FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Know your DMB albums and songs
Quiz about Know your DMB albums and songs

Know your DMB albums and songs Quiz


In the first part of this quiz, I will give you a song and you give me the album it is on. On the second part I will give you an album and you pick which song is on the album.

A multiple-choice quiz by drivemycar. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music D-G
  8. »
  9. The Dave Matthews Band

Author
drivemycar
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
88,072
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
2947
Last 3 plays: Guest 68 (8/10), Guest 166 (10/10), federererer (4/10).
- -
Question 1 of 10
1. Which of these albums is "The Song That Jane Likes" on? Hint


Question 2 of 10
2. Which of these albums is "Halloween" on? Hint


Question 3 of 10
3. Which of these albums is "#41" on? Hint


Question 4 of 10
4. Which of these albums has "Pantala Naga Pampa" on it? Hint


Question 5 of 10
5. On which of these albums does "Big Eyed-Fish" appear? Hint


Question 6 of 10
6. Which of these songs is on "Before these Crowded Streets"? Hint


Question 7 of 10
7. Which of these songs is on "Everyday"? Hint


Question 8 of 10
8. Which of these songs is on "Under the Table & Dreaming"? Hint


Question 9 of 10
9. Which of these songs is on "Live in Chicago at the United Center"? Hint


Question 10 of 10
10. Which of these songs is on "Remember Two Things"? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 14 2024 : Guest 68: 8/10
May 14 2024 : Guest 166: 10/10
Apr 23 2024 : federererer: 4/10
Apr 23 2024 : Triviaballer: 9/10
Apr 23 2024 : fado72: 10/10
Apr 23 2024 : ozzz2002: 5/10
Apr 23 2024 : kyleisalive: 10/10
Apr 23 2024 : wjames: 5/10
Apr 23 2024 : krajack99: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which of these albums is "The Song That Jane Likes" on?

Answer: Remember Two Things

Dave and the band couldn't think of a good title for this song. But Dave's sister, Jane, said she really liked and that is where the name comes from.
2. Which of these albums is "Halloween" on?

Answer: Before These Crowded Streets

Dave wrote this after asking a woman to marry him three times. The woman rejected him all three times. This song also appears on "Recently".
3. Which of these albums is "#41" on?

Answer: Crash

This song was originally titled "Police" or "Police 41".
4. Which of these albums has "Pantala Naga Pampa" on it?

Answer: Listener Supported

"Pantala Naga Pampa" evovled from the outro of "Jimi Thing" and is also used as an intro to "Rapunzel".
5. On which of these albums does "Big Eyed-Fish" appear?

Answer: Busted Stuff

"Busted Stuff" is the band's newest album, although most of the songs had already been recorded with Steve Lilywhite. The song was part of what was known to the fans of DMB as the "Lilywhite Sessions".
6. Which of these songs is on "Before these Crowded Streets"?

Answer: The Stone

7. Which of these songs is on "Everyday"?

Answer: Angel

8. Which of these songs is on "Under the Table & Dreaming"?

Answer: Typical Situation

This song was inspired by the poem "Prayer in the Pentagon" by Robert Dederick.
9. Which of these songs is on "Live in Chicago at the United Center"?

Answer: The Maker

10. Which of these songs is on "Remember Two Things"?

Answer: One Sweet World

The song is about Dave's feelings of the world around him and us.
Source: Author drivemycar

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bullymom before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/13/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us