FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Jimmy Wayne
Quiz about Jimmy Wayne

Jimmy Wayne Trivia Quiz


This is a quiz on one of the best country singers, Jimmy Wayne! Try it out and see how much you know about Nashville's hottest star.

A multiple-choice quiz by 101frizzle. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music T-Z
  8. »
  9. Jimmy Wayne

Author
101frizzle
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
200,920
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
157
- -
Question 1 of 10
1. When was Jimmy Wayne born? Hint


Question 2 of 10
2. What county in North Carolina was Jimmy born in? Hint


Question 3 of 10
3. What is Jimmy Wayne's real name? Hint


Question 4 of 10
4. What year was Jimmy Wayne's self titled CD released? Hint


Question 5 of 10
5. Which song is this from: "You're in my thoughts and prayers. No matter where you are right now remember God's right there."?

Hint


Question 6 of 10
6. What song was Jimmy Wayne's first hit? Hint


Question 7 of 10
7. Jimmy was a policeman.


Question 8 of 10
8. What was the name of the rock band Jimmy sang in before getting into country music? Hint


Question 9 of 10
9. What record label did Jimmy release his first album with? Hint


Question 10 of 10
10. Jimmy Wayne has performed at the Grand Ole Opry.



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. When was Jimmy Wayne born?

Answer: October 23, 1972

Jimmy was born on October 23, 1972 in North Carolina.
2. What county in North Carolina was Jimmy born in?

Answer: Cleveland

He was born in Kings Mountain, North Carolina.
3. What is Jimmy Wayne's real name?

Answer: Jimmy Wayne Barber

Jimmy took his middle name and used it as his last name.
4. What year was Jimmy Wayne's self titled CD released?

Answer: 2003

It has 12 wonderful songs on it including: "I Love You This Much", "Stay Gone" and "You Are".
5. Which song is this from: "You're in my thoughts and prayers. No matter where you are right now remember God's right there."?

Answer: Paper Angels

It is a song about the paper angel children who have the tags on the Christmas tree around Christmas time, missing children, and abused children. Jimmy and his sister were actually on one of those paper angel trees when they were younger. The song goes on to say "He's asking all of us to help take care of his paper angels everywhere".
6. What song was Jimmy Wayne's first hit?

Answer: Stay Gone

"Stay Gone" was inspired by his sister Patricia, who was having problems with her marriage. She told Jimmy that everything would be okay if her lover would just stay gone.
7. Jimmy was a policeman.

Answer: False

Jimmy was a prison guard. He earned an associate's degree in criminal justice. He worked in the North Carolina prison system before starting his singing career.
8. What was the name of the rock band Jimmy sang in before getting into country music?

Answer: Fantasyche

Jimmy started taking music seriously when he when he entered the rock band. Later he would go on to be one of Nashville's hottest singers!
9. What record label did Jimmy release his first album with?

Answer: DreamWorks Records

If you would like to visit his website with DreamWorks Records just go to www.jimmywayne.com.
10. Jimmy Wayne has performed at the Grand Ole Opry.

Answer: True

Yes, he has! I was actually there one time when he was there. He has been there many times, especially around Thanksgiving and Christmas.
Source: Author 101frizzle

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ralzzz before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/23/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us