Quiz about All about Dave Matthews
Quiz about All about Dave Matthews

All about Dave Matthews Trivia Quiz


This is a quiz on some biographical information that any fan of Dave should know.

A multiple-choice quiz by crushdmb. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music D-G
  8. »
  9. The Dave Matthews Band

Author
crushdmb
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
158,908
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1482
Last 3 plays: Guest 141 (7/10), Guest 96 (6/10), Guest 98 (10/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. On what date was Dave Matthews Born? Hint

January 9, 1967
January 9, 1966
January 9, 1968
January 9, 1969

2. In what South African city was Dave Matthews born? Hint

Bloemfontein
Cape Town
Johannesburg
Pretoria

3. What is Dave's middle name? Hint

John
Paul
James
Christopher

4. In what European country did Dave and his family briefly live when Dave was a child? Hint

Belgium
Germany
England
France

5. In what American city did Dave and his family settle? Hint

Charlottesville, Virginia
New York City, New York
Charlotte, North Carolina
Athens, Georgia

6. Was Dave's older brother was murdered in South Africa in 1994?

Yes
No

7. Dave worked as a bartender at the jazz club Miller's, where he met some of the members of Dave Matthews Band.

True
False

8. What are the names of Dave's twin daughters? Hint

Grace and Stella
Alexandra and Molly
Ashley and Sarah
Jane and Anne

9. What is the name of Dave's first solo album? Hint

"Under the Table and Dreaming"
"Some Devil"
"Crash"
"True Reflections"

10. Does Dave play the guitar left-handed?

Yes
No


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. On what date was Dave Matthews Born?

Answer: January 9, 1967

Dave was born on January 9, 1967 in South Africa.
2. In what South African city was Dave Matthews born?

Answer: Johannesburg

Johannesburg is the largest city in South Africa.
3. What is Dave's middle name?

Answer: John

Dave received his middle name from his father, who died when Dave was only 10 years old.
4. In what European country did Dave and his family briefly live when Dave was a child?

Answer: England

They lived in Cambridge, England for one year in 1974
5. In what American city did Dave and his family settle?

Answer: Charlottesville, Virginia

Charlottesville is where the Dave Matthews Band got its start during the early 90's.
6. Was Dave's older brother was murdered in South Africa in 1994?

Answer: No

Dave's older sister Anne was murdered by her husband. Dave and his other sister Jane took care of Anne's children afterward.
7. Dave worked as a bartender at the jazz club Miller's, where he met some of the members of Dave Matthews Band.

Answer: True

Dave Matthews Band also played at the club Trax nearly every Tuesday night and a small restaurant called Eastern Standard when the band first formed.
8. What are the names of Dave's twin daughters?

Answer: Grace and Stella

Grace Anne and Stella Busina were born in August 2001 to Dave and his wife Ashley.
9. What is the name of Dave's first solo album?

Answer: "Some Devil"

"Some Devil" was recorded in Dave's home studio in Seattle in 2003.
10. Does Dave play the guitar left-handed?

Answer: No

Dave is actually right-handed.
Source: Author crushdmb

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bullymom before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Feb 03 2023 : Guest 141: 7/10
Dec 14 2022 : Guest 96: 6/10
Dec 07 2022 : Guest 98: 10/10

Score Distribution

quiz
2/5/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us