FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Dave Matthews Band music lyrics quiz
Quiz about Dave Matthews Band music lyrics quiz

Dave Matthews Band music lyrics quiz


Read the lyrics and choose which song it came from.

A multiple-choice quiz by Kerath. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music D-G
  8. »
  9. The Dave Matthews Band

Author
Kerath
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
95,945
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1463
Last 3 plays: Guest 174 (5/10), federererer (7/10), Kabdanis (4/10).
- -
Question 1 of 10
1. "Walking by the river edge, Reach my hands to cup the sky. Run down my arms a bitter blue, turn to red and the gashes grew" Hint


Question 2 of 10
2. "All you need is...What you want is....All you need is love" Hint


Question 3 of 10
3. "You see the little monkey sitting up in his monkey tree, One day decided to climb down and run off to the city" Hint


Question 4 of 10
4. "I remember thinking sometimes we walk, sometimes we run away" Hint


Question 5 of 10
5. "Shut up, I'm thinking. I had a clue, now it's gone forever" Hint


Question 6 of 10
6. "Collect your things, you're coming with me" Hint


Question 7 of 10
7. "Everybody asks me how she's doing since she went away. I said, I couldn't tell you. I'm okay" Hint


Question 8 of 10
8. "Take all that we can get when it's done. Nobody left to bury here, nobody left to dig the holes, And here we can rest safely" Hint


Question 9 of 10
9. "Ten fingers counting we have each. Nine planets around the sun, repeat. Eight ball the last if you triumphant be. Seven oceans pummel the shores of the sea" Hint


Question 10 of 10
10. "Take a look at me, What you see in me, Mirror look at me. Face it all, Face it all again" Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 08 2024 : Guest 174: 5/10
Apr 23 2024 : federererer: 7/10
Apr 23 2024 : Kabdanis: 4/10
Apr 23 2024 : ozzz2002: 6/10
Apr 23 2024 : mandy2: 10/10
Apr 23 2024 : dee1304: 2/10
Apr 23 2024 : aspire63: 9/10
Apr 23 2024 : Sethdv7: 10/10
Apr 23 2024 : paper_aero: 2/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "Walking by the river edge, Reach my hands to cup the sky. Run down my arms a bitter blue, turn to red and the gashes grew"

Answer: Blue Water Baboon Farm

"Blue Water Baboon Farm", "Heatcliff's Haiku Warriors", and "Spotlight" are songs that the band hasn't played in several years, since the early 1990's. "Grace Is Gone" is from the band's album "Busted Stuff".
2. "All you need is...What you want is....All you need is love"

Answer: Everyday

"Everyday" was released when the band scrapped plans to release another song to radio after the events of September 11, 2001.
3. "You see the little monkey sitting up in his monkey tree, One day decided to climb down and run off to the city"

Answer: Big Eyed Fish

"Big Eyed Fish" is on the album "Busted Stuff". "Proudest Monkey" and "#41" are both on the album "Crash". "Monkey Man" was on the band's unreleased "The Lillywhite Sessions."
4. "I remember thinking sometimes we walk, sometimes we run away"

Answer: I'll Back You Up

"I'll Back You Up" was the first complete song that Dave Matthews wrote. "The Song That Jane Likes" is named after Dave's sister.
5. "Shut up, I'm thinking. I had a clue, now it's gone forever"

Answer: Warehouse

"Warehouse" is a reference to a pink warehouse in Charlottesville where the band performed one of their first gigs.
6. "Collect your things, you're coming with me"

Answer: When The World Ends

"When The World Ends" was originally planned to be released on radio in September 2001, but was cancelled after the terrorist attacks. "True Reflections" wasn't an original DMB song, but written by violinist Boyd Tinsley's previous band.
7. "Everybody asks me how she's doing since she went away. I said, I couldn't tell you. I'm okay"

Answer: Pay For What You Get

Despite the occasional rumor, this song was not written for Dave Matthews's murdered sister.
8. "Take all that we can get when it's done. Nobody left to bury here, nobody left to dig the holes, And here we can rest safely"

Answer: One Sweet World

"One Sweet World" is from the album "Remember Two Things". "I Did It" is from "Everyday."
9. "Ten fingers counting we have each. Nine planets around the sun, repeat. Eight ball the last if you triumphant be. Seven oceans pummel the shores of the sea"

Answer: Typical Situation

"Typical Situation" was based on the poem "Prayer In The Pentagon" by Robert Dederick.
10. "Take a look at me, What you see in me, Mirror look at me. Face it all, Face it all again"

Answer: Seek Up

"Seek Up" was from DMB's debut album "Remember Two Things."
Source: Author Kerath

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bullymom before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us