Quiz about Dave Matthews Band  Song Lyrics
Quiz about Dave Matthews Band  Song Lyrics

Dave Matthews Band - Song Lyrics Quiz


The Dave Matthews Band is simply the best band out there, in my humble opinion. I will give you lyrics from tunes (originals or covers), and you will need to guess the song in which they are found.

A multiple-choice quiz by dmbfanatic. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music D-G
  8. »
  9. The Dave Matthews Band

Author
dmbfanatic
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
119,368
Updated
Aug 09 22
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1447
Last 3 plays: Guest 75 (8/10), Guest 75 (2/10), Guest 184 (3/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. "Angels have all gathered 'round, To hear me sing my love out loud" Hint

"Loving Wings"
"Everyday"
"Angel"
"The Stone"

2. "All at once the ghosts come back, reeling in you now"
Hint

"#40"
"Crash"
"#36"
"#41"

3. "Drinkers and jokers, all soul searchers, Like you and me" Hint

"Grace Is Gone"
"The Christmas Song"
"Bartender"
"Seek Up"

4. "There was a window and by it stood, A mirror in which, He could see himself" Hint

"Don't Drink the Water"
"Cry Freedom"
"Drive In, Drive Out"
"The Dreaming Tree"

5. "And hear me call, soft-spoken whispering love, A thing or two I have to say here"
Hint

"Crash"
"Angel"
"Crush"
"Say Goodbye"

6. "And take your hand, look in your eyes, my love, All good things must come to an end sometime" Hint

The Last Stop
Pig
When the World Ends
Grace Is Gone

7. "If at all God's gaze upon us fall, His mischievous grin, look at him"
Hint

"Bartender"
"Recently"
"Proudest Monkey"
"Seek Up"

8. "I take a drink sit back relax, Smoke my mind makes me feel, Better for a short time" Hint

"Jimi Thing"
"Stay (Wasting Time)"
"Two Step"
"Rapunzel"

9. "She feels like kicking out all the windows, And setting fire to this life" Hint

"Warehouse"
"Grey Street"
"Dancing Nancies"
"Digging A Ditch"

10. "My darling heart, Won't you please give in" Hint

"Ants Marching"
"Busted Stuff"
"Angel"
"Pay For What You Get"


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "Angels have all gathered 'round, To hear me sing my love out loud"

Answer: "Loving Wings"

"Loving Wings", like many other DMB songs, has been performed extensively in concert. However, it has yet to be released on CD.
2. "All at once the ghosts come back, reeling in you now"

Answer: "#41"

It has been common for DMB to assign numbers to songs that do not have a working title. Some of them stick, while others change. For example, "#36" was incorporated into the song "Everyday", which appeared on the CD of the same name.
3. "Drinkers and jokers, all soul searchers, Like you and me"

Answer: "The Christmas Song"

Although Dave doesn't consider himself to be religious, he has written many songs with Biblical and religious overtones.
4. "There was a window and by it stood, A mirror in which, He could see himself"

Answer: "Cry Freedom"

"Cry Freedom" was featured on the "Crash" CD. It apparently speaks to the struggle against apartheid and people becoming equal and coming together as one.
5. "And hear me call, soft-spoken whispering love, A thing or two I have to say here"

Answer: "Say Goodbye"

"Say Goodbye" is an awesome love song which is also featured on the "Crash" CD.
6. "And take your hand, look in your eyes, my love, All good things must come to an end sometime"

Answer: Pig

"Pig", also referred to as "Don't Burn the Pig", appeared on the "Before These Crowded Streets" CD.
7. "If at all God's gaze upon us fall, His mischievous grin, look at him"

Answer: "Seek Up"

"Seek Up" was first featured on the "Remember Two Things" CD. It can also be found on "Live at Red Rocks" and "Live at Luther College".
8. "I take a drink sit back relax, Smoke my mind makes me feel, Better for a short time"

Answer: "Jimi Thing"

In concert, Dave will sometimes change the lyrics of this song to "I take a drink sit back relax, smoke my KIND..." which draws a huge response from the crowd.
9. "She feels like kicking out all the windows, And setting fire to this life"

Answer: "Grey Street"

"Grey Street" is featured on the "Busted Stuff" CD. It was originally part of the infamous "Lillywhite Sessions".
10. "My darling heart, Won't you please give in"

Answer: "Angel"

"Angel" appears on the "Everyday" CD. Some fans didn't care for this CD, but then again, some did. "Angel" has also been included as an extended jam on the "Live at Folsom Field" CD.
Source: Author dmbfanatic

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bullymom before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 24 2023 : Guest 75: 8/10
Dec 17 2022 : Guest 75: 2/10
Dec 10 2022 : Guest 184: 3/10
Dec 07 2022 : Guest 98: 10/10

Score Distribution

quiz
2/5/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us