FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Rock n Roll Translationology
Quiz about Rock n Roll Translationology

Rock 'n Roll "Translationology" Quiz


Welcome to my fifth class, "Rockin' Translations 101". I've taken the lyrics of 15 classic rock tunes, translated them into another language, and then translated the results back to English again. Simply name the song. Have fun!

A multiple-choice quiz by doorsfan58. Estimated time: 7 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Lyrics Mixture
  8. »
  9. Misheard Lyrics

Author
doorsfan58
Time
7 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
293,806
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
11 / 15
Plays
3975
Awards
Top 35% Quiz
- -
Question 1 of 15
1. "I was born with the hurricane of converge
And I howled with my ma of the operational rain
But really now all gases
But entirely the right
Flash of the Jack of I'm jumpin'
The gas. Gas! Gas!"

Name the song that went from English to Japanese to English.
Hint


Question 2 of 15
2. "No one going to accept my automobile
I'm going to participate in the race it to the earth
No one going to beat my automobile
It's to go to break the speed of sound
Oooh it's machine of killing
It's is obtained everything..."

These lyrics (English-Russian-English) belong to which song?
Hint


Question 3 of 15
3. "It lost its mind?
It can see or he is blind?
He can walks of all?
Or if moves it falls?
He is alive or inoperative?
He has thoughts of its head inside?
The well only passes it there
Because we must we import in them exactly..."

English-Portuguese-English. Name the song.
Hint


Question 4 of 15
4. "Very good we obtained have not chosen all girls and boy
Makin' all that noise
The cause they had discovered the new toy is very good
Our can't salutes ya can't discovers the flag
If that don't clothes ya that's resistance
School is summer
School's forever
School is in full bloom to the piece..."

These lyrics went English-Chinese-English. What song are they from?
Hint


Question 5 of 15
5. "You it which gets a bad name
You who are the possibility
Only you of only taking down
But in the city which gives which degree fascination
Is at the word outside rotation
It which in surroundings of your oneself rotation
Improves in your oneself circumference
Upside down become and go round go round in circumference..."

Which song received the English-Korean-English treatment?
Hint


Question 6 of 15
6. "The hey mum hey said the way where you move itself
Going she makes you sweat, going you she makes the ditch
The way of children Ah-ah you shakes that thing
Going it makes you burn, going you it makes the sting
Hey baby hey when you walk the way
You are careful your drip of honey
Can't the keeps far..."

These English-Greek-English come from which song?
Hint


Question 7 of 15
7. "Here in field as for me as for me
Who fight because of my meal
My life I don't you obtain again in me
The necessity of which fights
In order to prove I'm right
I don't the necessity the scream
Which is permitted
The raise in salary your eye
It's of just uncultivated land of a teen..."

What English-Japanese-English song is this?
Hint


Question 8 of 15
8. "You demonstrate our all you've to you in dancin' maintenance
And the room obtains is hot you to drive us to be wild,
You are crazy which you said to actuate you to want to revolving to seek help party's starts
We'll lets you drive us to be wild
We'll actuates you to be crazy..."

Name the song that contains these English-Chinese-English lyrics.
Hint


Question 9 of 15
9. "It's obtaining it late has seen you to my mating parts
Ma it tells me when boys obtain here
It's of 7 o'hours I want to shake those to obtain stomach complete of beer
My old man's is more drunk than keg complete of monkeys
And my elderly woman it don't attentiveness
My views of sister dears in her braces and boots
The handful of grease in its hair..."

English-Russian-English: Which song is this?
Hint


Question 10 of 15
10. "Here completely I was wasting
Without job and I drain all
All inside of the relative one so as to of the frustration
As I go to the drift from the city to the tact of the city
As if nobody were worried if alive or dies
Thus I could also begin to put a sure action in my life
Being broken off the law,
Breaking off the law..."

