Quiz about Queen
Quiz about Queen

The Ultimate Queen Quiz | Music


A quiz about rock legends Queen.

A multiple-choice quiz by iainscott2002. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music Q-S
  8. »
  9. Queen

Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
132,258
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1742
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What was Freddie Mercury's original surname?

Answer: (One Word- last name)
2. On which date was Queen's first album released? Hint

August 17th 1973
November 11th 1973
January 7th 1973
July 13th 1973

3. What was Queen's first ever UK Number One? Hint

Killer Queen
Bohemian Rhapsody
Liar
Keep Yourself Alive

4. Who sang on and co-wrote "Under Pressure"? Hint

Mick Jagger
George Michael
David Bowie
Elton John

5. Queen played two dates at Wembley Stadium during the "Magic Tour" in 1986- on which dates did they play at Wembley? Hint

24th and 25th June
11th and 12th July
1st and 2nd May
17th and 18th August

6. When did Freddie Mercury announce to the world that he had AIDS? Hint

23rd November 1991
25th November 1991
24th November 1991
22nd November 1991

7. What was Queen's biggest hit in America? Hint

Radio Ga Ga
Another One Bites The Dust
A Kind Of Magic
One Vision

8. What band were Brian May and Roger Taylor in before they joined Queen?

Answer: (One Word)
9. What was the last Queen album to be released? (as of May 2003) Hint

Greatest Hits III
Greatest Hits I
Greatest Hits II
Queen Rocks

10. Who sang on "No-one But You, (Only The Good Die Young)"? Hint

Brian and John
Brian and Freddie
Roger and John
Brian and Roger


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What was Freddie Mercury's original surname?

Answer: Bulsara

Faroukh Bulsara was born on September 5th 1946 in Zanzibar, Africa.
2. On which date was Queen's first album released?

Answer: July 13th 1973

Queen's first album, "Queen", was released on July 13th 1973.
3. What was Queen's first ever UK Number One?

Answer: Bohemian Rhapsody

"Bohemian Rhapsody" is the band's most famous song. It was taken from the album "Night At The Opera" (1975) and was Number One in the UK charts for 9 weeks in 1975; it was re-released in 1991 after Freddie's death.
4. Who sang on and co-wrote "Under Pressure"?

Answer: David Bowie

Taken from the album "Hot Space" (1981). The video for the song doesn't include the band or David Bowie.
5. Queen played two dates at Wembley Stadium during the "Magic Tour" in 1986- on which dates did they play at Wembley?

Answer: 11th and 12th July

Queen played at Wembley on the 11th and 12th of July. The second night was released on double LP, double casette, and double CD in 1992.
6. When did Freddie Mercury announce to the world that he had AIDS?

Answer: 23rd November 1991

On 23rd November 1991, Freddie Mercury announced to the world that he had AIDS; the next day, his fight was over when he died in his home in London.
7. What was Queen's biggest hit in America?

Answer: Another One Bites The Dust

"Another One Bites The Dust", written by John Deacon, is taken from the album "The Game" (1980).
8. What band were Brian May and Roger Taylor in before they joined Queen?

Answer: Smile

Brian and Roger were in a band called Smile with Tim Stafell, who introduced them to Freddie.
9. What was the last Queen album to be released? (as of May 2003)

Answer: Greatest Hits III

Queen's "Greatest Hits III" includes "Barcelona", "The Show Must Go On" featuring Elton John, "Princes Of The Universe", and a bonus track, "Thank God It's Christmas".
10. Who sang on "No-one But You, (Only The Good Die Young)"?

Answer: Brian and Roger

"No-one But You, (Only The Good Die Young)" was the first ever Queen song without the vocals of Freddie. It was taken from the album "Queen Rocks" (1997).
Source: Author iainscott2002

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bullymom before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 13 2023 : Guest 24: 3/10
Jan 01 2023 : Guest 104: 1/10

Score Distribution

quiz
1/30/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us