FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about KISS in New York City
Quiz about KISS in New York City

KISS in New York City Trivia Quiz


This quiz features questions regarding KISS in and around their hometown of NYC. Some are easier than others.

A multiple-choice quiz by gemini67. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music H-K
  8. »
  9. KISS

Author
gemini67
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
264,626
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
4 / 10
Plays
1257
Awards
Top 10% Quiz
Last 3 plays: Guest 71 (6/10), Guest 24 (7/10), Guest 96 (3/10).
- -
Question 1 of 10
1. Eric Carr replaced Peter Criss as the drummer of KISS in 1980. In what venue was Eric's first show? Hint


Question 2 of 10
2. KISS' first performance at the famed Madison Square Garden took place on what tour? Hint


Question 3 of 10
3. What was the address of the famous loft where KISS rehearsed during 1973? Hint


Question 4 of 10
4. In what club were KISS playing in the late summer of '73 when Bill Aucoin, their future manager, "discovered" them? Hint


Question 5 of 10
5. In what NYC recording studio did KISS record their (arguably) most famous album 'Destroyer'? Hint


Question 6 of 10
6. KISS' first gig occurred on January 30, 1973 at a club that had been calling itself 'The Popcorn Pub'. However, on the very first night KISS played, the club changed its name to what? Hint


Question 7 of 10
7. All four of the original members of KISS hail from New York City. Who was the first member of the band NOT from NYC? Hint


Question 8 of 10
8. Atop what famous NYC skyscraper did KISS pose for some very memorable photos in 1976? Hint


Question 9 of 10
9. What is the NYC street intersection where the cover photo of KISS' third studio album 'Dressed To Kill' was shot? Hint


Question 10 of 10
10. On October 1, 1976, KISS played a short set of Led Zeppelin and Beatles covers at a local NYC restaurant. The occasion was the birthday of Howard Marks, the head of their advertising agency. What was the name of the restaurant? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 05 2024 : Guest 71: 6/10
Jan 24 2024 : Guest 24: 7/10
Dec 30 2023 : Guest 96: 3/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Eric Carr replaced Peter Criss as the drummer of KISS in 1980. In what venue was Eric's first show?

Answer: The Palladium

Eric Carr wore a unique makeup design for this show owing to the fact that he and the band did not decide on a character for him until nearly the eve of this show.
2. KISS' first performance at the famed Madison Square Garden took place on what tour?

Answer: Rock and Roll Over

This was a landmark show in the history of the band. Paul Stanley has commented that when watching video of this show, he can still see the fear in his own eyes.
3. What was the address of the famous loft where KISS rehearsed during 1973?

Answer: 10 E 23rd Street

This is the same location where the auditions for a guitarist were held when the band found the final piece of the puzzle in Paul "Ace" Frehely.
4. In what club were KISS playing in the late summer of '73 when Bill Aucoin, their future manager, "discovered" them?

Answer: Hotel Diplomat

Gene Simmons had reportedly been sending free tickets along with invitations to Bill for quite some time before he accepted.
5. In what NYC recording studio did KISS record their (arguably) most famous album 'Destroyer'?

Answer: Record Plant

This controversial album also contained their biggest hit to date in "Beth".
6. KISS' first gig occurred on January 30, 1973 at a club that had been calling itself 'The Popcorn Pub'. However, on the very first night KISS played, the club changed its name to what?

Answer: Coventry

Footage of the band playing this same club in December 1973 has surfaced on the band's DVD set "KISSology vol. 1."
7. All four of the original members of KISS hail from New York City. Who was the first member of the band NOT from NYC?

Answer: Vinnie Vincent

Vincent Cusano (his real name) is from Bridgeport, CT.
8. Atop what famous NYC skyscraper did KISS pose for some very memorable photos in 1976?

Answer: Empire State Building

Photographer Barry Levine claims he still has people who ask him if those photos were actually taken in a studio with a backdrop.
9. What is the NYC street intersection where the cover photo of KISS' third studio album 'Dressed To Kill' was shot?

Answer: W 23rd St and 8th Ave

Okay, if you got this one right, then, like me, you know waaaaaayyy too much about this band.
10. On October 1, 1976, KISS played a short set of Led Zeppelin and Beatles covers at a local NYC restaurant. The occasion was the birthday of Howard Marks, the head of their advertising agency. What was the name of the restaurant?

Answer: Puglia

This was a popular restaurant located in Little Italy.
Source: Author gemini67

This quiz was reviewed by FunTrivia editor stuthehistoryguy before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. KISStory Average
2. KISS Them All Average
3. The Other Guys in Kiss Average
4. Kiss Lyrics Easier
5. KISS: Destroyer Tough
6. KISS Trivia Tough
7. All Lineups KISS Trivia Tough
8. Think You're a KISS Fan? Tough
9. Kiss Lyrics For Diehards Average
10. Don't Forget the KISS Lyrics Easier
11. Guess that KISS Song! Average
12. Kiss Album Quiz Average

2/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us