FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Slash
Quiz about Slash

Slash Trivia Quiz


Slash is/was the guitarist for the bands Guns N' Roses and Velvet Revolver and is widely considered as one of the most legendary guitarists of all time. Here's a quiz on this amazing guy!

A multiple-choice quiz by Swiftclaw. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music Q-S
  8. »
  9. S

Author
Swiftclaw
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
312,039
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
266
- -
Question 1 of 10
1. What other rockstar was born in the same town as Slash, only 20 years earlier? Hint


Question 2 of 10
2. Which was the first member of Guns N' Roses that Slash met? Hint


Question 3 of 10
3. What did Slash's father work as? Hint


Question 4 of 10
4. In Slash's autobiography, when he was looking to join a band, he put an article in a magazine that said he was a guitar player looking to join and band. But which two bands did he say he was influenced by? Hint


Question 5 of 10
5. When Slash joined Guns N' Roses, Axl and Izzy were in the middle of working on a song, which was later said to have been the first Guns N' Roses song ever written. But which song was it? Hint


Question 6 of 10
6. What was the first song Slash learned on guitar? Hint


Question 7 of 10
7. What year did Slash officially quit Guns N' Roses? Hint


Question 8 of 10
8. What video game did Slash feature in? Hint


Question 9 of 10
9. Before Guns N' Roses, Slash was in a band called Road Crew who were a tribute band. What band did they cover? Hint


Question 10 of 10
10. Todd Crew was a member of a band that Slash was friends with. He passed away in 1987 from an overdose while Slash was trying to help him through his addiction. Which band was he a member of? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What other rockstar was born in the same town as Slash, only 20 years earlier?

Answer: Lemmy Kilmister of Motörhead

They were both born and raised in Stoke-on-Trent, Staffordshire.
2. Which was the first member of Guns N' Roses that Slash met?

Answer: Steven Adler

Slash says in his autobiography that he met Steven in middle school while the two were skateboarding. Steven fell and Slash went over to help him up.
3. What did Slash's father work as?

Answer: An artist

Slash lived with his artist father, Anthony, and his grandparents as a child but his grandparent's dissaproved of Anthony's relationship with his mother, Ola.
Anthony painted album covers for musciians such as Joni Mitchell and Neil Young.
Ola was a fashion designer from Los Angeles, who had made costumes for many famous people such as David Bowie, who she also dated for a while.
4. In Slash's autobiography, when he was looking to join a band, he put an article in a magazine that said he was a guitar player looking to join and band. But which two bands did he say he was influenced by?

Answer: Aerosmith and Alice Cooper

Slash was a crazed fan of Alice Cooper and much to his joy then Alice later ended up singing on the Guns N' Roses "Use Your Illuson" album.
5. When Slash joined Guns N' Roses, Axl and Izzy were in the middle of working on a song, which was later said to have been the first Guns N' Roses song ever written. But which song was it?

Answer: Don't Cry

It later got recorded onto the 1991 "Use Your Illusion" double albums.
6. What was the first song Slash learned on guitar?

Answer: "Tangerine" by Led Zeppelin

He claims how his guitar teacher had a Les Paul guitar and one day Slash heard him playing "Tangerine" and made his teacher teach him it.
7. What year did Slash officially quit Guns N' Roses?

Answer: 1996

He says he left because of Axl's behaviour towards him and the rest of the band.
8. What video game did Slash feature in?

Answer: Guitar Hero III

"Welcome To The Jungle" is the encore after you beat him. After that then he's a playable character.
Other rockstars featured in "Guitar Hero III" are Tom Morello and Bret Michaels.
9. Before Guns N' Roses, Slash was in a band called Road Crew who were a tribute band. What band did they cover?

Answer: Motörhead

They were formed in 1983 and future Guns n' Roses bandmates Steven Adler and Duff McKagan.
10. Todd Crew was a member of a band that Slash was friends with. He passed away in 1987 from an overdose while Slash was trying to help him through his addiction. Which band was he a member of?

Answer: Jetboy

He died when they were on tour and Slash got blamed for his death.
Source: Author Swiftclaw

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ralzzz before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us