Name the song that went English-Italian-English here.
Hint


Question 11 of 15
11. "Well or don't they come from where and positively come
But, they are knowing them comin' Hopes
Respects me and I don't does they it how
It where they positively are good
But is knowing them doin' Hopes
Are free respect it they the cat scratch heat generation
Which gives a cat scratch heat generation to me..."

English-Korean-English: Which song is this?
Hint


Question 12 of 15
12. "I position of the earring where you have shone so brown
Like method vis-a-vis your skin
And as for me the tonight desert you we would like to sleep
Using 1,000,000,000 star entirely
As for cause I in peace you obtained in the easy feeling the cause
I'm land where and I have known that you are not disappointed me
And already stand..."

I translated these lyrics from English-Japanese-English. What song are they from?
Hint


Question 13 of 15
13. "People are disowned when the you're foreheads more disowned
Seem ugly when you're alone
The women seem bad when the undesirable ways of you're are irregular
When you're down
When you're disowned the foreheads exit from the rain
When you're disowned..."

The lyrics of which song went from English-Italian-English here?
Hint


Question 14 of 15
14. "Emotion candy
Emotion candy
You speak on the things that nobody imports
You're that spends the things that nobody consumes
You're that calls my name but you obtained to make
You bevel me clearly
You say the baby where the evil if carried through in one year..."

Which of these songs got the English-Portuguese-English treatment?
Hint


Question 15 of 15
15. "Sits the park bench
Some evil intent approach gaze's little girl
Runs under his nose's nasal mucus
Smears the worn-out upper and lower garments' greasy finger
Drying in the cold sun
The onlooking achievement inlays the frill the short underpants to run..."

These English-Chinese-English lyrics belong to which song?
Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "I was born with the hurricane of converge And I howled with my ma of the operational rain But really now all gases But entirely the right Flash of the Jack of I'm jumpin' The gas. Gas! Gas!" Name the song that went from English to Japanese to English.

Answer: Jumpin' Jack Flash

"I was born in a cross-fire hurricane
And I howled at my ma in the driving rain
But it's all right now, in fact, it's a gas
But it's all right. I'm Jumpin' Jack Flash
It's a gas! gas! gas!"

"Jumpin' Jack Flash" (Jagger, Richards) was released as a single in 1968, and was performed by the Rolling Stones.
2. "No one going to accept my automobile I'm going to participate in the race it to the earth No one going to beat my automobile It's to go to break the speed of sound Oooh it's machine of killing It's is obtained everything..." These lyrics (English-Russian-English) belong to which song?

Answer: Highway Star

"Nobody gonna take my car
I'm gonna race it to the ground
Nobody gonna beat my car
It's gonna break the speed of sound
Oooh it's a killing machine
It's got everything..."

"Highway Star" (Gillan, Blackmore, Glover, Lord, Paice), is from the 1972 album "Machine Head", and was performed by Deep Purple.
3. "It lost its mind? It can see or he is blind? He can walks of all? Or if moves it falls? He is alive or inoperative? He has thoughts of its head inside? The well only passes it there Because we must we import in them exactly..." English-Portuguese-English. Name the song.

Answer: Iron Man

"Has he lost his mind
Can he see or is he blind
Can he walk at all
Or if he moves will he fall
Is he alive or dead
Has he thoughts within his head
Well just pass him there
Why should we even care..."

"Iron Man" (Iommi, Osbourne, Butler, Ward), is from the 1970 album "Paranoid", and was performed by Black Sabbath.
4. "Very good we obtained have not chosen all girls and boy Makin' all that noise The cause they had discovered the new toy is very good Our can't salutes ya can't discovers the flag If that don't clothes ya that's resistance School is summer School's forever School is in full bloom to the piece..." These lyrics went English-Chinese-English. What song are they from?

Answer: School's Out

"Well we got no choice all the girls and boys
Makin' all that noise 'cause they found new toys
Well we can't salute ya can't find a flag
If that don't suit ya that's a drag
School's out for summer
School's out forever
School's been blown to pieces..."

