Quiz about Dave Matthews Band Trivia Quiz
Quiz about Dave Matthews Band Trivia Quiz

Dave Matthews Band Trivia Quiz


Here's a quiz on the Dave Matthews Band.

A multiple-choice quiz by hollandmb. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music D-G
  8. »
  9. The Dave Matthews Band

Author
hollandmb
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
8,513
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
2026
Last 3 plays: BigDog2 (5/10), Guest 45 (7/10), Guest 65 (7/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What was the only song that DMB won a Grammy for? Hint

Too Much
So Much To Say
Crash Into Me
Ants Marching

2. When is 'Dave Matthews Band Day' in their home town of Charlottesville? Hint

September 27
August 25
July 4
December 5

3. What is Stefan's child's nickname? Hint

Buggy
Tiny
Diggy
Fenton

4. Where is Dave originally from? Hint

Kenya
Australia
England
South Africa

5. At what age did Dave first take guitar lessons? Hint

He never took lessons
11
9
12

6. What band was Carter playing with from 1984 to 1990? Hint

TR3
DMB
Boyd Tinsley Band
Secrets

7. What song is a DMB original? Hint

Granny
Long Black Veil
All Along The Watchtower
Tangerine

8. What magazine called Dave 'The King Of Rock(Who Knew?)'? Hint

Spin
Guitar
Rolling Stone
Guitar World Acoustic

9. Which one is not original artwork by Dave? Hint

Moody Blue
Strangely Brown
Wordy Blue
Dancing 8

10. What is Dave's dog's name? Hint

Dog
Goda
Marley
he doesn't have a dog


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What was the only song that DMB won a Grammy for?

Answer: So Much To Say

At the Grammys, February 26, 1997, Dave and the boys took home their one and only Grammy to date for 'So Much To Say'
2. When is 'Dave Matthews Band Day' in their home town of Charlottesville?

Answer: September 27

Charlottesville Mayor David J. Toscano proclaimed 'Dave Matthews Band Day' on Spetember 27, 1994.
3. What is Stefan's child's nickname?

Answer: Diggy

Stefan's child's real name is Diego, but is nicknamed, Diggy.
4. Where is Dave originally from?

Answer: South Africa

Dave was born on January 9, 1967 in Johannesburgh, South Africa.
5. At what age did Dave first take guitar lessons?

Answer: 9

Dave took lessons when he was nine and admits that he wasn't a very good student.
6. What band was Carter playing with from 1984 to 1990?

Answer: Secrets

Carter was with the band Secrets. Dave first caught him with the band in 1986.
7. What song is a DMB original?

Answer: Granny

'All Along The Watchtower' is by Bob Dylan, 'Tangerine' by Led Zeppelin and 'Long Black Veil' is by Johhny Cash
8. What magazine called Dave 'The King Of Rock(Who Knew?)'?

Answer: Spin

July 1998, Dave appeared on the cover of Spin with the title, 'Dave Matthews Is The King Of Rock(who knew?)'
9. Which one is not original artwork by Dave?

Answer: Moody Blue

Wordy Blue can be found on a DMB postcard and Strangely Brown and the Dancing 8 appear on shirts.
10. What is Dave's dog's name?

Answer: Goda

Dave's dog's name is Goda, it's A dog spelled backwards.
Source: Author hollandmb

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 31 2023 : BigDog2: 5/10
Jan 28 2023 : Guest 45: 7/10
Jan 28 2023 : Guest 65: 7/10
Jan 03 2023 : Guest 174: 3/10
Dec 31 2022 : Guest 72: 4/10
Dec 31 2022 : Guest 174: 4/10
Dec 24 2022 : Guest 185: 5/10
Dec 14 2022 : Guest 96: 6/10
Dec 07 2022 : Guest 98: 10/10

Score Distribution

quiz
2/5/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us