Quiz about Girls Women and Females In Rock
Quiz about Girls Women and Females In Rock

Girls, Women and Females In Rock Quiz


A few questions about the ladies in rock!

A multiple-choice quiz by gabba. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Rock and Roll
  8. »
  9. Rock & Roll Women

Author
gabba
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
42,941
Updated
Sep 06 22
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
3623
Last 3 plays: Guest 68 (4/10), Guest 24 (5/10), Guest 142 (8/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. She recorded the album 'The Globe Sessions' which included the hit songs 'If It Makes You Happy' and 'Everyday is a Winding Road'. Who is she?

Answer: (Two Words)
2. This eighties pin-up girl had a hit with 'Boys Boys Boys'. Who is she? Hint

Samantha Fox
Sabrina
Hanna Graaf
Pamela Anderson

3. This artist had an enormous hit with her debut album 'Jagged Little Pill'. What's her first name?

Answer: (One Word)
4. The Pixies bassplayer was female. What's her name? Hint

Kim Wilde
Kim Deal
Kim Carnes
Kim Kim

5. What was the name of Blondie's lead singer? Hint

Nancy Spungen
Debbie Harry
Pat Benatar
Girl

6. Which one of these bands have a female vocalist? Hint

All of them
Blondie
Hole
Garbage

7. What female artist sang Mike Oldfield's hit single 'Moonlight Shadow'? Hint

Marianne Faithfull
Bonnie Tyler
Maggie Reilly
Dolly Parton

8. Who is the widow of Kurt Cobain and the lead singer in Hole?

Answer: (Two Words)
9. Which one of these bands does not have a female singer? Hint

Placebo
Elastica
Portishead
Everything But The Girl

10. What's the name of Joan Jett's 70s band? Hint

The Kinks
Ultravox
Girlschool
The Runaways


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. She recorded the album 'The Globe Sessions' which included the hit songs 'If It Makes You Happy' and 'Everyday is a Winding Road'. Who is she?

Answer: Sheryl Crow

2. This eighties pin-up girl had a hit with 'Boys Boys Boys'. Who is she?

Answer: Sabrina

3. This artist had an enormous hit with her debut album 'Jagged Little Pill'. What's her first name?

Answer: Alanis

Morissette is her last name .
4. The Pixies bassplayer was female. What's her name?

Answer: Kim Deal

5. What was the name of Blondie's lead singer?

Answer: Debbie Harry

6. Which one of these bands have a female vocalist?

Answer: All of them

7. What female artist sang Mike Oldfield's hit single 'Moonlight Shadow'?

Answer: Maggie Reilly

8. Who is the widow of Kurt Cobain and the lead singer in Hole?

Answer: Courtney Love

9. Which one of these bands does not have a female singer?

Answer: Placebo

10. What's the name of Joan Jett's 70s band?

Answer: The Runaways

Lita Ford was also in this band.
Source: Author gabba

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ertrum before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Today : Guest 68: 4/10
Nov 12 2022 : Guest 24: 5/10
Oct 15 2022 : Guest 142: 8/10
Oct 13 2022 : Guest 180: 8/10
Oct 12 2022 : Guest 173: 3/10
Oct 12 2022 : Guest 100: 6/10
Oct 11 2022 : Guest 154: 9/10
Oct 07 2022 : Guest 75: 7/10
Oct 07 2022 : Guest 134: 4/10

Score Distribution

quiz
12/2/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us