Quiz about Faves From Faves 2top artists 2140top tunes
Quiz about Faves From Faves 2top artists 2140top tunes

Faves From Faves 2(top artists 21-40/top tunes) Quiz


The second half (21-40) of my top 40 artists, in order, and my favorite song by each. It's a mixed bag of genres. Use the lyrics as your clue. Name the song.

A multiple-choice quiz by mj20. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Lyrics Mixture
  8. »
  9. Which Song Is It

Author
mj20
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
405,485
Updated
Dec 03 21
# Qns
20
Difficulty
Average
Avg Score
14 / 20
Plays
229
Last 3 plays: Guest 24 (16/20), Hayes1953 (8/20), sw11 (20/20).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. 21) Artist: Eagles Lyrics: "City girls just seem to find out early/ how to open doors with just a smile/ a rich old man, and she won't have to worry/ she'll dress up all in lace, and go in style".

Which song is it?
Hint

Witchy Woman
Lyin Eyes
Hotel California
Tequila Sunrise

2. 22) Artist: The Beatles Lyrics: "The way she moves/ attracts me like no other lover/ I don't want to leave her now/ you know I believe and how".

Which song is it?
Hint

Yesterday
Something
Hey Jude
Let it Be

3. 23) Artist: The Cars Lyrics: "I don't mind you comin here/ and wastin all my time/ cause when you're standin oh so near/ I kinda lose my mind".

Which song is it?
Hint

My Best Friend's Girl
Drive
Let's Go
Just What I Needed

4. 24) Artist: Charlie Daniels Band Lyrics: "I was takin a trip out to L.A/ toolin around in my Chevrolet/ tokin on a number, and diggin on the radio".

Which song is it?
Hint

Long Haired Country Boy
Devil Went Down to Georgia
Still in Saigon
Uneasy Rider

5. 25) Artist: Chuck Berry Lyrics: "Yeah, I'm doin alright in school/ they ain't said I broke no rule/ I ain't never been in dutch/ I don't carouse around too much".

Which song is it?
Hint

Roll Over Beethoven
Sweet Little Sixteen
Almost Grown
Johnny B. Goode

6. 26) Artist: Sam Cooke Lyrics: "If you ever change your mind/ about leaving, leaving me behind/ you know I'll always be your slave/ til I'm buried, buried in my grave".

Which song is it?
Hint

Wonderful World
A Change is Gonna Come
Bring it on Home to Me
Another Saturday Night

7. 27) Artist: Steve Miller Band Lyrics: "I told you bout living in the U.S.A/ don't you know I'm a gangster of love/ let me tell you people that I found a new way/ and I'm tired of all this talk about love".

Which song is it?
Hint

The Joker
Space Cowboy
Take the Money and Run
Fly Like an Eagle

8. 28) Artist: The Who Lyrics: "No one knows what it's like/ to be the bad man/ to be the sad man/ to be hated/ to be fated/ to telling only lies".

Which song is it?
Hint

Baba O'Riley
Eminence Front
Squeeze Box
Behind Blue Eyes

9. 29) Artist: Sammy Hagar Lyrics: "Saved all my money for this Saturday/ got all my work done on time/ nothing's gonna stop us now/ come rain or shine".

Which song is it?
Hint

Heavy Metal
There's Only One Way to Rock
Three Lock Box
Cruizin and Boozin

10. 30) The Allman Brothers Band Lyrics: "I've been run down and lied to/ she took all my money, and wrecked my car/ now she's out with one of my good time buddies/ they're drinkin in some cross town bar".

Which song is it?
Hint

Blue Sky
Whipping Post
Midnight Rider
Ramblin Man

11. 31) Artist: Jim Croce Lyrics: "Like the pine trees linin the windin roads/ like the singin bird and the croakin toad/ I carry it with me, like my daddy did/ but I'm livin the dream he kept hid".

Which song is it?
Hint

Operator
Rapid Roy
Photographs and Memories
I Got a Name

12. 32) Artist: The Temptations Lyrics: "It was the third of September/ a day I will always remember/ cause that's the day that my daddy died".

Which song is it?
Hint

Papa Was a Rollin Stone
Cloud Nine
Ball of Confusion
Get Ready

13. 33) Artist: Chris Ledoux Lyrics: "There's a man who lives in the hills, all by himself/ chin whiskers hangin off his face/ in the tree there's a hangin bull elk".

