Quiz about Kiss Albums
Quiz about Kiss Albums

Kiss Albums Trivia Quiz


This quiz is on some of the best Kiss albums. Hope you enjoy the quiz.

A multiple-choice quiz by diamondjim68. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music H-K
  8. »
  9. KISS

Author
diamondjim68
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
214,521
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
2758
Last 3 plays: Guest 208 (8/10), Guest 76 (8/10), Guest 24 (6/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What was the name of Kiss's first album? Hint

Dressed To Kill
Kiss
Hotter Than Hell
Alive!

2. What was the name of the group's first live album which featured the classic anthem "Rock And Roll All Nite"?
Hint

Live After Death
Live At Leeds
Live! Bootleg
Alive!

3. Which album included the hits "Detroit Rock City", "Beth" and "Shout It Out Loud"? Hint

Destroyer
Love Gun
Rock And Roll Over
Dressed To Kill

4. Which album includes the hits "Calling Dr. Love", "I Want You" and "Hard Luck Woman"?

Answer: (Four Words)
5. "Love Gun" was the group's first album to feature a title track.

True
False

6. "Alive II" was released before "Double Platinum".

True
False

7. Which album featured the disco hit "I Was Made For Loving You"? Hint

Unmasked
Dynasty
Double Platinum
Killers

8. Which album showed the group for the first time without make-up? Hint

Killers
Unmasked
Lick It Up
Creatures Of The Night

9. "Animalize" included the hits "Heaven's On Fire" and "Tears Are Falling".

True
False

10. Which greatest hits album featured the hits "Let's Put The X In Sex" and "You Make Me Rock Hard"? Hint

Crazy Nights
Smashes, Thrashes And Hits
Hot In The Shade
Revenge


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What was the name of Kiss's first album?

Answer: Kiss

Their self-titled debut album included the hits "Deuce" and "Strutter".
2. What was the name of the group's first live album which featured the classic anthem "Rock And Roll All Nite"?

Answer: Alive!

"Alive!" was released in fall 1975 and was considered by many as the greatest live album ever recorded.
3. Which album included the hits "Detroit Rock City", "Beth" and "Shout It Out Loud"?

Answer: Destroyer

"Destroyer" was released in 1976 and also included the songs "God Of Thunder" and "Great Expectations".
4. Which album includes the hits "Calling Dr. Love", "I Want You" and "Hard Luck Woman"?

Answer: Rock And Roll Over

"Rock And Roll Over" was released in fall 1976 and also included "Ladies Room".
5. "Love Gun" was the group's first album to feature a title track.

Answer: False

"Hotter Than Hell" was the first one. "Love Gun" was released in 1977 and had the hit "Christine Sixteen" and the cover song "Then She Kissed Me".
6. "Alive II" was released before "Double Platinum".

Answer: True

"Alive II" was the group's second live album, released in 1977. "Double Platinum" was their first greatest hits album, released in 1978.
7. Which album featured the disco hit "I Was Made For Loving You"?

Answer: Dynasty

"Dynasty" was released in 1979. It also included the cover of the Rolling Stones' "2000 Man".
8. Which album showed the group for the first time without make-up?

Answer: Lick It Up

"Lick It Up" was released in 1983. "Creatures of the Night" was rereleased with makeup-free art, but not until after the release of "Lick It Up".
9. "Animalize" included the hits "Heaven's On Fire" and "Tears Are Falling".

Answer: False

"Tears Are Falling" was released on the follow-up album "Asylum".
10. Which greatest hits album featured the hits "Let's Put The X In Sex" and "You Make Me Rock Hard"?

Answer: Smashes, Thrashes And Hits

"Smashes, Thrashes And Hits" featured many of Kiss' best early songs. It was released in 1988.
Source: Author diamondjim68

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ralzzz before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Feb 03 2023 : Guest 208: 8/10
Jan 24 2023 : Guest 76: 8/10
Jan 21 2023 : Guest 24: 6/10
Jan 20 2023 : Guest 66: 7/10
Jan 20 2023 : Guest 209: 8/10
Jan 18 2023 : Guest 172: 10/10
Jan 15 2023 : Guest 86: 3/10
Jan 12 2023 : Guest 64: 7/10
Jan 09 2023 : Guest 86: 10/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
1. Kiss Lyrics Easier
2. Don't Forget the KISS Lyrics Easier
3. Kiss Song Titles And Stuff Average
4. Hottest Band In The World Average
5. Guess that KISS Song! Average
6. Ace Frehley Average
7. Kiss In Other Words Average
8. Kiss In Other Words Average
9. KISStory Average
10. Kiss Lyrics For Diehards Average
11. Kiss Album Quiz Average
12. Eric Carr Trivia Average

2/4/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us