Quiz about Think Youre a KISS Fan
Quiz about Think Youre a KISS Fan

Think You're a KISS Fan? Trivia Quiz


Here are some questions for the die-hard fans of the legendary shock-rock group non other than KISS. I would consider this a hard quiz.

A multiple-choice quiz by RockExpert07. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music H-K
  8. »
  9. KISS

Author
RockExpert07
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
282,890
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
1663
Awards
Top 5% quiz!
Last 3 plays: Guest 108 (9/10), Guest 69 (6/10), Guest 66 (4/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Which band member quoted in a 2007 interview saying "I had to be there to keep the KISS ship floating all those years because no one else wanted to" in regards to his band mate's lack of dedication? Hint

Gene Simmons
Paul Stanley
Tommy Thayer
Ace Frehley

2. Who attempted to stab Gene Simmons on the 1979 "Dynasty" tour? Hint

Ace Frehley
Paul Stanley
Peter Criss
Angus Young from AC/DC

3. Who co-wrote the song "Let's Put the X in Sex" with Paul Stanley for the 1988 "Smahses, Thrashes, and Hits" album? Hint

Gene Simmons
Steven Tyler of Aerosmith
George Michael
Desmond Child

4. Who is the first band member out of the ten members KISS has had over the years to have been shot by a gun? Hint

Peter Criss
Bruce Kulick
Vinnie Vincent
Ace Frehley

5. Who became the band's manager on the 1996 reunion tour? Hint

Neil Bogart
Bill Aucoin
Doc McGhee
Bill Graham

6. Which band member is deaf in his right ear? Hint

Ace Frehley
Peter Criss
Paul Stanley
Gene Simmons

7. What company produces the synthetic blood Gene Simmons uses during KISS shows? Hint

Procter & Gamble
Novelty Inc.
Johnson & Johnson
3M

8. Who drummed on the "Dynasty" and "Unmasked" albums for the tracks that Peter Criss didn't? Hint

Anton Fig
Eric Carr
Jason Bohnam
Alex Van-Halen

9. Who has a very hard time remembering the lyrics to his own songs? Hint

Paul Stanley
Ace Frehey
Peter Criss
Gene Simmons

10. What was Eric Carr's orginal make-up design suppose to be before the band chose to go with "The Fox" for his character. Hint

The Elk
The Warrior
The Wolf
The Hawk


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which band member quoted in a 2007 interview saying "I had to be there to keep the KISS ship floating all those years because no one else wanted to" in regards to his band mate's lack of dedication?

Answer: Paul Stanley

Paul Stanley has openly admitted that he thinks Gene Simmons (his band mate of 35 years) has tarnished the band to a certain extent.
2. Who attempted to stab Gene Simmons on the 1979 "Dynasty" tour?

Answer: Peter Criss

It all started when Peter accidentaly hit Gene in the head with a drum stick when he attempted to throw it into the audience. This provoked Gene to kick Peter in the shin with his 6 inch tall platform boots. After this Peter was the angry one, so he then broke a bottle in half and went after Gene with it when the concert was over.

This (not surpisingly) was Peter's last show with KISS until 1995.
3. Who co-wrote the song "Let's Put the X in Sex" with Paul Stanley for the 1988 "Smahses, Thrashes, and Hits" album?

Answer: Desmond Child

One of many songs that Paul and Desmond wrote together.
4. Who is the first band member out of the ten members KISS has had over the years to have been shot by a gun?

Answer: Bruce Kulick

Bruce was shot in the right leg by a gunman with a 9mm pistol in October of 2003 outside of the Rainbow Bar and Grill in Hollywood. Bruce was not the intended target and reports say a bullet grazed his head as well.
5. Who became the band's manager on the 1996 reunion tour?

Answer: Doc McGhee

He can be seen on pretty much every KISS documentary (video or book) from 1996 on that involves concerts.
6. Which band member is deaf in his right ear?

Answer: Paul Stanley

Most people think he is deaf in his right ear as a result of playing in front of extremley loud amplifiers for 35 years, but he was actually born like that.
7. What company produces the synthetic blood Gene Simmons uses during KISS shows?

Answer: 3M

Tape and fake blood. Weird combination, don't you think?
8. Who drummed on the "Dynasty" and "Unmasked" albums for the tracks that Peter Criss didn't?

Answer: Anton Fig

Peter's drug and drinking problems were the reason for this.
9. Who has a very hard time remembering the lyrics to his own songs?

Answer: Gene Simmons

Gene is the only member to really ever have this problem. Paul Stanley publicly makes fun of him about this quite often.
10. What was Eric Carr's orginal make-up design suppose to be before the band chose to go with "The Fox" for his character.

Answer: The Hawk

There is a rare picture of Eric in this make up from when they were experimenting with it in 1980.
Source: Author RockExpert07

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ralzzz before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 27 2023 : Guest 108: 9/10
Jan 20 2023 : Guest 69: 6/10
Jan 20 2023 : Guest 66: 4/10
Jan 19 2023 : Guest 76: 8/10
Jan 18 2023 : Guest 172: 8/10
Jan 18 2023 : Guest 83: 9/10
Jan 15 2023 : Guest 64: 2/10
Jan 10 2023 : Guest 65: 2/10
Jan 09 2023 : Guest 86: 8/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
1. KISStory Average
2. KISS Them All Average
3. The Other Guys in Kiss Average
4. Kiss Lyrics Easier
5. KISS: Destroyer Tough
6. All Lineups KISS Trivia Tough
7. KISS Trivia Tough
8. Kiss Lyrics For Diehards Average
9. KISS Trivia Average
10. Don't Forget the KISS Lyrics Easier
11. Kiss Albums Average
12. Kiss Album Quiz Average

2/4/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us