Quiz about Women In Rock
Quiz about Women In Rock

Women In Rock Trivia Quiz


A quiz on many of the talented ladies in rock n' roll. Good luck with the quiz.

A multiple-choice quiz by diamondjim68. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Rock and Roll
  8. »
  9. Rock & Roll Women

Author
diamondjim68
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
322,772
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1667
Last 3 plays: Guest 166 (5/10), Guest 173 (5/10), Guest 71 (6/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. She was the lead singer in a band called Big Brother and the Holding Company. They scored several hits, such as "Piece of My Heart" and "Cry Baby". She also had a posthumous number one hit with "Me and Bobby McGee". Who was this dynamic rock singer? Hint

Patsy Cline
Wendy O. Williams
Cass Elliot
Janis Joplin

2. Which of these was Pat Benatar's first top ten hit? Hint

We Belong
Hit Me With Your Best Shot
Love Is A Battlefield
Shadows Of The Night

3. Which of these groups features the sisters Ann and Nancy Wilson? Hint

Scandal
Heart
Fleetwood Mac
The Blackhearts

4. "The beat was going strong,
playing my favorite song,
and I could tell it wouldn't be long till he was with me,
yeah, me."

These lyrics were from which one of Joan Jett's megahits?
Hint

I Love Rock N' Roll
Little Liar
I Hate Myself For Loving You
Crimson And Clover

5. Which female metal queen recorded "Close My Eyes Forever" with Ozzy Osbourne? Hint

Suzi Quatro
Lita Ford
Kelly Osbourne
Kim Wilde

6. "I've been doing things your way for way too long,
well baby that's over (baby that's over),
it won't be easy but I've got to be strong,
and if I want to cry I don't need your shoulder."

What group/artist was known to have these lyrics?
Hint

Lita Ford
Heart
Joan Jett
Vixen

7. Who was the lead singer of the grunge band, Hole, and was married to Kurt Cobain of Nirvana? Hint

Fiona Apple
Chrissy Hynde
Courtney Love
Gwen Stefani

8. Which of these talented women was responsible for 1990s hits such as "You Oughta Know" and "Ironic"? Hint

Natalie Merchant
Tracy Bonham
Alanis Morissette
Alannah Myles

9. Which Sheryl Crow CD produced the hits "All I Wanna Do" and "Strong Enough"? Hint

C'mon C'Mon
Tuesday Night Music Club
The Globe Sessions
Wildflower

10. Which Fergie song has the lyrics "can't help it, the girl can't help it"? Hint

London Bridge
Clumsy
Big Girls Don't Cry
Glamorous


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. She was the lead singer in a band called Big Brother and the Holding Company. They scored several hits, such as "Piece of My Heart" and "Cry Baby". She also had a posthumous number one hit with "Me and Bobby McGee". Who was this dynamic rock singer?

Answer: Janis Joplin

Joplin was found dead of a drug overdose in her hotel room in October, 1970. She was recording a solo album entitled 'Pearl'. Joplin was 27 years old.
2. Which of these was Pat Benatar's first top ten hit?

Answer: Hit Me With Your Best Shot

Pat Benatar was one of the best-selling female artists of all time. Her video 'You Better Run' was the second to debut on MTV in 1981, also making her the first female to be featured on the network. 'Hit Me With Your Best Shot' was from Benatar's 1980 album, 'Crimes of Passion'.
3. Which of these groups features the sisters Ann and Nancy Wilson?

Answer: Heart

'Heart' was a hard rock group from Seattle, Washington. They had many hits in the 1980s, such as 'Never', 'Alone', 'These Dreams' and 'What About Love'.
4. "The beat was going strong, playing my favorite song, and I could tell it wouldn't be long till he was with me, yeah, me." These lyrics were from which one of Joan Jett's megahits?

Answer: I Love Rock N' Roll

Joan Jett was originally from the group, The Runaways, along with Lita Ford, another female rock icon. She later formed another rock band, The Blackhearts. She later had a successful solo career.
5. Which female metal queen recorded "Close My Eyes Forever" with Ozzy Osbourne?

Answer: Lita Ford

Lita Ford was formerly in the band, the Runaways, with Joan Jett. 'Close My Eyes Forever' was from Lita Ford's 1988 CD, Lita. She had another hit from the CD, 'Kiss Me Deadly'.
6. "I've been doing things your way for way too long, well baby that's over (baby that's over), it won't be easy but I've got to be strong, and if I want to cry I don't need your shoulder." What group/artist was known to have these lyrics?

Answer: Vixen

Vixen was a female hair metal band in the late 1980s from Los Angeles, California. Their self-titled debut CD contained the hit 'Edge Of A Broken Heart'. It was released in 1988.
7. Who was the lead singer of the grunge band, Hole, and was married to Kurt Cobain of Nirvana?

Answer: Courtney Love

Love's band, Hole, released their breakthrough CD, 'Live Through This', a few months after Cobain's suicide. Kristen Pfaff, the group's bassist, died of drug overdose just prior to the release. The CD produced the hit 'Doll Parts'.
8. Which of these talented women was responsible for 1990s hits such as "You Oughta Know" and "Ironic"?

Answer: Alanis Morissette

Morissette is a Canadian singer. Her 1995 CD, 'Jagged Little Pill' won four Grammy awards and by 2010 sold over thirty million copies worldwide.
9. Which Sheryl Crow CD produced the hits "All I Wanna Do" and "Strong Enough"?

Answer: Tuesday Night Music Club

'Tuesday Night Music Club' was released in 1993. The CD took off after the successful third single, 'All I Wanna Do'.
10. Which Fergie song has the lyrics "can't help it, the girl can't help it"?

Answer: Clumsy

Stacy Ferguson (Fergie) was a member of the female group Wild Orchid. She was later in the group Black Eyed Peas. In 2006, she released her first solo CD, "The Dutchess".
Source: Author diamondjim68

This quiz was reviewed by FunTrivia editor kyleisalive before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Today : Guest 166: 5/10
Dec 07 2022 : Guest 173: 5/10
Dec 06 2022 : Guest 71: 6/10
Dec 05 2022 : Guest 172: 4/10
Dec 05 2022 : Guest 73: 9/10
Dec 02 2022 : Guest 68: 7/10
Dec 02 2022 : Guest 165: 8/10
Nov 30 2022 : Guest 45: 7/10
Nov 22 2022 : Guest 174: 9/10

Score Distribution

quiz
12/8/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us