FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Dave Matthews Band  Nitty Gritty
Quiz about Dave Matthews Band  Nitty Gritty

Dave Matthews Band - Nitty Gritty Quiz


How many nitty gritty details do you know about the Dave Matthews Band? This information would pertain to the DMB's 2002 summer tour. Are you ready for the 2003 summer tour?

A multiple-choice quiz by dmbfanatic. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music D-G
  8. »
  9. The Dave Matthews Band

Author
dmbfanatic
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
119,944
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
712
Last 3 plays: snhha (10/10), Kabdanis (1/10), Dagny1 (6/10).
- -
Question 1 of 10
1. Which brand of acoustic guitar does Dave Matthews play? Hint


Question 2 of 10
2. Which brand of bass guitar does Stefan Lessard play? Hint


Question 3 of 10
3. Which brand of violins does Boyd Tinsley play? Hint


Question 4 of 10
4. Which brand of drums (the actual drum kit) does Carter Beauford play? Hint


Question 5 of 10
5. Which brand of saxophones does Leroi Moore play? Hint


Question 6 of 10
6. Which brand of cymbals does Carter Beauford play? Hint


Question 7 of 10
7. In which city did the 2002 U.S. summer tour begin? Hint


Question 8 of 10
8. In which city did the 2002 U.S. summer tour end? Hint


Question 9 of 10
9. What is the official ice cream of the Dave Matthews Band which was featured on the 2002 U.S. summer tour? Hint


Question 10 of 10
10. What is the name of the official Dave Matthews Band fan club association? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 23 2024 : snhha: 10/10
Apr 23 2024 : Kabdanis: 1/10
Apr 23 2024 : Dagny1: 6/10
Apr 23 2024 : PHILVV: 10/10
Apr 23 2024 : horadada: 1/10
Apr 23 2024 : masfon: 7/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which brand of acoustic guitar does Dave Matthews play?

Answer: Taylor and Martin

Dave plays Taylor acoustic guitars almost exclusively. Most Taylor guitars sell for a minimum of $1,000.00.
2. Which brand of bass guitar does Stefan Lessard play?

Answer: Modulus

Modulus is the same brand of bass guitar played by Flea of the Red Hot Chili Peppers. Stefan, who has been nicknamed "Fonzie" by the rest of DMB, began playing in the band at age 16.
3. Which brand of violins does Boyd Tinsley play?

Answer: Zeta

Boyd,like the rest of DMB, does work with such charities as Feed The Children. Boyd also appeared in a Twix candy bar commercial and donated his fee to charities as well.
4. Which brand of drums (the actual drum kit) does Carter Beauford play?

Answer: Yamaha

Carter used to play Pearl drums. He switched to Yamaha and now plays them exclusively in the studio and on stage.
5. Which brand of saxophones does Leroi Moore play?

Answer: Selmer

Leroi plays baritone, tenor, alto, and soprano saxophone. He also plays flute and penny whistle. Leroi wears sunglasses on stage to help battle stagefright.
6. Which brand of cymbals does Carter Beauford play?

Answer: Zildjian

Zildjian has been making cymbals for 375 years. Carter is a gifted ambidextrous, polyrythmic drummer.
7. In which city did the 2002 U.S. summer tour begin?

Answer: West Palm Beach, Florida - Mars Music Ampitheater

On July 5, 2002, the summer tour kicked off with the band performing "Crush" from the "Before These Crowded Streets" CD.
8. In which city did the 2002 U.S. summer tour end?

Answer: George, Washington - The Gorge

DMB closed the summer tour at The Gorge in George, Washington, on September 8, 2002. This is the traditional tour closing show(s). Later, Dave performed solo at Farm-Aid, in Burgettstown, Pennyslvania, and at the Northwest Old Growth Campaign, in Seattle, Washington.
9. What is the official ice cream of the Dave Matthews Band which was featured on the 2002 U.S. summer tour?

Answer: One Sweet Whirled

Ben and Jerry's One Sweet Whirled, a play on the song "One Sweet World", is made with caramel and coffee ice creams; marshmallow and caramel swirls; and coffee flavored fudge chips. It was generously offered free at many concerts during the 2002 summer tour.
10. What is the name of the official Dave Matthews Band fan club association?

Answer: The Warehouse

Warehouse members receive benefits such as pre-ticket sales prior to the release of the tickets to the general public.
Source: Author dmbfanatic

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bullymom before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us