a doll on the right side of the front cover.
4. According to John Lennon, by 1967, George Harrison was writing songs like which of these musicians?

Answer: Mick Jagger

John Lennon said about George, "He's writing songs like soft Mick now."
5. Which Rolling Stone frequently referred to the Beatles as "The Four-Headed Monster"?

Answer: Mick Jagger

In the early sixties, Rolling Stones frontman Mick Jagger called the Beatles "The Four-Headed Monster" because they always dressed the same, had similar haircuts, and were shown close together often.
6. Which Beach Boy accompanied the Beatles to India in 1968?

Answer: Mike Love

Mike Love was in India while he celebrated his birthday on March 15th, and the Beatles performed "Spiritual Regeneration /Happy Birthday Mike Love" in his honor. Mike also helped Paul write "Back in the U.S.S.R." and participated in the Beatles' medley of songs, "Rishikesh No. 9", which was filmed by Italian TV and also featured Donovan and the band Love.
7. Which Rolling Stone played saxophone on "You Know My Name (Look Up the Number)"?

Answer: Brian Jones

Brian played saxophone for the 1967 recording of "You Know My Name (Look Up the Number)", the shortened version of which became the B-side of "Let it Be." Lewis Brian Hopkin-Jones died in 1969, before the single was released.
8. Which of the following statements about Brian Wilson and Paul McCartney is not true?

Answer: Their fathers have the same first name

Both play the bass guitar, they were born two days apart (June 20th and 18th, 1942), and Paul was born in Liverpool and Brian was born in Hawthorne, California. Paul's father's name is James and Brian's father is Murry.
9. Mick Jagger (among others) clapped during the chorus of a Beatles' live recording of which song in 1967?

Answer: All You Need is Love

Mick Jagger, Keith Richards, Marianna Faithfull, Patti Harrison, Graham Nash, Keith Moon, and others were present for the July 26th, 1967 live "Our World" recording of "All You Need is Love." Contrary to popular belief, not the whole song was recorded live. Two other dates were set aside to begin the background vocals and other parts.
10. Which Beatles album was inspired by "Pet Sounds"?

Answer: Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band

Upon hearing 1965's "Rubber Soul", Brian Wilson set out to make the greatest album of all time. It was 1966's "Pet Sounds", which inspired Paul McCartney to make 1967's "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band." Between the two Beatles albums was "Revolver", an album considered by many (including VH1's top 100 rock & roll albums list) to be the greatest record ever.
Source: Author Joko24

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bullymom before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/30/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us