Which song is it?
Hint

Sons of the Pioneers
I'm Country
Mountain Wild
Call of the Wild

14. 34) Artist: Judas Priest Lyrics: "You can look to the left and look to the right/ but you will live in danger tonight/ when the enemy comes, he will never be heard/ he'll blow your mind, and not say a word".

Which song is it?
Hint

Victim of Changes
Some Heads Are Gonna Roll
The Sentinel
Freewheel Burning

15. 35) Artist: Bob Dylan Lyrics: "Early one morning the sun was shining/ I was laying in bed/ wondering if she'd changed it all/ if her hair was still red".

Which song is it?
Hint

Tangled up in Blue
Simple Twist of Fate
Shelter from the Storm
Black Diamond Bay

16. 36) Artist: Little Richard Lyrics: "Well, it's Saturday night, and I just got paid/ fool about my money, don't try to save/ my heart says go, go have a time/ cause it's Saturday night, and I'm feelin fine".

Which song is it?
Hint

Rip it Up
Tutti Fruitti
Long Tall Sally
Ready Teddy

17. 37) Artist: Kiss Lyrics: "I hear you calling/ but I can't come home right now/ me and the boys are playing/ and we just can't find the sound".

Which song is it?
Hint

Love Gun
Strutter
Cold Gin
Beth

18. 38) Artist: Bob Seger and the Silver Bullet Band Lyrics: "On a long and lonesome highway/ east of Omaha/ you can listen to the engine/ moaning out its one note song".

Which song is it?
Hint

Katmandu
Against the Wind
Turn the Page
Night Moves

19. 39) Artist: ZZ Top Lyrics: "I was rollin down the road in some cold blue steel/ I had a blues man in the back, and a beautician at the wheel".

Which song is it?
Hint

Just Got Paid
Beer Drinkers and Hell Raisers
I'm Bad, I'm Nationwide
Tush

20. 40) Artist: Beach Boys Lyrics: "Oh, I don't know how long/ I don't know why/ but I keep thinking/ something's bound to go wrong"

Which song is it?
Hint

Surfer Girl
God Only Knows
Warmth of the Sun
Don't Worry Baby


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. 21) Artist: Eagles Lyrics: "City girls just seem to find out early/ how to open doors with just a smile/ a rich old man, and she won't have to worry/ she'll dress up all in lace, and go in style". Which song is it?

Answer: Lyin Eyes

"Lyin Eyes" was released in the U.S in 1975 on the "One of These Nights" album. It was written by Don Henley and Glenn Frey. The theme for the song came as Frey and Henley were eating at a restaurant. They saw a beautiful woman with a fat wealthy man. Knowing that she was "gold digging", Frey said, "Look, she can't even hide her Lyin Eyes". Thus, the song was born.
2. 22) Artist: The Beatles Lyrics: "The way she moves/ attracts me like no other lover/ I don't want to leave her now/ you know I believe and how". Which song is it?

Answer: Something

"Something" was released in the U.S in 1969 on the "Abbey Road" album. It was written by George Harrison. The song is considered a love song from George to his first wife, Patti Boyd. It is also the first Harrison-written song to become an "A-Side Single" during his Beatles career.
3. 23) Artist: The Cars Lyrics: "I don't mind you comin here/ and wastin all my time/ cause when you're standin oh so near/ I kinda lose my mind". Which song is it?

Answer: Just What I Needed

"Just What I Needed" was released in the U.S in 1978 on The Cars self titled debut album. It was written by Ric Ocasek. He was inspired by the group, The Velvet Underground, to write the song. Bassist Benjamin Orr sang vocals on the track. Unknown to many fans is the fact that Orr is the lead singer on most of their hits, and not Ric Ocasek.
4. 24) Artist: Charlie Daniels Band Lyrics: "I was takin a trip out to L.A/ toolin around in my Chevrolet/ tokin on a number, and diggin on the radio". Which song is it?

Answer: Uneasy Rider

"Uneasy Rider" was released in the U.S in 1973 on the "Honey in the Rock" album. It was written by Charlie, himself. Sometimes known as a novelty song, its title is not uttered once in the lyrics. The title was a play on words of the film "Easy Rider". The movie follows a separate, but similar journey of counterculture characters.
5. 25) Artist: Chuck Berry Lyrics: "Yeah, I'm doin alright in school/ they ain't said I broke no rule/ I ain't never been in dutch/ I don't carouse around too much". Which song is it?

