FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Rock Lyrics  Mystery Word 14
Quiz about Rock Lyrics  Mystery Word 14

Rock Lyrics - Mystery Word #14 Quiz


Another in a series of rock lyrics quizzes with a twist. I'll give you the lyrics; you tell me who sang them. Good luck and have fun.

A multiple-choice quiz by miamisammy29. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Rock Lyrics
  8. »
  9. Mystery Word

Author
miamisammy29
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
161,579
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
3853
Awards
Top 20% Quiz
- -
Question 1 of 10
1. "The sky is burnin'; I believe my soul's on fire. You are, I'm learnin', the key to my desire." Hint


Question 2 of 10
2. "You say your Mum ain't home, it ain't my concern. Just play with me and you won't get burned. I have only one itching desire. Let me stand next to your fire." Hint


Question 3 of 10
3. "Fire on the mountain, run, boys, run. The devil's in the House of the Rising Sun. Chicken in the breadpan peckin' out dough. Granny, does your dog bite? 'No, child, no'." Hint


Question 4 of 10
4. "When Josie comes home, so good. She's the pride of the neighborhood. She's the raw flame, the live wire. She prays like a Roman with her eyes on fire." Hint


Question 5 of 10
5. "Hit me with your best shot. Why don't you hit me with your best shot. Hit me with your best shot. Fire away." Hint


Question 6 of 10
6. "I wonder if those changes have left a scar on you, like all the burning hoops of fire that you and I passed through. You're a bluebird on a telegraph line; I hope you're happy now. Well, if the wind of change comes down your way, girl, you'll make it back somehow." Hint


Question 7 of 10
7. "Lover, I'm on the street. Gonna go where the bright lights and the big city meet, with a red guitar on fire. Desire." Hint


Question 8 of 10
8. "You can climb a mountain. You can swim the sea. You can jump into the fire, but you'll never be free." Hint


Question 9 of 10
9. "Who wants to break the news about Uncle Joe? You remember Uncle Joe; he was the one afraid to cut the cake. And who wants to tell poor Aunt Sarah, Joe's run off to Fire Lake?" Hint


Question 10 of 10
10. Time again for the mystery word. Without going back to peek, tell me: What one word was used in each of the previous nine lyrics?

Answer: (One Word)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "The sky is burnin'; I believe my soul's on fire. You are, I'm learnin', the key to my desire."

Answer: Bad Company

"Burnin' Sky", from the album of the same name, originally released in 1977.
2. "You say your Mum ain't home, it ain't my concern. Just play with me and you won't get burned. I have only one itching desire. Let me stand next to your fire."

Answer: The Jimi Hendrix Experience

"Fire", from the album "Are You Experienced?", originally released in 1967.
3. "Fire on the mountain, run, boys, run. The devil's in the House of the Rising Sun. Chicken in the breadpan peckin' out dough. Granny, does your dog bite? 'No, child, no'."

Answer: Charlie Daniels Band

"The Devil Went Down to Georgia", from the album "Million Mile Reflections", originally released in 1979.
4. "When Josie comes home, so good. She's the pride of the neighborhood. She's the raw flame, the live wire. She prays like a Roman with her eyes on fire."

Answer: Steely Dan

"Josie", from the album "Aja", originally released in 1977.
5. "Hit me with your best shot. Why don't you hit me with your best shot. Hit me with your best shot. Fire away."

Answer: Pat Benatar

"Hit Me With Your Best Shot", from the album "Crimes of Passion", originally released in 1980.
6. "I wonder if those changes have left a scar on you, like all the burning hoops of fire that you and I passed through. You're a bluebird on a telegraph line; I hope you're happy now. Well, if the wind of change comes down your way, girl, you'll make it back somehow."

Answer: Elton John

"Funeral for a Friend/Love Lies Bleeding", from the album "Goodbye Yellow Brick Road", originally released in 1973. "Funeral for a Friend" is actually the instrumental tune that runs into "Love Lies Bleeding", but they're often referred to as written above.
7. "Lover, I'm on the street. Gonna go where the bright lights and the big city meet, with a red guitar on fire. Desire."

Answer: U2

"Desire", from the album "Rattle and Hum", originally released in 1991.
8. "You can climb a mountain. You can swim the sea. You can jump into the fire, but you'll never be free."

Answer: Nilsson

"Jump Into the Fire", from the album "Nilsson Schmilsson", originally released in 1971.
9. "Who wants to break the news about Uncle Joe? You remember Uncle Joe; he was the one afraid to cut the cake. And who wants to tell poor Aunt Sarah, Joe's run off to Fire Lake?"

Answer: Bob Seger and the Silver Bullet Band

"Fire Lake", from the album "Against the Wind", originally released in 1980.
10. Time again for the mystery word. Without going back to peek, tell me: What one word was used in each of the previous nine lyrics?

Answer: Fire

No particular reason for using the word, "Fire". Hope you enjoyed it. Keep on quizzin'.
Source: Author miamisammy29

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ltc717 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us