Quiz about Luck Of The Irish
Quiz about Luck Of The Irish

Luck Of The Irish Trivia Quiz


The Irish are lucky because they father Nicky Byrnes, Shane Filan, Bryan McFadden, Mark Feehily and Kian Egan, aka Westlife. Take this quiz to see if you know Westlife.

A multiple-choice quiz by uptown_girl. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music T-Z
  8. »
  9. Westlife

Author
uptown_girl
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
109,868
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
1822
Last 3 plays: Guest 124 (6/10), Guest 82 (8/10), Guest 82 (8/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What was Westlife's 10th UK Single? Hint

Uptown Girl
Bop Bop Baby
World Of Our Own
Queen Of My Heart

2. In 1999 in the UK, Westlife received record of the year for which single? Hint

If I Let You Go
My Love
Flying Without Wings
Swear It Again

3. What was Westlife's first number one single? Hint

No No
Flying Without Wings
If I Let You Go
Swear It Again

4. Which Westlife song was the first Westlife Single that did not reach number one in the UK? Hint

What Makes A Man
My Love
Bop Bop Baby
Against All Odds

5. Which song did Westlife record for charity? Hint

Swear It Again
When You're Looking Like That
If I Let You Go
Uptown Girl

6. In the 2000 Smash Hits Awards, how many awards did Westlife win? Hint

5
6
4
3

7. Which two video clips were re-shot for the American market? Hint

Swear It Again and World Of Our Own
My Love and Flying Without Wings
Swear It Again and If I Let U Go
Unbreakable and World Of Our Own

8. How many tracks on Westlife's "Unbreakable" album were previous not released on another album? Hint

5
6
7
4

9. Which song have Westlife not recorded a cover version of? Hint

Miss You Nights
Sorry Seems To Be The Hardest Word
More Than Words
Angel

10. In "Unbreakable", who sings first out of the group? Hint

Shane
Mark
Bryan
Kian


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What was Westlife's 10th UK Single?

Answer: Queen Of My Heart

This powerful ballad reached the top UK positon. The single was taken off "World Of Our Own".
2. In 1999 in the UK, Westlife received record of the year for which single?

Answer: Flying Without Wings

This was their first record of the year. They also won this award the following year for "My Love".
3. What was Westlife's first number one single?

Answer: Swear It Again

This was their debut single and set them up to entering the "Guiness Book Of Records" for most consecutive number ones in the UK from debut. The single was taken off the "Westlife" album.
4. Which Westlife song was the first Westlife Single that did not reach number one in the UK?

Answer: What Makes A Man

This was the first single from their debut in 1999 that did not reach the number one position. It was their 8th single and was beaten by Bob The Builder's "Can We Fix It". The song reached number two in the UK charts.
5. Which song did Westlife record for charity?

Answer: Uptown Girl

This Billy Joel cover was recorded for the charity comic relief. It reached number six in the Australian charts during 2001.
6. In the 2000 Smash Hits Awards, how many awards did Westlife win?

Answer: 6

Westlife won a whopping awards! These included Best Looking Male (Shane), Best Haircut (Kian), Best Band On Planet Pop, Best Non-British Band, Best Single Of 2002 ("My Love") and Best Album Of 2002 (Coast To Coast).
7. Which two video clips were re-shot for the American market?

Answer: Swear It Again and World Of Our Own

These two singles were the only releases in the US from the first 3 albums. Two Albums were released, "World Of Our Own" and "Westlife".
8. How many tracks on Westlife's "Unbreakable" album were previous not released on another album?

Answer: 6

Unbreakable was their first new single released off this album. It reached the top UK chart position. The song "Miss You Nights" is a cover of the Cliff Richard track. "Tonight", "Written In The Stars", "How Does It Feel" and "Love Takes Two" are also new tracks on the album.
9. Which song have Westlife not recorded a cover version of?

Answer: Sorry Seems To Be The Hardest Word

This song was covered by the band Blue which featured Elton John who released this single previously. Westlife's version of the Extreme's song "More Than Words" is on their debut album. Cliff Richard's "Miss You Nights" is on Westlife's "Unbreakable" album. The powerful ballad "Angel" features on "Coast to Coast".
10. In "Unbreakable", who sings first out of the group?

Answer: Shane

"Unbreakable" went to number one in the UK. It was the first song released off the "Unbreakable" album.
Source: Author uptown_girl

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Bruyere before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 28 2023 : Guest 124: 6/10
Dec 18 2022 : Guest 82: 8/10
Dec 17 2022 : Guest 82: 8/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
1. Westlife - Fill The Lyric! Average
2. Westlife Lyric Quiz Very Easy
3. Finish The Westlife Lyric Average
4. Westlife Lyrics 1 Average
5. Westlifes Uptown Girl Average
6. Westlife Lyrics! Average
7. Westlife UK Chart Positions! Easier
8. Lyrics From Westlife Songs Tough
9. Westlife Average
10. Westlife Lyrics Average
11. Westlife's Third Album Lyrics! Average
12. Westlife Rock Average

2/1/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us