FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Life of Jimmy Wayne
Quiz about The Life of Jimmy Wayne

The Life of Jimmy Wayne Trivia Quiz


This quiz is about the life of one of the best country singers ever, Jimmy Wayne!

A multiple-choice quiz by Raquel13. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music T-Z
  8. »
  9. Jimmy Wayne

Author
Raquel13
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
306,453
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
136
- -
Question 1 of 10
1. Which of these songs is based on a conversation Jimmy once had with his sister, Patricia? Hint


Question 2 of 10
2. If you look 'Wayne, Jimmy' up in Jimmy's hometown phone book, you won't find him. What is Jimmy's real last name? Hint


Question 3 of 10
3. Why did Jimmy and his sister grow up in and out of several different foster homes? Hint


Question 4 of 10
4. Which of these songs is based on Jimmy's life? Hint


Question 5 of 10
5. After getting his GED, what did Jimmy go to college to be? Hint


Question 6 of 10
6. It's Jimmy Wayne's birthday today! What day is it today? Hint


Question 7 of 10
7. Which award did Jimmy get for the song "Paper Angels"? Hint


Question 8 of 10
8. With which company did Jimmy get his first record deal? Hint


Question 9 of 10
9. Which of these songs is a duet with Patty Loveless? Hint


Question 10 of 10
10. We don't know which came first, the chicken or the egg, but we do know which came first for "Do You Believe Me Now", the lyrics or the melody. So which did come first? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which of these songs is based on a conversation Jimmy once had with his sister, Patricia?

Answer: Stay Gone

Patricia said she wished her husband would just 'stay gone'. This song is on the album "Jimmy Wayne" as well as "Do You Believe Me Now".
2. If you look 'Wayne, Jimmy' up in Jimmy's hometown phone book, you won't find him. What is Jimmy's real last name?

Answer: Barber

Jimmy was born in Kings Mountain, South Carolina. After he started his singing career, he moved to Nashville, Tennessee.
3. Why did Jimmy and his sister grow up in and out of several different foster homes?

Answer: His mother was in jail twice and his father had abandoned his family when he was a toddler .

At one point, Jimmy was actually just living outside. Soon after he was put into a juvenile jail. Luckily, he was rescued by an older couple who turned his entire life around. They agreed to let him live with them as long as he cut his hair and went to church every Sunday.
4. Which of these songs is based on Jimmy's life?

Answer: All of them

"Where You're Going" is about a college student telling a prison guard that just because he had been in juvenile prison once didn't make him a bad person. "I Love You This Much" is about a boy doubting that his father loves him. "Paper Angles" is about underprivileged children. An interview with this information can be found on Jimmy's two CDs, "Jimmy Wayne" and "Do You Believe Me Now".
5. After getting his GED, what did Jimmy go to college to be?

Answer: Prison Gaurd

He decided to be a prison guard because he said after being in a juvenile jail once, it seemed like something he had experience in.
6. It's Jimmy Wayne's birthday today! What day is it today?

Answer: October 23

Jimmy was born in 1972. April 23 is actually his half birthday.
7. Which award did Jimmy get for the song "Paper Angels"?

Answer: William Booth Award

This award was given to him by the Salvation Army. Jimmy and his sister, Patricia, were both paper angels when they were kids. "Paper Angels" is on Jimmy's self titled, debut album, "Jimmy Wayne".
8. With which company did Jimmy get his first record deal?

Answer: Dream Works Records

Unfortunately, after his first album came out, Dream Works Records shut down. Fortunately, he was able to get a new record deal with its sister label, The Valory Music Company. His second album, "Do You Believe Me Now", was done with this company.
Jimmy did the single "That's All I'll Ever Need" with Big Machines Records. It came out in 2006.
9. Which of these songs is a duet with Patty Loveless?

Answer: No Good For Me

According to an interview on his second CD, "Do You Believe Me Now", Patty Loveless is one of Jimmy's favorite female country singers. He wrote this song after going on a date with a girl that he described as no good for him, despite the fact that they were both good people. He wrote this song (along with Billy Kirsch) as a form of therapy.
10. We don't know which came first, the chicken or the egg, but we do know which came first for "Do You Believe Me Now", the lyrics or the melody. So which did come first?

Answer: Melody

Originally the beginning of the song was supposed to be the chorus, but it didn't work out as the chorus. So, it got moved to the beginning of the song because the writers of "Do You Believe Me Now" liked it so much they wanted to keep it.
Source: Author Raquel13

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us