Quiz about Dave Matthews Band Lyrics
Quiz about Dave Matthews Band Lyrics

Dave Matthews Band Lyrics | 20 Question Music Multiple Choice Quiz


Let's see if all you Dancing Nancies can get these right.

A multiple-choice quiz by rebelbiggs. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music D-G
  8. »
  9. The Dave Matthews Band

Author
rebelbiggs
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
47,857
Updated
Dec 03 21
# Qns
20
Difficulty
Average
Avg Score
14 / 20
Plays
3799
Last 3 plays: Guest 141 (16/20), Guest 108 (13/20), Guest 65 (10/20).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. 'I was there when the bear ate his head, thought it was a candy'? Hint

'What Would You Say?'
'Satellite'
'Ants Marching'
'Dancing Nancies'

2. 'Traffic Jam, got more cars than a beach got sand'? Hint

'Too Much'
'Minarets'
'Crash Into Me'
'41'

3. 'Oh, just groping you, Rolling in the mud'? Hint

'Spoon'
'Crash Into Me'
'Stay (Wasting Time)'
'Rapunzel'

4. 'What you see, what you see, what you see, what you see is human'? Hint

'Seek Up'
'Minarets'
'Recently'
'Halloween'

5. 'Everyday things change, basically, they stay the same'? Hint

'Don't Drink The Water'
'Heathcliff's Haiku Warriors'
'Seek Up'
'40'

6. 'I am who I am, who I am, well, who am I? Requesting some enlightenment'? Hint

'Tripping Billies'
'Warehouse'
'Dancing Nancies'
'Christmas Song'

7. Here's an easy one. 'Hike up your skirt a little more, and show the world to me. In a boy's dream'? Hint

'Crash Into Me'
'Crush'
'Satellite'
'Say Goodbye'

8. 'Ooh, my head is pounding now. God has all but left me behind'? Hint

'Lie In Our Graves'
'Pay For What You Get'
'Dream I Killed God'
'Drive In Drive Out'

9. 'Please explain to me, how our world has come to be so twisted between time and dreams'? Hint

'The Dreaming Tree'
'Mother Father'
'Typical Situation'
'I'll Back You Up'

10. 'And remembers being small, playing under the table and dreaming'? Hint

'The Stone'
'Under The Table And Dreaming'
'Ants Marching'
'So Much To Say'

11. 'Hey, reckless mind. Don't throw away your playful beginnings'? Hint

'Spoon'
'Halloween'
'Recently'
'Warehouse'

12. 'I'm gonna rock you like a baby, when the cities fall'? Hint

'Say Goodbye'
'The Space Between'
'Rapunzel'
'When The World Ends'

13. 'I'll build heaven and call it home'? Hint

'If I Had It All'
'Deed Is Done'
'Long Black Veil'
'Don't Drink The Water'

14. 'Standing there, the old man said to me, long before these crowded streets....'? Hint

'Before These Crowded Streets'
'The Dreaming Tree'
'Pig'
'The Song That Jane Likes'

15. 'Remember when I used to play for all of the loneliness that nobody notices now'? Hint

'36'
'41'
'40'
'34'

16. 'And the calm away by the storm is chasen.'? Hint

'Jimi Thing'
'Don't Drink The Water'
Satellite
'All Along The Watchtower'

17. 'People stare and we just ignore them'? Hint

'Tripping Billies'
'Recently'
'Dave Matthews Anthem'
'I Did It'

18. 'Two riders were approaching'? Hint

'All Along The Watchtower'
'The Beauty Of Wynona'
'Long Black Veil'
'Pantala Naga Pampa'

19. 'Nine planets surround the sun. Only one does the sun embrace' Hint

'Satellite'
'Sleep To Dream Her'
'Proudest Monkey'
'One Sweet World'

20. 'I didn't know it felt so right inside'? Hint

'Crush'
'Dream I Killed God'
'I Did It'
'Say Goodbye'


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. 'I was there when the bear ate his head, thought it was a candy'?

Answer: 'What Would You Say?'

The first single off of 'Under The Table and Dreaming'.
2. 'Traffic Jam, got more cars than a beach got sand'?

Answer: 'Too Much'

This song sounds disgusting, but whatever. Off of 'Crash'.
3. 'Oh, just groping you, Rolling in the mud'?

Answer: 'Stay (Wasting Time)'

Off of 'Before These Crowded Streets'.
4. 'What you see, what you see, what you see, what you see is human'?

Answer: 'Minarets'

Eerie song. Off of 'Remember Two Things'.
5. 'Everyday things change, basically, they stay the same'?

Answer: 'Seek Up'

Off of 'Remember Two Things'.
6. 'I am who I am, who I am, well, who am I? Requesting some enlightenment'?

Answer: 'Dancing Nancies'

Could I have been anyone other than me? Off of 'Recently' and 'Under The Table And Dreaming'.
7. Here's an easy one. 'Hike up your skirt a little more, and show the world to me. In a boy's dream'?

Answer: 'Crash Into Me'

A DMB classic. Off of 'Crash'.
8. 'Ooh, my head is pounding now. God has all but left me behind'?

Answer: 'Drive In Drive Out'

Off of 'Crash'.
9. 'Please explain to me, how our world has come to be so twisted between time and dreams'?

Answer: 'Mother Father'

Features Carlos Santana. Off of 'Everyday'.
10. 'And remembers being small, playing under the table and dreaming'?

Answer: 'Ants Marching'

No, it's not called 'Under The Table and Dreaming', even though it is off of that album and has the lyric.
11. 'Hey, reckless mind. Don't throw away your playful beginnings'?

Answer: 'Warehouse'

This song is like three or four songs in one. It starts out as one song, goes into another, and end with another. Off of 'Under The Table and Dreaming'.
12. 'I'm gonna rock you like a baby, when the cities fall'?

Answer: 'When The World Ends'

Off of 'Everyday'.
13. 'I'll build heaven and call it home'?

Answer: 'Don't Drink The Water'

Off of 'Before These Crowded Streets'.
14. 'Standing there, the old man said to me, long before these crowded streets....'?

Answer: 'The Dreaming Tree'

Off of 'Before These Crowded Streets'.
15. 'Remember when I used to play for all of the loneliness that nobody notices now'?

Answer: '41'

Off of 'Crash'.
16. 'And the calm away by the storm is chasen.'?

Answer: Satellite

Off of 'Under The Table And Dreaming'.
17. 'People stare and we just ignore them'?

Answer: 'Recently'

Off of 'Recently' and 'Remember Two Things'.
18. 'Two riders were approaching'?

Answer: 'All Along The Watchtower'

This song was actually done originally by Bob Dylan, then Jimi Hendrix. Off of 'Recently'.
19. 'Nine planets surround the sun. Only one does the sun embrace'

Answer: 'One Sweet World'

Off of 'Remember Two Things'.
20. 'I didn't know it felt so right inside'?

Answer: 'I Did It'

First single off of 'Everyday', and it still didn't get as much airplay as 'Space Between'.
Source: Author rebelbiggs

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ltc717 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Feb 03 2023 : Guest 141: 16/20
Feb 02 2023 : Guest 108: 13/20
Jan 28 2023 : Guest 65: 10/20
Jan 28 2023 : Guest 69: 20/20
Jan 26 2023 : Guest 172: 8/20
Jan 24 2023 : Guest 75: 18/20
Jan 23 2023 : Guest 98: 20/20
Jan 11 2023 : Guest 100: 13/20
Jan 11 2023 : Guest 74: 6/20

Score Distribution

quiz
2/5/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us