Quiz about The Classic Rock Jukebox  10
Quiz about The Classic Rock Jukebox  10

The Classic Rock Jukebox #10 Trivia Quiz


I only put the best rock and roll songs on my jukebox. These classics are bound to bring back memories, but the questions still might stump you. (Background knowledge required for some questions.)

A multiple-choice quiz by 25or6to4. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music Mixture
  8. »
  9. Rock and Roll

Author
25or6to4
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
340,976
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
3932
Awards
Top 10% Quiz
Last 3 plays: Guest 78 (10/10), Guest 73 (10/10), Guest 24 (7/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. From 1982, "Eye of the Tiger" was the theme song for "Rocky III". What group sang this movie theme turned Billboard Hot 100 number one hit? Hint

Survivor
Foreigner
The Clash
Talking Heads

2. What song from 1964 starts with the following spoken words?

"Is she really going out with him?
Well, there she is. Let's ask her.
Betty, is that Jimmy's ring you're wearing?
Mm-hmm
Gee, it must be great riding with him
Is he picking you up after school today?
Uh-uh."
Hint

Leader of the Pack
This Diamond Ring
It's My Party
Who's Cryin' Now

3. What did Scott McKenzie tell you to wear if you're going to San Francisco in 1967? Hint

a rain coat
flowers
a smile
sunglasses

4. Eric Clapton's career began in 1963 and has spanned decades. During the early years he was a member of several different groups. Which of these groups had a hit with "White Room"? Hint

John Mayall and the Bluesbreakers
The Yardbirds
Cream
Derek and the Dominos

5. Which group had a hit in 1967 with "Kind of a Drag"? Hint

The McCoys
The Association
The Dave Clark Five
The Buckinghams

6. Name the song that starts with following two lines:

"When the truth is found to be lies
An' all the joy within you dies"
Hint

"Stairway to Heaven" by Led Zeppelin
"Somebody to Love" by Jefferson Airplane
"Riders on the Storm" by The Doors
"Space Oddity" by David Bowie

7. Which Styx song begins by being sung a cappella? Hint

Blue Collar Man
Come Sail Away
The Grand Illusion
Renegade

8. Which group had a hit with "Crazy On You" in 1976? Hint

The Chiffons
Heart
The Ronettes
The Supremes

9. According to Three Dog Night, what did Mama tell me to do? Hint

not to come
to stay
not to leave
to go

10. Name the group that released "Time of the Season" in 1968. Hint

The Zombies
Argent
The Grassroots
Derek and the Dominoes


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. From 1982, "Eye of the Tiger" was the theme song for "Rocky III". What group sang this movie theme turned Billboard Hot 100 number one hit?

Answer: Survivor

The song was written after Sylvester Stallone was unable to get permission to use "Another One Bites the Dust" by Queen. Survivor formed in 1978.
2. What song from 1964 starts with the following spoken words? "Is she really going out with him? Well, there she is. Let's ask her. Betty, is that Jimmy's ring you're wearing? Mm-hmm Gee, it must be great riding with him Is he picking you up after school today? Uh-uh."

Answer: Leader of the Pack

When the song was recorded by The Shangri-Las, there were no musical charts. This caused the musicians to keep messing up. It took a total of 63 takes before it was deemed acceptable to producer George Morton.
3. What did Scott McKenzie tell you to wear if you're going to San Francisco in 1967?

Answer: flowers

"San Francisco (Be Sure to Wear Flowers in Your Hair)" was written by John Phillips from The Mamas And The Papas. It was the unofficial anthem for the Monterey Pop Festival.
4. Eric Clapton's career began in 1963 and has spanned decades. During the early years he was a member of several different groups. Which of these groups had a hit with "White Room"?

Answer: Cream

The song was released in 1968. After leaving Cream in 1969, Clapton refused to play the song until he appeared on "Late Night With David Letterman" in 1985.
5. Which group had a hit in 1967 with "Kind of a Drag"?

Answer: The Buckinghams

"Kind of a Drag" was written by Jim Holvey, who was a friend of the band's from Chicago. It was The Buckingham's only Billboard Hot 100 number one hit, although they charted a total of five times in 1967, but never had a hit after that year.

"Kind of a drag when your baby don't love you,
Kind of a drag when you know she's been untrue.

Oh, listen to what I've gotta say;

Girl, I still love you,
(OOH, I STILL LOVE YOU.)
I'll always love you
(OOH, I'LL ALWAYS LOVE YOU.)
Anyway, anyway, anyway."
6. Name the song that starts with following two lines: "When the truth is found to be lies An' all the joy within you dies"

Answer: "Somebody to Love" by Jefferson Airplane

This song was written by Darby Slick, husband of Grace Slick while they were members of Great Society. It became a hit when they brought it to Jefferson Airplane.

"Don't you want somebody to love?"
7. Which Styx song begins by being sung a cappella?

Answer: Renegade

Since 2001, the Pittsburgh Steelers have adopted "Renegade" as an unofficial team song and play it at home games. The song was released on September 1, 1978.
8. Which group had a hit with "Crazy On You" in 1976?

Answer: Heart

Heart was originally based in Seattle, but moved to Vancouver when some of the band members could have been drafted during the Vietnam War. This severely limited their exposure in the U.S. market. After the war, they moved back to Seattle.
9. According to Three Dog Night, what did Mama tell me to do?

Answer: not to come

"Mama Told Me Not to Come" was released in 1970 and became a number one hit on the Billboard Hot 100. It was also the first number one hit played on American Top 40 during its premiere broadcast on July 4, 1970.
10. Name the group that released "Time of the Season" in 1968.

Answer: The Zombies

"Time of the Season" was not released as a single until 1969, a year after the band broke up.

"It's the time of the season
When the love runs high
In this time, give it to me easy
And let me try
With pleasured hands

To take you and the sun to
Promised lands
To show you every one
It's the time of the season for loving"
Source: Author 25or6to4

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Pagiedamon before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Nov 24 2022 : Guest 78: 10/10
Nov 18 2022 : Guest 73: 10/10
Nov 18 2022 : Guest 24: 7/10
Nov 17 2022 : twistopher: 8/10
Nov 17 2022 : Guest 98: 9/10
Nov 17 2022 : Guest 208: 3/10
Nov 17 2022 : Guest 72: 10/10
Nov 17 2022 : Coromom: 7/10
Nov 17 2022 : Guest 24: 6/10

Score Distribution

quiz
12/6/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us