FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Sing it Again Ladies
Quiz about Sing it Again Ladies

Sing it Again, Ladies!! Trivia Quiz


My second quiz on the gals with the pipes! This one covers the 30's forward. I hope you like it!

A multiple-choice quiz by rootsgrrl. Estimated time: 7 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music by Year
  8. »
  9. 1930s Music and before

Author
rootsgrrl
Time
7 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
121,865
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Difficult
Avg Score
7 / 15
Plays
520
- -
Question 1 of 15
1. For a brief time, the Artie Shaw band featured these two vocalists. Billie Holiday and: Hint


Question 2 of 15
2. Two of this Country star's early hits were "Honky Tonk Merry-Go-Round" and "Stop, Look, and Listen." What was her name? Hint


Question 3 of 15
3. A Los Angeles band called Missing Persons had a brief fling with success in the early '80's. Their drummer's name was Terry Bozzio. His wife was the lead singer. Her first name: Hint


Question 4 of 15
4. Former First Daughter Chelsea Clinton is named for the Joni Mitchell song,"Chelsea Morning."


Question 5 of 15
5. This beautiful singer was the lead singer for The Ronettes. When she married legendary producer Phil Spector, she took his last name. Her first name is Ronnie. What was her maiden name? Hint


Question 6 of 15
6. What singer's first solo album was called "Rumble Doll?" Hint


Question 7 of 15
7. This singer and accomplished fiddle player was an integral part of the "O Brother Where Art Thou?" soundtrack. She has won more than a dozen Grammy awards. Who is she?

Answer: (Two Words or just last name--watch spelling)
Question 8 of 15
8. In which country was the wonderful singer Carmen Miranda born? Hint


Question 9 of 15
9. Who recorded "Bobby's Girl" in 1962? Hint


Question 10 of 15
10. This artist covered the '60's hits "Wooly Bully," Hanky Panky," and "You Don't Own Me" on her second solo album, released in 1981. What is her name?

Answer: (Two Words or just last name)
Question 11 of 15
11. Doris Day had a huge hit with the song, "Que Sera, Sera." from the Hitchcock movie, "The Man Who Knew Too Much." What year did this record chart? Hint


Question 12 of 15
12. Marianne Faithfull wrote the song, "Sister Morphine" recorded by the Rolling Stones.


Question 13 of 15
13. This singer was discovered by John Hammond and signed to Columbia Records in the early '60's. She had little success there and later went to Atlantic Records where she had her first hits. She was born in 1942. She once sang an operatic duet with Luciano Pavarotti on a Grammy Awards telecast. Who is this "Queen?"

Answer: (Two Words or just last name)
Question 14 of 15
14. Singer and star of the movies "Grease" and "Xanadu," Olivia Newton-John was born in Cambridge, England in what year? Hint


Question 15 of 15
15. The Waitresses wrote and recorded the theme song for what short-lived '80's TV show? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. For a brief time, the Artie Shaw band featured these two vocalists. Billie Holiday and:

Answer: Helen Forrest

Billie and Helen were good friends, but at a lot of their performances, they could not sit together on the bandstand. Billie got fed up with the problems associated with being a Black singer touring with a White band. She quit after less than a year.
2. Two of this Country star's early hits were "Honky Tonk Merry-Go-Round" and "Stop, Look, and Listen." What was her name?

Answer: Patsy Cline

The incomparable Patsy Cline died in a plane crash outside Dyersburg, Tennessee, on March 5, 1963. She was just 30 years old.
3. A Los Angeles band called Missing Persons had a brief fling with success in the early '80's. Their drummer's name was Terry Bozzio. His wife was the lead singer. Her first name:

Answer: Dale

The band had a few New Wave hits, and then just seemed to fade away.
4. Former First Daughter Chelsea Clinton is named for the Joni Mitchell song,"Chelsea Morning."

