Quiz about KISS Destroyer
Quiz about KISS Destroyer

KISS: Destroyer Trivia Quiz


Questions about KISS' most popular studio album.

A multiple-choice quiz by DrLoveGun. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music H-K
  8. »
  9. KISS

Author
DrLoveGun
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
252,699
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
3080
Awards
Top 5% quiz!
Last 3 plays: Guest 12 (4/10), Guest 208 (6/10), Guest 68 (6/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Which song was only played once live and has no known live film footage? Hint

Great Expectations
Do You Love Me?
Flaming Youth
Sweet Pain

2. Which song was the highest charting on the album, peaking at number seven? Hint

Detroit Rock City
Do You Love Me?
Shout it Out Loud
Beth

3. Which song has these lyrics: "there's a truck ahead, lights staring at my eyes"? Hint

King of the Nighttime World
Sweet Pain
God of Thunder
Detroit Rock City

4. In addition to Electric Lady Studios, where else was the "Destroyer" album recorded? Hint

Record Plant Studios
The Fortress
Columbia Studios
Right Track Studios

5. Which member played decided not to play on a couple songs on the album, instead letting another musician play their parts? Hint

Ace
Paul
Gene
Peter

6. What was the opening track for the "Dynasty" tour? Hint

King of the Nighttime World
Do You Love Me?
Detroit Rock City
God of Thunder

7. Which of the following songs did Gene NOT write or co-write? Hint

Sweet Pain
Great Expectations
God of Thunder
Flaming Youth

8. Which song was originally titled "Mad Dog"? Hint

Detroit Rock City
Flaming Youth
Great Expectations
Do You Love me?

9. Which song, hated by many die-hard fans, was performed live for the first time at the KISS Symphony show? Hint

Sweet Pain
Great Expectations
Beth
Do You Love me?

10. What was the album's first single? Hint

Detroit Rock City
Shout it out Loud
Flaming Youth
Beth


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which song was only played once live and has no known live film footage?

Answer: Sweet Pain

"Great Expectations" was played at the Symphony show in 2003. "Flaming Youth" was played three times on the "Destroyer" tour and there was film footage for the song on a DVD called "The Lost Concert." and "Do You Love Me?" has been played live MANY times, even though it wasn't included on "Alive II".
2. Which song was the highest charting on the album, peaking at number seven?

Answer: Beth

"Beth" was the B-side of the "Detroit Rock City" single. The reason they put "Beth" on the B-side is because Gene and Paul considered it a filler song. In fact, they didn't even want the song on the album. Producer Bob Ezrin is the man that decided the song had to be on "Destroyer", overruling Gene and Paul. "Beth" was also a People's Choice Award winner.
3. Which song has these lyrics: "there's a truck ahead, lights staring at my eyes"?

Answer: Detroit Rock City

The album version of "Detroit Rock City" has a newscast at the beginning, in which a head-on collision with a truck is mentioned. Gene supposedly actually heard that newscast on the radio.
4. In addition to Electric Lady Studios, where else was the "Destroyer" album recorded?

Answer: Record Plant Studios

The album went on to go triple platinum and be regarded by many as their best studio work.
5. Which member played decided not to play on a couple songs on the album, instead letting another musician play their parts?

Answer: Ace

Yup, Dick Wagner played lead guitar on some of the songs. According to Bob, the reason Ace didn't play was because he was "in the other room, watching TV." Ace didn't like Bob Ezrin and he's the one that suggested that KISS get back with Eddie Kramer for their next album, "Rock And Roll Over". Dick played the solo on "Sweet Pain" and the acoustic guitar on "Beth".

He also played on the song "Flaming Youth" which is odd since Ace wrote the song.
6. What was the opening track for the "Dynasty" tour?

Answer: King of the Nighttime World

It worked quite well as an opener.
7. Which of the following songs did Gene NOT write or co-write?

Answer: God of Thunder

"God of Thunder" was Paul's song. After hearing the demo, Ezrin suggested that Gene sing it, which shocked Paul. Gene does have a co-writing credit in the other three (yes, including "Flaming Youth").
8. Which song was originally titled "Mad Dog"?

Answer: Flaming Youth

The guitar line that follows the "higher and higher and higher" part was originally written for a song called "Mad dog" which is included in the box set.
9. Which song, hated by many die-hard fans, was performed live for the first time at the KISS Symphony show?

Answer: Great Expectations

It was performed with the Melbourne Symphony Orchestra and the Australian Children's Choir. Some fans say that was the only good part of that show. Others simply don't like the song.
10. What was the album's first single?

Answer: Shout it out Loud

It charted at number 31 in the US and number one in Canada. "Flaming Youth" was the second single, charting at number 74 in the US and number 73 in Canada. "Detroit Rock City" was the third single, not charting anywhere except Germany at number 14. "Beth" was the B-side to the "Detroit Rock City", charting at number seven in the U.S. and number five in Canada. Thanks for taking this quiz.
Source: Author DrLoveGun

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ralzzz before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Feb 03 2023 : Guest 12: 4/10
Feb 03 2023 : Guest 208: 6/10
Jan 25 2023 : Guest 68: 6/10
Jan 23 2023 : Guest 76: 6/10
Jan 20 2023 : Guest 69: 5/10
Jan 20 2023 : Guest 166: 4/10
Jan 12 2023 : Guest 64: 4/10
Jan 09 2023 : Guest 97: 9/10
Jan 09 2023 : Guest 86: 10/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
1. KISS Trivia Tough
2. The Other Guys in Kiss Average
3. KISS in New York City Difficult
4. Hottest Band In The World Average
5. KISS Trivia Average
6. Kiss In Other Words Average
7. Guess that KISS Song! Average
8. Kiss Lyrics For Diehards Average
9. KISS: The Destroyer Tour Difficult
10. Random KISS Quiz Difficult
11. Eric Carr Trivia Average
12. KISS Basics Average

2/4/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us