"School's Out" (Cooper, Bruce, Buxton, Dunaway, Smith), is from the 1972 album "School's Out", and was performed by Alice Cooper.
5. "You it which gets a bad name You who are the possibility Only you of only taking down But in the city which gives which degree fascination Is at the word outside rotation It which in surroundings of your oneself rotation Improves in your oneself circumference Upside down become and go round go round in circumference..." Which song received the English-Korean-English treatment?

Answer: Bad Reputation

"You got a bad reputation
That's the word out on the town
It gives a certain fascination
But it can only bring you down
You better turn yourself around
Turn yourself around
Turn it upside down
Turn yourself around..."

"Bad Reputation" (Downey, Gorham, Lynott) is from the 1977 album "Bad Reputation", and was performed by Thin Lizzy.
6. "The hey mum hey said the way where you move itself Going she makes you sweat, going you she makes the ditch The way of children Ah-ah you shakes that thing Going it makes you burn, going you it makes the sting Hey baby hey when you walk the way You are careful your drip of honey Can't the keeps far..." These English-Greek-English come from which song?

Answer: Black Dog

"Hey hey mama said the way you move
Gonna make you sweat, gonna make you groove
Ah-ah child way you shake that thing
Gonna make you burn, gonna make you sting
Hey hey baby when you walk that way
Watch your honey drip, can't keep away..."

"Black Dog" (Page, Plant, Jones), is from the 1971 album "Led Zeppelin IV (ZOSO)", and was performed by Led Zeppelin.
7. "Here in field as for me as for me Who fight because of my meal My life I don't you obtain again in me The necessity of which fights In order to prove I'm right I don't the necessity the scream Which is permitted The raise in salary your eye It's of just uncultivated land of a teen..." What English-Japanese-English song is this?

Answer: Baba O'Riley

"Out here in the fields
I fight for my meals
I get my back into my living
I don't need to fight
To prove I'm right
I don't need to be forgiven
Don't cry
Don't raise your eye
It's only teenage wasteland..."

"Baba O'Riley" (Pete Townshend), is from the 1971 album "Who's Next", and was performed by the Who.
8. "You demonstrate our all you've to you in dancin' maintenance And the room obtains is hot you to drive us to be wild, You are crazy which you said to actuate you to want to revolving to seek help party's starts We'll lets you drive us to be wild We'll actuates you to be crazy..." Name the song that contains these English-Chinese-English lyrics.

Answer: Rock And Roll All Nite

"You show us everything you've got
You keep on dancin' and the room gets hot
You drive us wild, we'll drive you crazy
You say you wanna go for a spin
The party's just begun, we'll let you in
You drive us wild, we'll drive you crazy..."

"Rock And Roll All Nite" (Simmons, Stanley), is from the 1975 album "Dressed To Kill", and was performed by Kiss.
9. "It's obtaining it late has seen you to my mating parts Ma it tells me when boys obtain here It's of 7 o'hours I want to shake those to obtain stomach complete of beer My old man's is more drunk than keg complete of monkeys And my elderly woman it don't attentiveness My views of sister dears in her braces and boots The handful of grease in its hair..." English-Russian-English: Which song is this?

Answer: Saturday Night's Alright (For Fighting)

"It's getting late have you seen my mates
Ma tell me when the boys get here
It's seven o'clock and I want to rock
Want to get a belly full of beer
My old man's drunker than a barrel full of monkeys
And my old lady she don't care
My sister looks cute in her braces and boots
A handful of grease in her hair..."

"Saturday Night's Alright (For Fighting)" (Elton John, Bernie Taupin) is from the 1973 album "Goodbye Yellow Brick Road", and was performed by Elton John.
10. "Here completely I was wasting Without job and I drain all All inside of the relative one so as to of the frustration As I go to the drift from the city to the tact of the city As if nobody were worried if alive or dies Thus I could also begin to put a sure action in my life Being broken off the law, Breaking off the law..." Name the song that went English-Italian-English here.

