FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about KISS The Destroyer Tour
Quiz about KISS The Destroyer Tour

KISS: The Destroyer Tour Trivia Quiz


Here are some interesting facts about KISS' Spirit of 76 tour through America.

A multiple-choice quiz by gemini67. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music H-K
  8. »
  9. KISS

Author
gemini67
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
264,011
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
4 / 10
Plays
876
- -
Question 1 of 10
1. Rehearsals for the 'Destroyer' tour took place in an airplane hangar in what city? Hint


Question 2 of 10
2. The first show of the tour was postponed due to last minute complications with the set design. Where was the first show of the tour scheduled to have taken place? Hint


Question 3 of 10
3. On August 20th, 1976 KISS played for a crowd of over 42,000 fans (the largest of their career at that point) at what venue? Hint


Question 4 of 10
4. On August 14th, KISS made an in-store appearance to raise money for the Muscular Distrophy Association at a Peaches Records and Tapes store in what southern city? Hint


Question 5 of 10
5. In what city did a near riot occur when the venue refused to open their doors on time to a general admission show? Several of the glass doors were shattered and injuries and arrests were reported. Thankfully there were no deaths. Hint


Question 6 of 10
6. "Beth" was performed throughout the Destroyer tour.


Question 7 of 10
7. KISS' financial manager C.K. Lendt joined the band while in the midst of the Destroyer tour. He detailed the first meeting in his book "KISS and Sell". At what venue did this meeting take place? Hint


Question 8 of 10
8. The "God of Thunder" machine was a stage prop that ultimately was never used owing to its lack of dependency. It was a lightning conductor originally designed for what classic horror film? Hint


Question 9 of 10
9. Ace Frehley was electrocuted while on stage during this tour.


Question 10 of 10
10. Where was the final show of the 'Destroyer' tour? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 25 2024 : Guest 174: 4/10
Feb 05 2024 : Guest 71: 0/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Rehearsals for the 'Destroyer' tour took place in an airplane hangar in what city?

Answer: Newburgh, NY

The band rented "Hangar E" at the Stewart International Airport in Newburgh, NY for set construction and dress rehearsals.
2. The first show of the tour was postponed due to last minute complications with the set design. Where was the first show of the tour scheduled to have taken place?

Answer: Richmond, Va

Fortunately, there was an opening in the schedule and the show was performed a week after it was originally scheduled.
3. On August 20th, 1976 KISS played for a crowd of over 42,000 fans (the largest of their career at that point) at what venue?

Answer: Anaheim Stadium

Sharing the stage with KISS that day as the opening acts, were Ted Nugent, Bob Seger, and Montrose.
4. On August 14th, KISS made an in-store appearance to raise money for the Muscular Distrophy Association at a Peaches Records and Tapes store in what southern city?

Answer: Atlanta, GA

The occasion was proclamed as "KISS Day" by the Atlanta mayor.
5. In what city did a near riot occur when the venue refused to open their doors on time to a general admission show? Several of the glass doors were shattered and injuries and arrests were reported. Thankfully there were no deaths.

Answer: Toronto, Ontario

This was an eerie precursor to the tragedy at the Who concert in Cincinnati, OH in which several fans were killed in similar circumstances.
6. "Beth" was performed throughout the Destroyer tour.

Answer: False

The hit song "Beth" was never performed on the Destroyer tour. It wasn't until late in the tour that the song began to get reasonable airplay and it was added to the set list for the upcoming 'Rock and Roll Over' tour.
7. KISS' financial manager C.K. Lendt joined the band while in the midst of the Destroyer tour. He detailed the first meeting in his book "KISS and Sell". At what venue did this meeting take place?

Answer: Roosevelt Stadium

Roosevelt Stadium was located in Jersey City, NJ.
8. The "God of Thunder" machine was a stage prop that ultimately was never used owing to its lack of dependency. It was a lightning conductor originally designed for what classic horror film?

Answer: Frankenstein

A man named Ken Strickfadden designed the machine for the 1931 film 'Frankenstein'.
9. Ace Frehley was electrocuted while on stage during this tour.

Answer: False

Ace was electrocuted in Lakeland, FL on December 12, 1976 on the 'Rock and Roll Over' tour. The band left the stage for about 30 minutes before returning to begin the show from the top.
10. Where was the final show of the 'Destroyer' tour?

Answer: Springfield, MA

This was the second tour in a row to end in Springfield, MA.
Source: Author gemini67

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Dalgleish before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. KISS Trivia Tough
2. The Other Guys in Kiss Average
3. KISS in New York City Difficult
4. Hottest Band In The World Average
5. KISS Trivia Average
6. Kiss In Other Words Average
7. KISS: Destroyer Tough
8. Guess that KISS Song! Average
9. Kiss Lyrics For Diehards Average
10. Random KISS Quiz Difficult
11. Eric Carr Trivia Average
12. KISS Basics Average

3/3/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us