Quiz about KISS Trivia
Quiz about KISS Trivia

KISS Trivia Trivia Quiz


Various trivia about my favorite all time band, KISS!

A multiple-choice quiz by Acelynk. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music H-K
  8. »
  9. KISS

Author
Acelynk
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
272,900
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
2397
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 14 (5/10), Guest 172 (8/10), Guest 86 (10/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What was Gene Simmons' given name at birth? Hint

Gene Simmons
Simon Simmons
Gene Klein
Chaim Witz

2. What was the first movie KISS made? Hint

KISS Meets The Phantom Of The Park
Trick Or Treat
Detroit Rock City
Runaway

3. What was Eric Carr's occupation before he joined KISS? Hint

Stove Cleaner
Sanitation Engineer
Drummer for another famous rock band.
Copy machine repairman

4. What happened to Ace Frehley on stage in Lakeland, Florida on December 11, 1976? Hint

He slipped and fell down the stairs that led down to the main stage.
He was electrocuted.
He forgot the words to "Shock Me".
He got burned by a pyrotechnic that went off as he was standing over it.

5. Is Paul Stanley's star on his right eye or his left eye? Hint

The star is on his left eye.
The star is on his right eye.
The star could be on either eye, whichever he feels like putting on at the time of application.
Paul Stanley doesn't wear a star.

6. KISS did a "Got Milk" ad in 1999. Which two magazines did the ad appear in? Hint

"Hit Parader" and "Metal Edge"
"Rolling Stone" and "Spin"
"Stuff" and "Maxim"
"Tongue" and "Entertainment Weekly"

7. What was the title of the first KISS album? Hint

Hotter Than Hell
Alive!
Dressed To Kill
KISS

8. What three cities were used for the recording of "Alive III"? Hint

New York, Detroit and Los Angeles
Chicago, Cincinnati and Cleveland
Sidney Australia, Melbourne Australia and Brisbane Australia
Detroit, Cleveland and Indianapolis

9. Which KISS album was never released in America? Hint

Music From The Elder
Killers
Carnival Of Souls
Smashes, Thrashes And Hits

10. What year was the KISS album "Love Gun" released? Hint

1977
1976
1978
1975


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What was Gene Simmons' given name at birth?

Answer: Chaim Witz

When he moved to America at the age of eight his name became Gene Klein. Klein was his mother's maiden name.
2. What was the first movie KISS made?

Answer: KISS Meets The Phantom Of The Park

"KISS Meets The Phantom Of The Park" was a made-for-TV movie that aired in 1978.
3. What was Eric Carr's occupation before he joined KISS?

Answer: Stove Cleaner

He was a stove cleaner in New York.
4. What happened to Ace Frehley on stage in Lakeland, Florida on December 11, 1976?

Answer: He was electrocuted.

Mark Wahlberg fell down the steps in the movie "Rock Star",and James Hetfield of Metallica got burned by pyro. Ace wrote "Shock Me" after this incident so he couldn't have forgotten the words to a song that wasn't written yet.
5. Is Paul Stanley's star on his right eye or his left eye?

Answer: The star is on his right eye.

Paul's star is always on his right eye. I did see a picture of the star on his left eye once in a magazine. After contacting the magazine I was told that the picture was reversed.
6. KISS did a "Got Milk" ad in 1999. Which two magazines did the ad appear in?

Answer: "Rolling Stone" and "Spin"

The ad came out in July of 1999 and only appeared in "Rolling Stone" and "Spin" magazine.
7. What was the title of the first KISS album?

Answer: KISS

"Hotter Than Hell" was their second album followed by "Dressed To Kill" and then "Alive!"
8. What three cities were used for the recording of "Alive III"?

Answer: Detroit, Cleveland and Indianapolis

"Alive III" was recorded live in Detroit, Cleveland and Indianapolis on the Revenge tour of 1992.
9. Which KISS album was never released in America?

Answer: Killers

"Killers" was only released outside of the United States but quickly became available as an import.
10. What year was the KISS album "Love Gun" released?

Answer: 1977

"Dressed To Kill" and "Alive!" were released in 1975. "Destroyer" and "Rock And Roll Over" were released in 1976. "Love Gun" and "Alive II" were released in 1977. "Double Platinum" along with the solo albums "Gene Simmons", "Paul Stanley", "Ace Frehley" and "Peter Criss" were released in 1978.
Source: Author Acelynk

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 19 2023 : Guest 14: 5/10
Jan 18 2023 : Guest 172: 8/10
Jan 09 2023 : Guest 86: 10/10
Jan 08 2023 : Guest 71: 2/10
Dec 30 2022 : Guest 1: 7/10
Dec 27 2022 : Guest 98: 10/10
Dec 27 2022 : Guest 98: 8/10
Dec 26 2022 : Guest 72: 1/10
Dec 25 2022 : Guest 151: 9/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
1. KISStory Average
2. Hottest Band In The World Average
3. Kiss Lyrics For Diehards Average
4. KISS Trivia Tough
5. Kiss Lyrics Easier
6. The Other Guys in Kiss Average
7. KISS Them All Average
8. Kiss's Gene Simmons Average
9. Kiss Album Quiz Average
10. Kiss In Other Words Average
11. All Lineups KISS Trivia Tough
12. KISS: Destroyer Tough

2/8/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us