Answer: Almost Grown

"Almost Grown" was released in the U.S in 1959 on the "Chuck Berry is on Top" album. It was written by Chuck, himself. As usual, Chuck always "walked a fine line" of morality with his lyrics, especially in the world of the 1950s. This song gained even more popularity 15 years or so later with its inclusion on George Lucas' "American Graffiti" soundtrack.
6. 26) Artist: Sam Cooke Lyrics: "If you ever change your mind/ about leaving, leaving me behind/ you know I'll always be your slave/ til I'm buried, buried in my grave". Which song is it?

Answer: Bring it on Home to Me

"Bring it on Home to Me" was released in the U.S in 1962 on "The Best of Sam Cooke" album. It was written by Mr. Cooke. The song featured a young Lou Rawls on back up vocals. This song has been covered by the likes of The Animals, Van Morrison, and Mickey Gilley, with commercial success.
7. 27) Artist: Steve Miller Band Lyrics: "I told you bout living in the U.S.A/ don't you know I'm a gangster of love/ let me tell you people that I found a new way/ and I'm tired of all this talk about love". Which song is it?

Answer: Space Cowboy

"Space Cowboy" was released in the U.S in 1969 on the "Brave New World" album. It was written by Steve Miller and Ben Sidran. As with some of Miller's songs he pays homage to some of his previous songs in the lyrics. Just in the given lyrics above he mentions the songs, "Living in the U.S.A" and "Gangster of Love".
8. 28) Artist: The Who Lyrics: "No one knows what it's like/ to be the bad man/ to be the sad man/ to be hated/ to be fated/ to telling only lies". Which song is it?

Answer: Behind Blue Eyes

"Behind Blue Eyes" was released in the U.S in 1971 on the "Who's Next" album. It was written by Pete Townsend. The song came about after a concert. Townsend was tempted by a female "groupie" after the show, but went to his room alone instead. He then scribbled the lines, "When my fist clenches, crack it open", and this classic was created.
9. 29) Artist: Sammy Hagar Lyrics: "Saved all my money for this Saturday/ got all my work done on time/ nothing's gonna stop us now/ come rain or shine". Which song is it?

Answer: Cruizin and Boozin

"Cruizin and Boozin" was released in the U.S in 1979 on the album of the same name. It was written by "The Red Rocker", himself. Like many of his songs, Samuel Roy Hagar drew on his upbringing in Fontana, California surrounded by fast cars, women, and partying.
10. 30) The Allman Brothers Band Lyrics: "I've been run down and lied to/ she took all my money, and wrecked my car/ now she's out with one of my good time buddies/ they're drinkin in some cross town bar". Which song is it?

Answer: Whipping Post

"Whipping Post" was released in the U.S in 1969 on The Allman Brothers' self titled debut album. It was written by Gregg Allman. Gregg struggled, and almost quit the music industry in the late 60s. However, his brother Duane asked him to write a few songs for Duane's band. One of those songs was "Whipping Post". Gregg apparently wrote the song quickly on an ironing board at his apartment, and gave it to his brother.

The Allman Brothers Band was thus born.
11. 31) Artist: Jim Croce Lyrics: "Like the pine trees linin the windin roads/ like the singin bird and the croakin toad/ I carry it with me, like my daddy did/ but I'm livin the dream he kept hid". Which song is it?

Answer: I Got a Name

"I Got a Name" was released in the U.S in 1974 on the album of the same title. It happens to be one of the rare songs Croce recorded that he did not pen. It was written by Norman Gimbel. Jim's affinity for the song came from his father's dream for Jim to become famous. However, his father died before Croce fulfilled that aspiration.
12. 32) Artist: The Temptations Lyrics: "It was the third of September/ a day I will always remember/ cause that's the day that my daddy died". Which song is it?

Answer: Papa Was a Rollin Stone

"Papa Was a Rollin Stone" was released in the U.S in 1972 on the "All Directions" album. It was written by the duo of Norman Whittlefield and Barrett Strong. It was originally performed by the group, The Undisputed Truth, but The Temps' version "stole the show". It was the final number one hit by the greatest R and B group of all-time.
13. 33) Artist: Chris Ledoux Lyrics: "There's a man who lives in the hills, all by himself/ chin whiskers hangin off his face/ in the tree there's a hangin bull elk". Which song is it?

