FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Ants Marching Lyrics of the Dave Matthews Band
Quiz about Ants Marching Lyrics of the Dave Matthews Band

Ants Marching: Lyrics of the Dave Matthews Band Quiz


I'll give the lyric to a Dave Matthews Band song, and you supply which song is the answer. Unreleased songs are included. Good luck!

A multiple-choice quiz by parker3. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music D-G
  8. »
  9. The Dave Matthews Band

Author
parker3
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
288,052
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
838
Last 3 plays: Guest 75 (10/10), Guest 50 (0/10), Guest 66 (8/10).
- -
Question 1 of 10
1. Which Dave Matthews Band song is this lyric found in?

"Now I've been praying
For some way to show them I'm not what they see
Yes, I have done wrong."
Hint


Question 2 of 10
2. This lyric comes from which DMB song?

"Oh God, said I give you love
And I wanna jump off but the dark is enough
Yes, I messed one up and I got shoot up
But the joy is steeped in sin."
Hint


Question 3 of 10
3. From which Dave Matthews Band song is this lyric found?

"Caught by a wave my back to the ocean.
It knocks me off my feet and
Just as I find my footing
Here you come again!"
Hint


Question 4 of 10
4. This lyric comes from a song found on the "Under the Table and Dreaming" album. Which song is it?

"Look up at the sky
My mouth is open wide, lick and taste
What's the use in worrying, what's the use in hurrying
Turn, turn we almost become dizzy."
Hint


Question 5 of 10
5. Which Dave Matthews Band song is this lyric found in?

"I am a waste of the flesh on my bones
I am a waste of the air in my lungs
Go far from me man go and be safe
The serpent, not God pours through my veins."
Hint


Question 6 of 10
6. This song lyric can be found on the band's "Everyday" album. Which song is it?

"I'm going crazy and it's all cause of you
It's all cause of you
I'm going under over you
This time now is so alive."
Hint


Question 7 of 10
7. In which DMB song would you find this lyric?

"What you got what you got in your hand? Your secret's safe with me
Well I found the truth friend let me whisper in your ear
Take good care of it please - it's the only one there is."
Hint


Question 8 of 10
8. This lyric comes from a concert favorite. Can you name the song?

"My heart was made of broken bones
My soul a bag of stick and stone
But you along this dusty road."
Hint


Question 9 of 10
9. This lyric is often times used as an opener at concerts. Which song does it come from?

"If green should slip to gray
But our hearts still bloody be
And if mountains crumble away
And the river dry
Would it stop the stepping feet."
Hint


Question 10 of 10
10. From which Dave Matthews Band song is this lyric found?

"Sweet girl daddy done beat that girl like he's insane
Brother can't watch him beat that girl down again."
Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Today : Guest 75: 10/10
Jun 13 2024 : Guest 50: 0/10
Jun 10 2024 : Guest 66: 8/10
May 29 2024 : Guest 174: 6/10
May 29 2024 : Guest 174: 9/10
May 13 2024 : Guest 38: 9/10
May 09 2024 : Guest 38: 3/10
May 08 2024 : Guest 160: 3/10
May 05 2024 : Guest 50: 6/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which Dave Matthews Band song is this lyric found in? "Now I've been praying For some way to show them I'm not what they see Yes, I have done wrong."

Answer: The Stone

The meaning of this song is simply death. The subject express guilt over a death they may have caused. It is expressed well in the lyrics.
2. This lyric comes from which DMB song? "Oh God, said I give you love And I wanna jump off but the dark is enough Yes, I messed one up and I got shoot up But the joy is steeped in sin."

Answer: Cornbread

The song has yet to be released on studio album, but was released as part of the "Live at Piedmont Park" cd. The first year this song was played live, with a full band, was 2007.
3. From which Dave Matthews Band song is this lyric found? "Caught by a wave my back to the ocean. It knocks me off my feet and Just as I find my footing Here you come again!"

Answer: Dreamgirl

The video featured a well know actress. You may know her by the name of Julia Roberts.
4. This lyric comes from a song found on the "Under the Table and Dreaming" album. Which song is it? "Look up at the sky My mouth is open wide, lick and taste What's the use in worrying, what's the use in hurrying Turn, turn we almost become dizzy."

Answer: Dancing Nancies

Literally, a dancing nancie is a slang term for a transvestite prostitute in parts of France, Belgium, and Spain. Interesting song title.
5. Which Dave Matthews Band song is this lyric found in? "I am a waste of the flesh on my bones I am a waste of the air in my lungs Go far from me man go and be safe The serpent, not God pours through my veins."

Answer: Hello Again

"Hello Again" was first performed live on June 17, 2004 in Maryland Heights, MO.
6. This song lyric can be found on the band's "Everyday" album. Which song is it? "I'm going crazy and it's all cause of you It's all cause of you I'm going under over you This time now is so alive."

Answer: So Right

This song is actually a popular choice for many high school graduations, mostly for the phrase, "Stay up and make some memories."
7. In which DMB song would you find this lyric? "What you got what you got in your hand? Your secret's safe with me Well I found the truth friend let me whisper in your ear Take good care of it please - it's the only one there is."

Answer: Raven

Off of the album "Busted Stuff." This song reflects the struggle of mankind to understand the word of God.
8. This lyric comes from a concert favorite. Can you name the song? "My heart was made of broken bones My soul a bag of stick and stone But you along this dusty road."

Answer: Loving Wings

"Loving Wings". A concert favorite for years still has yet to be released on an album.
9. This lyric is often times used as an opener at concerts. Which song does it come from? "If green should slip to gray But our hearts still bloody be And if mountains crumble away And the river dry Would it stop the stepping feet."

Answer: One Sweet World

This song deals with the fact that no matter how much harm we do as humans, the world will keep on spinning.
10. From which Dave Matthews Band song is this lyric found? "Sweet girl daddy done beat that girl like he's insane Brother can't watch him beat that girl down again."

Answer: Louisiana Bayou

"Louisiana Bayou". A fan favorite off of the "Stand Up" album, written by Dave Matthews and Stefan Lessard.
Source: Author parker3

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us