FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Rock Lyrics  Mystery Word 46
Quiz about Rock Lyrics  Mystery Word 46

Rock Lyrics - Mystery Word #46 Quiz


This is another in the series of lyrics quizzes with a twist. I give you the lyrics; you guess who sang it. Keep an eye out for the mystery word, and good luck.

A multiple-choice quiz by miamisammy29. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Rock Lyrics
  8. »
  9. Mystery Word

Author
miamisammy29
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
196,693
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
1390
- -
Question 1 of 10
1. Who sang these lyrics: "Welcome to the Grand Illusion, come on in and see what's happening, pay the price, get your tickets for the show. The stage is set, the band starts playing, suddenly your heart is pounding, wishing secretly you were a star." Hint


Question 2 of 10
2. Who sang these lyrics: "Living on a lighted stage approaches the unreal, for those who think and feel. In touch with some reality, beyond the gilded cage." Hint


Question 3 of 10
3. Who sang these lyrics: "The band's on stage and it's one of those nights. Oh yeah. The drummer thinks that he is dynamite." Hint


Question 4 of 10
4. Who sang these lyrics: "Here I am, on the road again. There I am, up on the stage. Here I go, playin' the star again. There I go, turn the page." Hint


Question 5 of 10
5. Who sang these lyrics: "When you're up on the stage, it's so unbelieveable, oh unforgettable, how they adore you. But then your wife seems to think you're losing your sanity, oh calamity." Hint


Question 6 of 10
6. Who sang these lyrics: "Little Sister hits the stage; she can't help it, she's coming of age. Little Junior, he's all in a rage; did you notice she was coming of age." Hint


Question 7 of 10
7. Who sang these lyrics: "See the man with the stage fright, just standin' up there to give it all his might. And he got caught in the spotlight. But when he gets to the end, he wants to start all over again." Hint


Question 8 of 10
8. Who sang these lyrics: "I saw you standing there by the stage, your black stockings and your see-through dress. Your mouth is open but I don't wanna hear you say goodnight." Hint


Question 9 of 10
9. Who sang these lyrics: "We were the first band to vomit in the bar, and find the distance to the stage too far. Meanwhile it's getting late at ten o'clock. 'Rock is dead', they say." Hint


Question 10 of 10
10. Time once again for the mystery word. Now, without going back to peek, tell me: Other than the word "the", what one word was used in each of the previous nine lyrics?

Answer: (One Word)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who sang these lyrics: "Welcome to the Grand Illusion, come on in and see what's happening, pay the price, get your tickets for the show. The stage is set, the band starts playing, suddenly your heart is pounding, wishing secretly you were a star."

Answer: Styx

"The Grand Illusion", from the album of the same name, originally released in 1977. This album also includes the tunes, "Miss America", "Come Sail Away", and "Fooling Yourself (Angry Young Man)". Founding member, Dennis DeYoung, wrote and sings lead on the title track, as well as four other songs on the album.
2. Who sang these lyrics: "Living on a lighted stage approaches the unreal, for those who think and feel. In touch with some reality, beyond the gilded cage."

Answer: Rush

"Limelight", from the album "Moving Pictures", originally released in 1981. This album also includes the classics, "Tom Sawyer", "Red Barchetta", and "YYZ". Rush drummer, Neil Peart, penned the classic "Limelight" about rock stars' lack of privacy and everyday struggles with fame and fortune. "YYZ" is a powerhouse instrumental which took its name from the code letters for Toronto's Lester B. Pearson International Airport.
3. Who sang these lyrics: "The band's on stage and it's one of those nights. Oh yeah. The drummer thinks that he is dynamite."

Answer: The Rolling Stones

"If You Can't Rock Me", from the album "It's Only Rock 'N' Roll", originally released in 1974. This album also includes the tunes, "Time Waits For No One", "Dance Little Sister", and "Fingerprint File". This classic album featured some big-name guest musicians such as Billy Preston, Kenney Jones, David Bowie, Nicky Hopkins, and Ron Wood before he was officially a member of the Stones.
4. Who sang these lyrics: "Here I am, on the road again. There I am, up on the stage. Here I go, playin' the star again. There I go, turn the page."

Answer: Bob Seger

"Turn the Page", from the album "Back in '72", originally released in 1972. This album also includes the tunes, "Rosalie", "I've Got Time", and a remake of the Allman Brothers' "Midnight Rider". "Turn the Page" has been covered by many artists from country and western to heavy metal, including Waylon Jennings, Golden Earring, and Metallica.
5. Who sang these lyrics: "When you're up on the stage, it's so unbelieveable, oh unforgettable, how they adore you. But then your wife seems to think you're losing your sanity, oh calamity."

Answer: Supertramp

"Take the Long Way Home", from the album "Breakfast in America", originally released in 1979. This album also includes the tunes, "Goodbye Stranger", "The Logical Song", and "Gone Hollywood". Supertramp formed in 1969 and disbanded in 1971, then reformed in 1973 and again disbanded in 1988, and then reformed again 1997, and have released a total of ten studio albums over a span of thirty-five years.
6. Who sang these lyrics: "Little Sister hits the stage; she can't help it, she's coming of age. Little Junior, he's all in a rage; did you notice she was coming of age."

Answer: Damn Yankees

"Coming of Age", from Damn Yankees' self-titled debut album, originally released in 1990. This album also includes the tunes, "High Enough", "Come Again", and "Piledriver". Damn Yankees included Ted Nugent on guitar, Tommy Shaw (formerly of Styx) on guitar and vocals, Jack Blades (formerly of Night Ranger) on bass and vocals, and Michael Cartellone on drums. Shaw would later rejoin Styx after the demise of Damn Yankees.
7. Who sang these lyrics: "See the man with the stage fright, just standin' up there to give it all his might. And he got caught in the spotlight. But when he gets to the end, he wants to start all over again."

Answer: The Band

"Stage Fright", from the album of the same name, originally released in 1970. This album also includes the tunes, "The Shape I'm In", "Daniel and the Sacred Harp", and "Just Another Whistle Stop". The five-piece Band consisted of Robbie Robertson (guitar), Richard Manuel (piano/vocals), Garth Hudson (keyboards), Rick Danko (bass/vocals), and Levon Helm (drums/vocals).
8. Who sang these lyrics: "I saw you standing there by the stage, your black stockings and your see-through dress. Your mouth is open but I don't wanna hear you say goodnight."

Answer: Rainbow

"All Night Long", from the album "Down to Earth", originally released in 1979. This album also includes the tunes, "Since You've Been Gone", "Danger Zone", and "Eyes of the World". Graham Bonnet was Rainbow's lead vocalist on this classic album. During their twenty or so years as a group, Rainbow had a total of eighteen different members.
9. Who sang these lyrics: "We were the first band to vomit in the bar, and find the distance to the stage too far. Meanwhile it's getting late at ten o'clock. 'Rock is dead', they say."

Answer: The Who

"Long Live Rock", from the album "Odds and Sods", originally released in 1974. This album also includes the tunes, "Pure and Easy", "Put The Money Down, and "Love Ain't For Keeping". "Odds and Sods" was a compilation of some of the Who's rarities, with some additional new tunes. It is a great album, and a must for Who fans.
10. Time once again for the mystery word. Now, without going back to peek, tell me: Other than the word "the", what one word was used in each of the previous nine lyrics?

Answer: Stage

In my opinion, a rock band can't truly be judged until you've seen them live on stage. Long live rock, everybody! Thanks for playing.
Source: Author miamisammy29

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us