Quiz about Six Degrees Of Frank Zappa
Quiz about Six Degrees Of Frank Zappa

Six Degrees Of Frank Zappa Trivia Quiz


Frank Zappa was one of the great musical geniuses of the late twentieth century. Even if you don't know much about him, take this quiz as an introduction to a man of integrity, humor, and unbounded creativity. Have fun!

A multiple-choice quiz by Akhnaten. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music T-Z
  8. »
  9. Frank Zappa

Author
Akhnaten
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
11,969
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
3090
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 99 (10/10), Rizeeve (5/10), stedman (5/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Which Beatle appeared in Frank Zappa's movie '200 Motels'? Hint

Ringo Starr
John Lennon
Paul McCartney
George Harrison

2. Three members of which 60's hit-making group later joined Frank Zappa and the Mothers of Invention? Hint

The Turtles
The Bee Gees
The Hollies
The Byrds

3. Which is NOT the name of one of Frank Zappa's children? Hint

Dweezil
Neptune
Ahmet
Moon

4. Which guitar player was a member of a band fronted by David Lee Roth as well as one led by Frank Zappa? Hint

Eddie Van Halen
Steve Vai
Eric Clapton
Jimmy Page

5. Where did Frank Zappa study music? Hint

Julliard
Antelope Valley Junior College
University of California-Berkeley
Stanford

6. What is NOT the title of a Frank Zappa song? Hint

Requiem for an Armadillo
Penguin In Bondage
Sinister Footwear
Cruisin' For Burgers

7. Which of the following is the title of a Frank Zappa INSTRUMENTAL composition? Hint

Godzilla Sonata
King Kong
Concerto for Dwarf and Orchestra
Valley Girl

8. Which jazz musician never performed as a member of Frank Zappa's band? Hint

Jean Luc Ponty
Miles Davis
George Duke
Michael Brecker

9. The quote 'The Present Day Composer Refuses To Die' appeared in the liner notes of several Frank Zappa albums. To whom is this quote attributed? Hint

Leonard Bernstein
Pierre Boulez
Edgard Varese
John Cage

10. What was the cause of Frank Zappa's death? Hint

Heroin overdose
Prostate Cancer
Car accident
Suicide


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which Beatle appeared in Frank Zappa's movie '200 Motels'?

Answer: Ringo Starr

Ringo played the role of Larry the Dwarf who was dressed like Frank Zappa and shared his unique hairstyle.
2. Three members of which 60's hit-making group later joined Frank Zappa and the Mothers of Invention?

Answer: The Turtles

Mark Volman.Howard Kaylan, and drummer Jim Pons of the Turtles were members of the Mothers of Invention for several years.
3. Which is NOT the name of one of Frank Zappa's children?

Answer: Neptune

4. Which guitar player was a member of a band fronted by David Lee Roth as well as one led by Frank Zappa?

Answer: Steve Vai

Eddie Van Halen never played in Frank Zappa's band although he did actually give guitar lessons to Frank's son Dweezil.
5. Where did Frank Zappa study music?

Answer: Antelope Valley Junior College

6. What is NOT the title of a Frank Zappa song?

Answer: Requiem for an Armadillo

To the best of my knowledge NO ONE has recorded 'Requiem for an Armadillo'.
7. Which of the following is the title of a Frank Zappa INSTRUMENTAL composition?

Answer: King Kong

French violinist, Jean-Luc Ponty recorded "King Kong" for his 1970 album "King Kong Jean-Luc Ponty Plays the Music of Frank Zappa". Although 'Valley Girl' is probably Frank Zappa's most famous song which actually had commercial success it was not an instrumental.
8. Which jazz musician never performed as a member of Frank Zappa's band?

Answer: Miles Davis

9. The quote 'The Present Day Composer Refuses To Die' appeared in the liner notes of several Frank Zappa albums. To whom is this quote attributed?

Answer: Edgard Varese

10. What was the cause of Frank Zappa's death?

Answer: Prostate Cancer

Early detection of his cancer would have most likely prevented the untimely death of this musical genius. If you are over forty get annual tests for prostate cancer.
Source: Author Akhnaten

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ertrum before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 28 2023 : Guest 99: 10/10
Jan 26 2023 : Rizeeve: 5/10
Jan 26 2023 : stedman: 5/10
Jan 26 2023 : nikkitem: 8/10
Jan 26 2023 : parrarobbie: 3/10
Jan 26 2023 : tornadosteve: 10/10
Jan 26 2023 : Sharky2: 5/10
Jan 26 2023 : maninmidohio: 6/10
Jan 26 2023 : federererer: 3/10

Score Distribution

quiz
2/2/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us