Answer: True

Both President and Senator Clinton have said in interviews that the song meant a lot to them during their courtship.
5. This beautiful singer was the lead singer for The Ronettes. When she married legendary producer Phil Spector, she took his last name. Her first name is Ronnie. What was her maiden name?

Answer: Bennett

With her sister Estelle and their cousin Nedra Talley, they were one of the most successful girl groups ever. Ronnie still records and tours.
6. What singer's first solo album was called "Rumble Doll?"

Answer: Patti Scialfa

Ms. Scialfa (or Mrs. Springsteen) released her first solo album in 1993. Her second is due out in 2003. She continues to play guitar and sing with her husband, and The E Street Band.
7. This singer and accomplished fiddle player was an integral part of the "O Brother Where Art Thou?" soundtrack. She has won more than a dozen Grammy awards. Who is she?

Answer: Alison Krauss

Alison Krauss has had a successful career for over 15 years, individually and with her band, Union Station. A member of her band, Dan Tyminski, was also on the "O Brother, Where Art Thou?" soundtrack, singing "I Am A Man of Constant Sorrow."
8. In which country was the wonderful singer Carmen Miranda born?

Answer: Portugal

Carmen Miranda was born near Lisbon, Portugal in 1909. Her family moved to Rio De Janeiro, Brazil, when she was a young child. By 1928, she was a major star in Brazil. Her first Hollywood movie was "Down Argentine Way" in 1940. She died at the very young age of 46. Miss Miranda is the subject of a fascinating documentary, "Carmen Miranda: Bananas is My Business."
9. Who recorded "Bobby's Girl" in 1962?

Answer: Marcie Blaine

Miss Blaine turned out to be a One-Hit Wonder. Her one and only hit became the theme song for every girl we knew who had or wanted a boy named Bobby.
10. This artist covered the '60's hits "Wooly Bully," Hanky Panky," and "You Don't Own Me" on her second solo album, released in 1981. What is her name?

Answer: Joan Jett

Her second album was called "Bad Reputation." She started her career with the Runaways in the mid-'70's. She is still the Queen of Rock 'n' Roll.
11. Doris Day had a huge hit with the song, "Que Sera, Sera." from the Hitchcock movie, "The Man Who Knew Too Much." What year did this record chart?

Answer: 1956

It was her biggest hit. Miss Day started as a band singer at the age of 15, and in the late '50's and early '60's, was one of the biggest movie stars in America. For the past 25 years, she has devoted herself to animal rights.
12. Marianne Faithfull wrote the song, "Sister Morphine" recorded by the Rolling Stones.

Answer: True

In addition to being one of the most durable and interesting singers of the past 40 years, Marianne Faithfull wrote this disturbing yet beautiful song, which was on the Rolling Stones album, "Sticky Fingers."
13. This singer was discovered by John Hammond and signed to Columbia Records in the early '60's. She had little success there and later went to Atlantic Records where she had her first hits. She was born in 1942. She once sang an operatic duet with Luciano Pavarotti on a Grammy Awards telecast. Who is this "Queen?"

Answer: Aretha Franklin

The "Queen of Soul" recorded a few albums of standards and show tunes for Columbia, and then found her true sound at the famous Muscle Shoals studios for Atlantic. Her first album for Atlantic was "I Never Loved a Man The Way That I Love You," in 1966. She has been gracing us with her phenomenal talent ever since.
14. Singer and star of the movies "Grease" and "Xanadu," Olivia Newton-John was born in Cambridge, England in what year?

Answer: 1948

That's right; Ms. Newton-John was 30 when she played the role of high school student Sandy in "Grease."
15. The Waitresses wrote and recorded the theme song for what short-lived '80's TV show?

Answer: Square Pegs

"Square Pegs" lasted one season on CBS. It ran from September 1982 to March 1983. It starred Amy Linker and Sarah Jessica Parker and was created by Anne Beatts, an original writer for Saturday Night Live.
Source: Author rootsgrrl

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Dalgleish before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/28/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us