Answer: Breaking The Law

"There I was completely wasting, out of work and down
All inside it's so frustrating as I drift from town to town
Feel as though nobody cares if I live or die
So I might as well begin to put some action in my life
Breaking the law
Breaking the law..."

"Breaking The Law" (Halford, Downing, Tipton) is from the 1980 album "British Steel", and was performed by Judas Priest.
11. "Well or don't they come from where and positively come But, they are knowing them comin' Hopes Respects me and I don't does they it how It where they positively are good But is knowing them doin' Hopes Are free respect it they the cat scratch heat generation Which gives a cat scratch heat generation to me..." English-Korean-English: Which song is this?

Answer: Cat Scratch Fever

"Well I don't know where they come from
But they sure do come
I hope they comin' for me
And I don't know how they do it
But they sure do it good
I hope they doin' it for free
They give me cat scratch fever
Cat scratch fever..."

"Cat Scratch Fever" (Ted Nugent) is from the 1977 album "Cat Scratch Fever", and was performed by Ted Nugent.
12. "I position of the earring where you have shone so brown Like method vis-a-vis your skin And as for me the tonight desert you we would like to sleep Using 1,000,000,000 star entirely As for cause I in peace you obtained in the easy feeling the cause I'm land where and I have known that you are not disappointed me And already stand..." I translated these lyrics from English-Japanese-English. What song are they from?

Answer: Peaceful Easy Feeling

"I like the way your sparkling earrings lay,
Against your skin, it's so brown
And I wanna sleep with you
In the desert tonight
With a billion stars all around
Cause I gotta peaceful easy feeling
And I know you won't let me down
Cause I'm already standing on the ground..."

"Peaceful Easy Feeling" (Jack Tempchin) is from the 1972 album "Eagles", and was performed by the Eagles.
13. "People are disowned when the you're foreheads more disowned Seem ugly when you're alone The women seem bad when the undesirable ways of you're are irregular When you're down When you're disowned the foreheads exit from the rain When you're disowned..." The lyrics of which song went from English-Italian-English here?

Answer: People Are Strange

"People are strange when you're a stranger
Faces look ugly when you're alone
Women seem wicked when you're unwanted
Streets are uneven when you're down
When you're strange
Faces come out of the rain
When you're strange..."

"People Are Strange" (Morrison, Krieger) is from the 1967 album "Strange Days", and was performed by The Doors. (RIP Jimmy!)
14. "Emotion candy Emotion candy You speak on the things that nobody imports You're that spends the things that nobody consumes You're that calls my name but you obtained to make You bevel me clearly You say the baby where the evil if carried through in one year..." Which of these songs got the English-Portuguese-English treatment?

Answer: Sweet Emotion

"Sweet emotion
Sweet emotion
You talk about things that nobody cares
You're wearing out things that nobody wears
You're calling my name but you gotta make clear
I cant say baby where I'll be in a year..."

"Sweet Emotion" (Steven Tyler, Tom Hamilton), is from the 1975 album "Toys In The Attic", and was performed by Aerosmith.
15. "Sits the park bench Some evil intent approach gaze's little girl Runs under his nose's nasal mucus Smears the worn-out upper and lower garments' greasy finger Drying in the cold sun The onlooking achievement inlays the frill the short underpants to run..." These English-Chinese-English lyrics belong to which song?

Answer: Aqualung

'Sitting on a park bench
Eyeing little girls with bad intent
Snot running down his nose
Greasy fingers smearing shabby clothes
Drying in the cold sun
Watching as the frilly panties run..."

"Aqualung" (Ian Anderson), is from the 1971 album "Aqualung", and was performed by Jethro Tull.

I hope you had as much fun as I did with this quiz. Thanks for playing, and please rate if you have the time.
Source: Author doorsfan58

This quiz was reviewed by FunTrivia editor CellarDoor before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/4/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us