FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Grody To The Max
Quiz about Grody To The Max

Grody To The Max! Trivia Quiz


Like, it's a quiz about the "Valley Girl" song. OK?

A multiple-choice quiz by Toneman52. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music T-Z
  8. »
  9. Frank Zappa

Author
Toneman52
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
316,191
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
360
Last 3 plays: Guest 91 (7/10), Guest 99 (7/10), RUDYMAGOO (7/10).
- -
Question 1 of 10
1. Who spoke as the Valley Girl on Frank Zappa's original "Valley Girl" song? Hint


Question 2 of 10
2. On what album would you find Frank Zappa's "Valley Girl" song? Hint


Question 3 of 10
3. In the song "Valley Girl", what is the California town or city mentioned? Hint


Question 4 of 10
4. How old was the youngest vocalist in the song "Valley Girl"? Hint


Question 5 of 10
5. What does the Valley Girl from Frank Zappa's song "like buy"? Hint


Question 6 of 10
6. In the "Valley Girl" song, what could a girl get gagged with? Hint


Question 7 of 10
7. "Like my mother is like a total____".

Complete the line from the song "Valley Girl".
Hint


Question 8 of 10
8. There was a movie released in 1983 based on the song. Oddly enough, it was also called "Valley Girl". Who starred in the movie as Randy? Hint


Question 9 of 10
9. "Valley Girl" was released as a record with another song on the "B" side. What was it called? Hint


Question 10 of 10
10. In the song, where does Valley Girl mainly shop? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 03 2024 : Guest 91: 7/10
Mar 31 2024 : Guest 99: 7/10
Mar 25 2024 : RUDYMAGOO: 7/10
Mar 23 2024 : Guest 77: 6/10
Mar 23 2024 : Boergars: 4/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who spoke as the Valley Girl on Frank Zappa's original "Valley Girl" song?

Answer: Moon Unit Zappa

Moon Unit spoke in "Val-speak" throughout the song (1982). "Valspeak" describes the way that certain stereotypical wealthy girls in California spoke in the 1980s and 1990s.

Frank is Moon Unit's father, Dweezil and Ahmet are her brothers, and Diva is her sister. Moon Unit has since published a novel entitled "America, The Beautiful" (2001).
2. On what album would you find Frank Zappa's "Valley Girl" song?

Answer: Ship Arriving Too Late to Save a Drowning Witch

"Ship Arriving Too Late to Save a Drowning Witch" was released in 1982. Frank Zappa co-wrote the "Valley Girl" song on this album along with his daughter Moon Unit. Steve Vai also performs on guitar on this album.
3. In the song "Valley Girl", what is the California town or city mentioned?

Answer: Encino

Encino is actually a district of Los Angeles. It is a Spanish word for "evergreen". Incidentally, the movie "It's a Wonderful Life" was filmed in Encino in 1946. Although Ventura is mentioned in the song it is in reference to the freeway, not the city.
4. How old was the youngest vocalist in the song "Valley Girl"?

Answer: 14

Moon Unit Zappa was only 14 when she recorded this song. It peaked at #32 on the Billboard Top 40 chart. It was Frank Zappa's only Top 40 hit single.
5. What does the Valley Girl from Frank Zappa's song "like buy"?

Answer: "the neatest mini-skirts and stuff"

Obviously, mini-skirts were important to a Valley Girl, and they were celebrated in this song. Most Valley Girl clothing purchases, more than likely, were charged to a parent's credit card.
6. In the "Valley Girl" song, what could a girl get gagged with?

Answer: Spoon

After the 1990s, the use of this terminology became mostly outdated. However, during the '80s and '90s, it denoted extreme displeasure with the subject matter. Valley Girls were considered very snooty in their approach to life.
7. "Like my mother is like a total____". Complete the line from the song "Valley Girl".

Answer: space cadet

There are numerous bands, songs, and movies that have used this phrase since 1982. The phrase was certainly used to show derision towards the mother in the song.
8. There was a movie released in 1983 based on the song. Oddly enough, it was also called "Valley Girl". Who starred in the movie as Randy?

Answer: Nicolas Cage

This was the first movie Nicolas used the last name 'Cage' instead of his real last name, Coppola. However, the song "Valley Girl", due to contractual disagreements, was never on the movie's soundtrack. The movie can also be found on video under the titles "Bad Boyz" or "Rebel Dreams".
9. "Valley Girl" was released as a record with another song on the "B" side. What was it called?

Answer: "Teenage Prostitute"

In 1982, 12" singles were a popular format. It was released under the Barking Pumpkin Records label. The "Valley Girl" song was 4 minutes and 50 seconds long.
10. In the song, where does Valley Girl mainly shop?

Answer: At the Galleria

Valley Girl liked to shop at The Galleria in Encino and she said so in the song. She liked the shoe stores, clothing stores and "stuff". She also liked The Galleria because everyone was "super-super nice".
Source: Author Toneman52

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Pagiedamon before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/20/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us