FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Rock Lyrics  Mystery Word 47
Quiz about Rock Lyrics  Mystery Word 47

Rock Lyrics - Mystery Word #47 Quiz


Another in the series of rock lyrics quizzes with a twist. I give you the lyrics; you guess who sang them. Watch for the mystery word. Good luck.

A multiple-choice quiz by miamisammy29. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Rock Lyrics
  8. »
  9. Mystery Word

Author
miamisammy29
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
198,988
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
2010
- -
Question 1 of 10
1. Who sang these lyrics? "When I was a young boy, said put away those young boy ways. Now that I'm gettin' older, so much older, I long for those young boy days." Hint


Question 2 of 10
2. Who sang these lyrics? "Daniel my brother, you are older than me. Do you still feel the pain, of the scars that won't heal?" Hint


Question 3 of 10
3. Who sang these lyrics? "Well, I've been afraid of changing, 'cause I've built my life around you. But time makes you bolder; even children get older, and I'm getting older, too." Hint


Question 4 of 10
4. Who sang these lyrics? "Summer's going fast, night's growing colder. Children growing up, old friends growing older. Freeze this moment a little bit longer; make each impression a little bit stronger." Hint


Question 5 of 10
5. Who sang these lyrics? "The exodus is here; the happy ones are near. Let's get together before we get much older." Hint


Question 6 of 10
6. Who sang these lyrics? "My faith was so much stronger then, I believed in fellow men, and I was so much older then. When I was young. When I was young." Hint


Question 7 of 10
7. Who sang these lyrics? "Though you're older now, it's just the same. You can play the dandelion game." Hint


Question 8 of 10
8. Who sang these lyrics? "Lyin' awake in a cold, cold sweat; am I overdrawn, am I going into debt? It gets worse the older that you get. No escape from the state of confusion I'm in." Hint


Question 9 of 10
9. Who sang these lyrics? "Good and bad, I define these terms, quite clear, no doubt, somehow. Ah, but I was so much older then; I'm younger than that now." Hint


Question 10 of 10
10. Now, without going back to peek, tell me: What one word appears in each of the nine previous lyrics?

Answer: (One Word)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who sang these lyrics? "When I was a young boy, said put away those young boy ways. Now that I'm gettin' older, so much older, I long for those young boy days."

Answer: John Cougar

"Hurts So Good", from the album "American Fool", originally released in 1982. This album also includes the tunes, "Jack and Diane", "Thundering Hearts", and "Close Enough". The artist was still known as simply John Cougar when this album was released.

He would add his real surname, Mellencamp, to his name shortly thereafter, and would eventually drop the 'Cougar' altogether. "American Fool" was the first album by Mellencamp to reach Number One.
2. Who sang these lyrics? "Daniel my brother, you are older than me. Do you still feel the pain, of the scars that won't heal?"

Answer: Elton John

"Daniel", from the album "Don't Shoot Me, I'm Only the Piano Player", originally released in 1973. This album also includes the tunes, "Crocodile Rock", "Elderberry Wine", and "Blues For My Baby And Me". According to the original lyrics, the character of "Daniel" had been blinded in the Vietnam War, and then decided to move to Spain.

Hence, the verse that states, "Your eyes have died, but you see more than I".
3. Who sang these lyrics? "Well, I've been afraid of changing, 'cause I've built my life around you. But time makes you bolder; even children get older, and I'm getting older, too."

Answer: Fleetwood Mac

"Landslide", from the album "Fleetwood Mac", originally released in 1975. This album also includes the tunes, "Rhiannon", "World Turning", and "Say You Love Me". This album was Fleetwood Mac's first with their new lineup which included Stevie Nicks and Lindsey Buckingham. Nicks penned "Landslide", drawing on her relationship with her father as the inspiration for the song.
4. Who sang these lyrics? "Summer's going fast, night's growing colder. Children growing up, old friends growing older. Freeze this moment a little bit longer; make each impression a little bit stronger."

Answer: Rush

"Time Stand Still", from the album "Hold Your Fire", originally released in 1987. This album also includes the tunes, "Force Ten", "Mission", and "Second Nature". The album, "Hold Your Fire", was the twelfth studio album for the Canadian power trio. As of the beginning of 2005, Rush had released a total of seventeen studio albums, in addition to several live and greatest hits albums.
5. Who sang these lyrics? "The exodus is here; the happy ones are near. Let's get together before we get much older."

Answer: The Who

"Baba O'Riley", from the album "Who's Next", originally released in 1971. This album also includes the classics, "Bargain", "Behind Blue Eyes", and "Won't Get Fooled Again". "Baba O'Riley" (sometimes to referred to as "Teenage Wasteland") is a Who classic, and was one of the pioneering songs to use the synthesizer as the rhythmic backing for the song.

It has since been used in that manner in countless rock tunes.
6. Who sang these lyrics? "My faith was so much stronger then, I believed in fellow men, and I was so much older then. When I was young. When I was young."

Answer: The Animals

"When I Was Young". This classic tune was released as a single in 1967, and reached as high as Number 15 on the "Billboard" Charts. Brian Jones of the Rolling Stones once called Eric Burden "the best blues singer ever to come out of England".
7. Who sang these lyrics? "Though you're older now, it's just the same. You can play the dandelion game."

Answer: Rolling Stones

"Dandelion". This tune was originally released as a single by the Stones in 1967. It was one of the Stones more psychedelic tunes, and was originally meant to appear on their 1967 album, "Their Satanic Majesties Request", but it didn't make the final cut. Keith Richards also named his daughter after this tune, which was a personal favorite of the Stones' legendary guitarist.
8. Who sang these lyrics? "Lyin' awake in a cold, cold sweat; am I overdrawn, am I going into debt? It gets worse the older that you get. No escape from the state of confusion I'm in."

Answer: The Kinks

"State of Confusion", from the album of the same name, originally released in 1983. This album also includes the tunes, "Don't Forget To Dance", "Come Dancing", and "Labour of Love". The Kinks' last studio album was released in 1993, and their last tour was in 1995.

They have produced several of their own albums, as well as other bands' albums, at their own Konk Studios in London, England.
9. Who sang these lyrics? "Good and bad, I define these terms, quite clear, no doubt, somehow. Ah, but I was so much older then; I'm younger than that now."

Answer: Bob Dylan

"My Back Pages", from the album "Another Side of Bob Dylan", originally released in 1964. This album also includes the tunes, "Spanish Harlem Incident", "It Ain't Me, Babe", and "Ballad In Plain D". The Byrds have released several hits that were originally written and recorded by the "Free-Wheelin'" Bob Dylan; "My Back Pages" was one of them.
10. Now, without going back to peek, tell me: What one word appears in each of the nine previous lyrics?

Answer: Older

"The older you get, the sexier you get", I always say.
Source: Author miamisammy29

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Dalgleish before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us