Answer: Mountain Wild

"Mountain Wild" was released in the U.S in 1974 on the "Songs of Rodeo Life" album. It was written by Ledoux (pronounced Lay-Do). Chris was a former World Champion "Bronc Rider", and this song departed, a bit, from his typical rodeo themed tunes. At the end of this song we find that, "this mountain wild man" in the song is the narrator's father.
14. 34) Artist: Judas Priest Lyrics: "You can look to the left and look to the right/ but you will live in danger tonight/ when the enemy comes, he will never be heard/ he'll blow your mind, and not say a word". Which song is it?

Answer: Some Heads Are Gonna Roll

"Some Heads Are Gonna Roll" was released in the U.S in 1984 on the "Defenders of the Faith" album. It was written by Bob Halligan Jr. After the terrorist attacks on 9/11 this song made Clear Channel Communications' (the largest owner of radio stations in the U.S.A) list of banned songs to play in the aftermath of those horrific attacks.
15. 35) Artist: Bob Dylan Lyrics: "Early one morning the sun was shining/ I was laying in bed/ wondering if she'd changed it all/ if her hair was still red". Which song is it?

Answer: Tangled up in Blue

"Tangled up in Blue" was released in the U.S in 1975 on the "Blood on the Tracks" album. It was written by the world's greatest songwriter, Bob Dylan. Many professors of comparative literature have described the lyrics as a masterpiece. Claiming it to be a set of sonnets, with seven stanzas of 14 lines, and containing a volta after every eighth line. Mighty complex, for what Dylan called a "simple song".
16. 36) Artist: Little Richard Lyrics: "Well, it's Saturday night, and I just got paid/ fool about my money, don't try to save/ my heart says go, go have a time/ cause it's Saturday night, and I'm feelin fine". Which song is it?

Answer: Rip it Up

"Rip it Up" was released in the U.S in 1956 as a single, but appeared on the "Here's Little Richard" album in 1957. It was written by Robert Blackwell and John Marascalco. This same song was performed by Bill Haley and the Comets a year earlier, but did not see the success of Little Richard's version.
17. 37) Artist: Kiss Lyrics: "I hear you calling/ but I can't come home right now/ me and the boys are playing/ and we just can't find the sound". Which song is it?

Answer: Beth

"Beth" was released in the U.S in 1976 on the "Destroyer" album. It was written by Peter Criss, and reworked by the duo of Stan Penridge and Bob Ezrin. The song was originally titled "Beck", about a band mate's wife, named Becky. She had a twin named Beth. Thus, the title was changed to avoid confusion as to what "Beck" meant, and to be more easily sung.
18. 38) Artist: Bob Seger and the Silver Bullet Band Lyrics: "On a long and lonesome highway/ east of Omaha/ you can listen to the engine/ moaning out its one note song". Which song is it?

Answer: Turn the Page

"Turn the Page" was released in the U.S in 1973 on the "Back in 72" album. It was written by Bob Seger. The song was inspired by a late night visit to a truck stop diner. Bob and his fellow band members all had long hair, and all the truckers were using, "the same old cliches/ is that a woman or a man". Just like the later lyrics in the song.
19. 39) Artist: ZZ Top Lyrics: "I was rollin down the road in some cold blue steel/ I had a blues man in the back, and a beautician at the wheel". Which song is it?

Answer: I'm Bad, I'm Nationwide

"I'm Bad, I'm Nationwide" was released in the U.S in 1979 on the "Deguello" album. It was written by Billy Gibbons and Frank Beard. The song was inspired by a Texas blues man named Joey Long. Joey never had a driver's licence, but always had a new Cadillac with a beautiful lady chauffeuring him around.
20. 40) Artist: Beach Boys Lyrics: "Oh, I don't know how long/ I don't know why/ but I keep thinking/ something's bound to go wrong" Which song is it?

Answer: Don't Worry Baby

"Don't Worry Baby" was released in the U.S in 1964 on the "Shut Down Vol.Two" album. It was written by Brian Wilson and Roger Christian. Mr. Christian was a well known Los Angeles area radio disc jockey. Roger gave Wilson what he had written, and after going home, Brian finished the song in about an hour.
Source: Author mj20

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 26 2023 : Guest 24: 16/20
Jan 19 2023 : Hayes1953: 8/20
Jan 14 2023 : sw11: 20/20

1/30/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us