Quiz about Eric Carr Trivia
Quiz about Eric Carr Trivia

Eric Carr Trivia Trivia Quiz


This is a quiz on the late great Eric Carr.

A multiple-choice quiz by EricCarrRulez. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music H-K
  8. »
  9. KISS

Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
335,483
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
292
Last 3 plays: Guest 172 (9/10), Guest 101 (9/10), Guest 68 (10/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What is Eric Carr's real name? Hint

Adam Carr
Paul Caravello
Chris Smith
David Jones

2. When did Eric Carr audition for KISS? Hint

April 1980
June 1980
December 1979
May 1980

3. What was Eric Carr's original stage name? Hint

Rusty Blade
Dirty Blade
Eric Caravello
Rusthead

4. What was Eric Carr's original KISS stage persona? Hint

The Fox
The Hawk
The Scorpion
The Bear

5. When was Eric Carr born? Hint

April 9 1950
July 12 1950
March 6 1948
None of the above

6. What was a band Eric was in before KISS? Hint

The Cellarmen
Smile
Wicked Lester
White Tiger

7. What was Eric Carr's first album with KISS? Hint

Killers
Music From the Elder
Animalize
Crazy Nights

8. What was Eric Carr's distinguishable KISS color? Hint

Rust (Orange)
Scarlet (Red)
Cerulean (Blue)
Gold (Yellow)

9. What was the name of Eric Carr's solo album? Hint

Rockology
Next Day
Red Room
Velocity

10. Who did Eric Carr replace in KISS? Hint

Paul Stanley
Vinnie Vincent
Ace Frehley
Peter Criss


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is Eric Carr's real name?

Answer: Paul Caravello

Eric's original name was Paul Charles Caravello. He was born in Brooklyn, New York.
2. When did Eric Carr audition for KISS?

Answer: June 1980

Eric was introduced on the TV show "Kids Are People Too", filmed in late July 1980, but didn't air until September 1980.
3. What was Eric Carr's original stage name?

Answer: Rusty Blade

He insisted on Rusty Blade, but changed it to Eric Carr which he thought was better. He got Eric from a name one of his old girlfriends nicknames used to call him, and Carr was from his real last name Caravello.
4. What was Eric Carr's original KISS stage persona?

Answer: The Hawk

The first was The Hawk. Very unsatisfied, he created The Fox which better fit his personality.
5. When was Eric Carr born?

Answer: July 12 1950

He was born to Albert and Connie Caravello.
6. What was a band Eric was in before KISS?

Answer: The Cellarmen

Eric was in the band The Cellarmen and played drums and provided lead vocals.
7. What was Eric Carr's first album with KISS?

Answer: Music From the Elder

"Music From The Elder" was meant to be a movie but was never made into one. "The Elder" was also KISS's only concept album.
8. What was Eric Carr's distinguishable KISS color?

Answer: Rust (Orange)

His color was rust. He was going to have the stage name of Rusty Blade but later changed it to Eric Carr.
9. What was the name of Eric Carr's solo album?

Answer: Rockology

Bruce Kulick produced "Rockology" and released it in 1999.
10. Who did Eric Carr replace in KISS?

Answer: Peter Criss

Caravello was working for his father as an oven repair man for Jamaica Stove in Brooklyn. He was playing drums in a band named Flasher when Kiss dismissed Peter Criss.
Source: Author EricCarrRulez

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ralzzz before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 18 2023 : Guest 172: 9/10
Jan 12 2023 : Guest 101: 9/10
Jan 09 2023 : Guest 68: 10/10
Jan 08 2023 : Guest 71: 3/10
Dec 27 2022 : Guest 98: 10/10
Dec 11 2022 : Guest 24: 10/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
1. KISS Trivia Tough
2. The Other Guys in Kiss Average
3. KISS in New York City Difficult
4. Hottest Band In The World Average
5. KISS Trivia Average
6. Kiss In Other Words Average
7. KISS: Destroyer Tough
8. Guess that KISS Song! Average
9. Kiss Lyrics For Diehards Average
10. KISS: The Destroyer Tour Difficult
11. Random KISS Quiz Difficult
12. KISS Basics Average

2/4/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us