FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about KISS Trivia
Quiz about KISS Trivia

Take this KISS Trivia Quiz! Tough Trivia | Music


This quiz is about the most popular rock bands ever, KISS. Good luck!

A multiple-choice quiz by dafyduk. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music H-K
  8. »
  9. KISS

Author
dafyduk
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
6,531
Updated
Dec 03 21
# Qns
20
Difficulty
Tough
Avg Score
11 / 20
Plays
5386
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 70 (18/20), Guest 152 (17/20), Guest 72 (16/20).
- -
Question 1 of 20
1. Which member of KISS sings 'Strange Ways'? Hint


Question 2 of 20
2. In The Song, where was the 'God Of Thunder Born'?

Answer: (one word - Think Greek Mythology)
Question 3 of 20
3. What was KISS' second album ? Hint


Question 4 of 20
4. What album did Ace first sing a song on? Hint


Question 5 of 20
5. Which guitar player officially replaced Ace Frehley? Hint


Question 6 of 20
6. What album did Mark St. John play on?

Answer: (One Word)
Question 7 of 20
7. Which song won KISS a People's Choice Award? Hint


Question 8 of 20
8. What was Gene Simmons' job before KISS? Hint


Question 9 of 20
9. Who sang 'Nothin' To Lose' during KISS' 'Unplugged'? Hint


Question 10 of 20
10. What song was normally the opening tune during the Dynasty Tour? Hint


Question 11 of 20
11. Which of the original 4 members solo albums has done the best ? Hint


Question 12 of 20
12. What was the name of KISS' concept album?

Answer: (Four Words - Some love it; many hate it)
Question 13 of 20
13. What is the only song, besides a remake of Beth, did Eric Carr sing on an album?

Answer: (Two Words)
Question 14 of 20
14. What movie did they want Gene Simmons to be in, but he declined? Hint


Question 15 of 20
15. During the early years, it was suggested to Paul Stanley to change his makeup from the Starchild design to what ? Hint


Question 16 of 20
16. Which member is the oldest? Hint


Question 17 of 20
17. Who was the first to leave KISS? Hint


Question 18 of 20
18. What song appears on Gene's solo album, as well as one of KISS' albums? Hint


Question 19 of 20
19. What was the first album released without make-up ? Hint


Question 20 of 20
20. What is the only song all four members have a lead singing role in? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Today : Guest 70: 18/20
Feb 21 2024 : Guest 152: 17/20
Feb 21 2024 : Guest 72: 16/20
Feb 16 2024 : Guest 136: 8/20
Feb 15 2024 : Guest 174: 9/20
Feb 14 2024 : Guest 178: 18/20
Feb 11 2024 : Trivia_Fan54: 18/20
Feb 11 2024 : aspire63: 20/20
Feb 11 2024 : Guest 107: 9/20

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which member of KISS sings 'Strange Ways'?

Answer: Peter Criss

Peter wanted 'Strange Ways' to have a long drum solo on it. The other members thought it was a bad idea. Peter walked out for a while. Almost left the band at this time, but fortunatley cooled down and returned.
2. In The Song, where was the 'God Of Thunder Born'?

Answer: Olympus

Paul Stanley wrote it. Gene Simmons sings it.
3. What was KISS' second album ?

Answer: 'Hotter Than Hell'

'Kiss', 'Hotter Than Hell', 'Dressed to Kill', 'Alive'. First four albums in order.
4. What album did Ace first sing a song on?

Answer: 'Love Gun'

They wanted him to sing earlier, but he didn't want to.
5. Which guitar player officially replaced Ace Frehley?

Answer: Vinnie Vincent

Vinnie came in to replace Ace but never really fit in with KISS. Kiss has been in and out of courtrooms with him ever since.
6. What album did Mark St. John play on?

Answer: Animalize

The back picture was just a bunch of collages glued together.
7. Which song won KISS a People's Choice Award?

Answer: 'Beth'

It was meant to be a throw-away. B side of 'Detroit Rock City'.
8. What was Gene Simmons' job before KISS?

Answer: Teacher

He wasn't a teacher for long.
9. Who sang 'Nothin' To Lose' during KISS' 'Unplugged'?

Answer: Eric Singer

Gene normally sang the song with Peter singing during the chorus.
10. What song was normally the opening tune during the Dynasty Tour?

Answer: 'King of The Nighttime World'

Not your typical lead off song.
11. Which of the original 4 members solo albums has done the best ?

Answer: Ace Frehley

According to RIAA all 4 have gone Platinum, but Ace's is in the lead with 1.85 million copies sold.
12. What was the name of KISS' concept album?

Answer: Music From The Elder

This was Eric Carr's first album. He advised them not to do it.
13. What is the only song, besides a remake of Beth, did Eric Carr sing on an album?

Answer: Little Caesar

This song was on the 'Hot in The Shade' album.
14. What movie did they want Gene Simmons to be in, but he declined?

Answer: 'Flashdance'

He said it would be an insult to his fans.
15. During the early years, it was suggested to Paul Stanley to change his makeup from the Starchild design to what ?

Answer: The Bandit

He didn't like the way it looked so he went back to the Starchild design.
16. Which member is the oldest?

Answer: Peter Criss

From oldest to youngest: Peter, Gene, Paul and Ace.
17. Who was the first to leave KISS?

Answer: Peter Criss

Ace was the next to leave.
18. What song appears on Gene's solo album, as well as one of KISS' albums?

Answer: 'See You In Your Dreams'

He also did the Disney song, 'When You Wish Upon A Star', on the album.
19. What was the first album released without make-up ?

Answer: 'Lick It Up'

They originally were going to wear make-up, but then said it's time to take it off.
20. What is the only song all four members have a lead singing role in?

Answer: 'You Wanted The Best'

Gene wrote it for all four for the 'Psycho-Circus' album.
Source: Author dafyduk

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ertrum before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. The Other Guys in Kiss Average
2. KISS in New York City Difficult
3. Hottest Band In The World Average
4. KISS Trivia Average
5. Kiss In Other Words Average
6. KISS: Destroyer Tough
7. Guess that KISS Song! Average
8. Kiss Lyrics For Diehards Average
9. KISS: The Destroyer Tour Difficult
10. Random KISS Quiz Difficult
11. Eric Carr Trivia Average
12. KISS Basics Average

Referenced Topics
Music   Movies   World   People   Albums   Names   KISS   Guitar   Drums   Teachers   B Sides  

Other Destinations
  Explore Other Quizzes by dafyduk

  Go to Music H-K Quizzes

  More KISS Quizzes

  FunTrivia Homepage

2/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us