FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about All Lineups KISS Trivia
Quiz about All Lineups KISS Trivia

All Lineups KISS Trivia Trivia Quiz


This is a general quiz about our favorite band KISS written by a card-carrying member of the KISS Army. This quiz celebrates 30 years of Kiss and celebrates the release of Alive IV on July 22, 2003.

A multiple-choice quiz by BungeeAZ. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music H-K
  8. »
  9. KISS

Author
BungeeAZ
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
66,438
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Tough
Avg Score
9 / 15
Plays
3523
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 70 (13/15), Guest 88 (5/15), Guest 178 (7/15).
- -
Question 1 of 15
1. What is Gene Simmons' Birth name? Hint


Question 2 of 15
2. Vinnie Vincent's persona was Hint


Question 3 of 15
3. As of July 2003, how many members have been or are in KISS (please do not include guest musicians - only musicians on releases)? Hint


Question 4 of 15
4. Who appeared with Lenny Kravitz on the 'Kiss My A**' tribute CD? Hint


Question 5 of 15
5. The original lineup did what movie of the week for network TV? Hint


Question 6 of 15
6. Gene Simmons has not produced any albums by Hint


Question 7 of 15
7. Ace's main choice for guitar is? Hint


Question 8 of 15
8. Who plays bass guitar on the original recording of the song 'I Still Love You' from 'Creatures of the Night'? Hint


Question 9 of 15
9. KISS and Ace Frehley have recorded two songs separately. They are... Hint


Question 10 of 15
10. How do Gene and Paul describe the original KISS sound that they were striving for? Hint


Question 11 of 15
11. As of July, 2003 he is the current replacement for Ace Frehley as the Spaceman. Hint


Question 12 of 15
12. Bruce Kulick had said that if he were to have worn a costume it would have been... Hint


Question 13 of 15
13. Who produced the albums "Kiss" and "Hotter Than Hell"? Hint


Question 14 of 15
14. Which album did Bob Ezrin not produce with Kiss? Hint


Question 15 of 15
15. True or false: Vini Poncia produced the albums "Paul Stanley" and "Unmasked".



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Today : Guest 70: 13/15
Feb 19 2024 : Guest 88: 5/15
Feb 14 2024 : Guest 178: 7/15
Feb 05 2024 : Guest 71: 7/15
Jan 26 2024 : Guest 70: 13/15
Jan 07 2024 : Guest 184: 8/15
Jan 06 2024 : Guest 92: 14/15
Jan 03 2024 : Guest 174: 10/15
Dec 27 2023 : Guest 2: 6/15

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is Gene Simmons' Birth name?

Answer: Chaim Witz

Gene Simmons' birth name was Chaim Witz. When he moved to America, he took his mother's maiden name of Klein, and chose the name Gene. He finally chose Simmons as his professional last name.
2. Vinnie Vincent's persona was

Answer: The Ankh

Vinnie joined the band in 1982, while they were still in makeup. Paul designed the Ankh persona for him. He was also known as the Egyptian Warrior, as well as several other names.
3. As of July 2003, how many members have been or are in KISS (please do not include guest musicians - only musicians on releases)?

Answer: 10

As of July 22, 2003 Kiss members have included; Gene Simmons, Paul Stanley, Ace Frehley, Peter Criss, Eric Carr, Vinnie Vincent, Mark St. John, Bruce Kulick, Eric Singer and Tommy Thayer.
4. Who appeared with Lenny Kravitz on the 'Kiss My A**' tribute CD?

Answer: Stevie Wonder

Stevie Wonder played harmonica on Lenny's version of 'Deuce.'
5. The original lineup did what movie of the week for network TV?

Answer: 'Kiss Meets the Phantom of the Park'

'Kiss Meets the Phantom of the Park' was shown in October, 1978 on NBC.
6. Gene Simmons has not produced any albums by

Answer: King's X

Although professing a liking for King's X during the late 80's and early 90's, Gene has not produced any material for this band.
7. Ace's main choice for guitar is?

Answer: Gibson Les Paul

Ace's main choice of axe is the Gibson Les Paul, and Ace even has his own signature model. This model features 3 pickups, but none of them smoke. Paul used the Ibanez Iceman unitl his endorsement deal with Washburn. Currently, Paul endorses Silvertone Guitars.
8. Who plays bass guitar on the original recording of the song 'I Still Love You' from 'Creatures of the Night'?

Answer: Eric Carr

Eric was proficient at guitar, bass, keyboards, and harmonica as well as thunderous drums. RIP, Eric.
9. KISS and Ace Frehley have recorded two songs separately. They are...

Answer: 'Breakout' and 'Hide Your Heart'

Ace's song 'Breakout' from 'Frehley's Comet' appears without vocals on 'Revenge' as 'Carr Jam '81.' Both 'Hot In The Shade' and 'Trouble Walking' have versions of 'Hide Your Heart.'
10. How do Gene and Paul describe the original KISS sound that they were striving for?

Answer: Heavy Metal Beatles

Gene has indicated on many occasions that they were going for a sound that Gene calls Heavy Metal Beatles. Gene and Paul wanted to create the band that they themselves have never seen, but always wanted to see.
11. As of July, 2003 he is the current replacement for Ace Frehley as the Spaceman.

Answer: Tommy Thayer

Tommy Thayer was originally with Black and Blue and with Kiss tribute band Cold Gin. He was originally hired to be part of Kiss' administrative arm. He has, since then, moved into Ace's slot in several performing opportunities. He wore Ace's costume and makeup for a private appearance, Kiss' appearance on American Bandstand's 50th anniversary show, and as of July, 2003, Tommy is a full time member of Kiss.
12. Bruce Kulick had said that if he were to have worn a costume it would have been...

Answer: The Dog

In the video "X-Treme Closeup", Bruce had mentioned that he would have been The Dog. Eric Carr was to be the Hawk, but it didn't suit him. Bruce has been described as being like a tree during his first few shows with Kiss during the "Animalize" tour.
13. Who produced the albums "Kiss" and "Hotter Than Hell"?

Answer: Kenny Kerner and Ritchie Wise

Kiss' first two releases were produced by Kenny Kerner and Ritchie Wise. They were chosen by Neil Bogart and their credits include Badfinger. Eddie Kramer produced the demo that they shopped around.
14. Which album did Bob Ezrin not produce with Kiss?

Answer: Creatures of the Night

"Creatures of the Night" was produced by Michael James Jackson. Nevertheless, it was a very heavy album and helped Kiss to refocus on heavier music after "The Elder", prduced by Bob Ezrin, "Unmasked", and "Dynasty", both of which were produced by Vini Poncia.
15. True or false: Vini Poncia produced the albums "Paul Stanley" and "Unmasked".

Answer: False

Vini Poncia produced "Peter Criss", "Dynasty", and "Unmasked." Thank you for taking this quiz.
Source: Author BungeeAZ

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bullymom before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. KISStory Average
2. KISS Them All Average
3. The Other Guys in Kiss Average
4. Kiss Lyrics Easier
5. KISS: Destroyer Tough
6. KISS Trivia Tough
7. Think You're a KISS Fan? Tough
8. Kiss Lyrics For Diehards Average
9. Don't Forget the KISS Lyrics Easier
10. Guess that KISS Song! Average
11. Kiss Album Quiz Average
12. Kiss Albums Average

2/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us